A Classic Horror Story recensie - Modern Myths
Doctor Strange 2 banner

A Classic Horror Story recensie – Carpoolen blijkt gevaarlijk!

In A Classic Horror Story – nu op Netflix – komt een groep reizigers al snel in een penibele situatie terecht als hun voertuig van de weg raakt. Ze moeten alle zeilen bijzetten om uit hun wanhopige situatie te geraken. Echter, niets is wat het lijkt in deze Europese slasher van Italiaanse makelij. Lees onze A Classic Horror Story recensie!

A Classic Horror Story recensie - PosterCarpoolen met een groep vreemden kan spannend en leuk zijn. Maar de jonge Elisa (Matilda Lutz (Rings)), die op weg is naar haar ouders om een abortus te laten plegen, had zich de rit anders voorgesteld. Nadat de groep met hun camper van de weg raakt, krijgt de reis een duistere wending. Opeens moeten ze uit de klauwen van het kwaad zien te blijven.

A Classic Horror Story gaat dan ook klassiek van start. Zowel het intro als de initiële insteek van de film doet erg retro aan. Maar daar komt nog verandering in…

Horror met een onverwachte wending

Een groep onbekenden carpoolt naar dezelfde bestemming. We maken kennis met een gemêleerd gezelschap en je kan al vrij snel inschatten wie deze hachelijke tocht gaat overleven en wie niet. Want zo werkt dat vaak bij horrorfilms.

Tot en met het ongeluk dat de groep krijgt, doet het geheel doorsnee aan en zijn de verwachten niet echt hooggespannen. Echter, niets is minder waar. Het verhaal neemt een onverwachte wending, waarbij de makers je een behoorlijke tijd in het ongewisse laten.

Peppino Mazzotta, Matilda Anna Ingrid Lutz, Francesco Russo en Yuliia Sobol

A Classic Horror Story recensie – Cultus rond duistere figuren

Het intrigerende deel van deze film is een legende over drie onheilspellende, duistere figuren die een soort van cultus om zich heen hebben verzameld in de loop der tijd. Dit roept veel vragen op en als kijker vraag je je werkelijk af wat er precies gaande is. Historische elementen en hedendaagse snufjes worden door elkaar gemixt en het verhaal blijft tot het einde toe spannend. Het blijft steeds de vraag of de laatst overgebleven personages de eindstreep halen.

De sfeer in A Classic Horror Story is behoorlijk beklemmend en het geheel doet zeker verontrustend aan. Er mag gezegd worden dat er een diepere laag in deze film zit, buiten het feit dat het natuurlijk een slasher/horror blijft. Onze hoofdpersonen laten gewoon een voor een het leven, dat zal geen geheim zijn.

Matilda Anna Ingrid Lutz in A Classic Horror Story

Europese horror met goede soundtrack

De soundtrack van A Classic Horror Story mag er zijn en is een toevoeging aan deze Italiaanse film. Europese horrors doen het ook goed de laatste tijd. Dit is een verademing tegenover de opgepoetste en uitgemolken Amerikaanse overvloed die we nu onderhand wel kennen. De Europese films zijn weer eens wat anders; met meer fantasie, lijkt het wel.

Alida Baldari Calabria als Chiara

A Classic Horror Story recensie – Kijk uit bij wie je in de camper stapt!

De acteurs in A Classic Horror Story zullen niet zo snel een belletje doen rinkelen. Een van de hoofdrolspeelsters – Mathilda Anna Ingrid Lutz – was te zien in Rings uit 2017. Will Merrick is vooral bekend als toneelspeler en de inmiddels overleden David Bellini is mede verantwoordelijk voor het script.

Alles bij elkaar is A Classic Horror Story zeker het kijken waard. Maar kijk dus wel uit bij wie jij in de auto (of in dit geval camper) stapt voor een roadtrip!

A Classic Horror Story streamt nu op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: A Classic Horror Story
Regisseurs: Roberto De Feo, Paolo Strippoli
Acteurs: Matilda Lutz, Francesco Russo, Will Merrick, Yuliia Sobol
Uitgever: Netflix
Genre: Horror / Slasher

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Matilda Anna Ingrid Lutz als Elisa

A Classic Horror Story recensie - a cabin in the woods

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise