Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Into the Dark Down - Natalie Martinez als Jennifer Robbins
Official Superhero Merchandise

Into the Dark: Down – De langste date van je leven

Elke maand kun je op Horrify een nieuwe aflevering van Into the Dark verwachten. De bloemlezing geeft twaalf horrorverhalen gebaseerd op welbekende feestdagen. In aflevering vijf – Into the Dark: Down – is Valentijn aan de beurt. Dat biedt weer genoeg mogelijkheden om de horrorzijde op te zoeken van een feestdag die enkel om de liefde draait. Wanneer gaat liefde te ver en is de uitwerking van deze aflevering beter dan het eerder op Modern Myths besproken Flesh & Blood?

Heb je geen definitieve plannen met jouw Valentijn of is deze vrijdag niet anders dan elke week? Of heb je geen zin om alle romantische films af te gaan en mag dit feest je wel gestolen worden? Dan is deze vrijdagavond het ideale moment om Into the Dark: Down aan te zetten. In 81 minuten zie je hoe Guy (Matt Lauria (Kingdom, Tell me a Story)) en Jennifer (Natalie Martinez (Death Race, Self/Less)) elkaar beter leren kennen, nadat ze vast komen te zitten in een lift op hun werk. Na een late avond op vrijdag de 13e zijn zij de laatste in het gebouw. Gezien er naast Valentijn nog een andere feestdag op maandag is (President’s Day), hoeven ze tot dinsdag niemand te verwachten. Het tweetal heeft dan ongeveer tachtig uur om elkaar te leren kennen. Genoeg voor een eerste date, toch?

Into the Dark Down - nog niets aan de hand

Wil jij mijn Valentijn zijn?

In de Flesh & Blood-recensie kreeg je al een behoorlijke indruk van alle horrorfilms rondom de feestdagen. Valentijn doet daar niet voor onder. Genoeg mensen hebben niets met de liefde of hebben liefdesverdriet en een horrorfilm kan dan een mooie tegenhanger zijn. Op dat vlak is deze aflevering/film niet origineel. Dat het verhaal zich voornamelijk afspeelt in een lift is ook niet nieuw voor het horrorgenre. Daarmee neemt Into the Dark: Down meteen een groot risico. Hoe houd je een verhaal, gedragen door twee acteurs in een kleine ruimte, spannend en interessant? De film begint sterk wanneer Guy en Jennifer net vastraken in de lift en proberen contact te krijgen met de buitenwereld. Guy besluit al snel dat ze niets anders kunnen doen dan wachten. Hij probeert een gespannen Jennifer te kalmeren en haar beter te leren kennen. Steeds meer kom je over de twee te weten, maar intussen begrijp je ook wel dat het thema van liefde aan bod moet komen op een griezelige manier. Veel opties blijven er niet over in de claustrofobische cel.

Into the Dark: Down - De lift

Beknopter, beknellender

De acteurs zetten beide een prima prestatie neer en hun interactie komt realistisch over. Toch kan dat mijn aandacht niet behouden. De 81 minuten tellende aflevering had daarin wel iets korter gemogen. Hoewel de gevolgen richting het einde dan juist weer wat abrupt aanvoelen, had ik als kijker toch langer geboeid kunnen blijven kijken. Net als Flesh & Blood had ook deze aflevering gerust wat korter mogen zijn. Ondanks een sterk begin laat het einde toch wat steken vallen en het voelt haast als iets wat ik al eens gezien heb.

Natalie Martinez en Matt Lauria

Into the Dark: Down – in de lift

Desondanks was deze door Valentijn geïnspireerde aflevering van Into the Dark beter dan de meeste andere producten die ik heb gezien rond deze feestdag. Ik kijk naar jou Holidays (2016). Het verhaal is realistisch en aannemelijk en misschien dat daarin het grootste horrorelement zit. Als de liefde even niet alles is wat je wilt, kun je Into the Dark: Down best kijken. Vooral het begin is erg sterk, maar de lengte en de afwikkeling maakt het niet mijn favoriete Into the Dark-episode. Gelukkig is er elke maand weer een nieuwe om naar uit te kijken.

Into the Dark: Down streamt nu op Horrify.

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2020 Modern Myths

Into the Dark: Down - Druk op alarm

Into the Dark: Down - Natalie Martinez

Je moet ergens slapen

Daniel Warmoeskerken

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

GamesGames

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.