Assassin’s Creed: Origins 3
Doctor Strange 2 banner

MODERN MYTHS MERCHANDISE – ASSASSIN’S CREED: ORIGINS BAYEK EN APPLE OF EDEN

27 oktober verschijnt – na een jaar weg geweest te zijn – weer een nieuwe Assassin’s Creed. Ditmaal gaat het verhaal terug naar het prille begin en zul je in Assassin’s Creed: Origins het ontstaan van de broederschap van Assassijnen meemaken. Naar goed gebruik brengt Ubisoft weer prachtige collector’s editions van het spel uit en is er ook een replica van de Apple of Eden. Genoeg voer voor een Modern Myths Merchandise!

De Assassin’s Creed-serie geeft ons elk jaar een periode uit de geschiedenis waar we een nieuwe Assassijn leren kennen. De enige uitzondering op deze regel was de Ezio Auditore-trilogie en vorig jaar, toen er geen nieuwe Assassin’s Creed uitkwam. Nu gaan we in Assassin’s Creed: Origin afreizen naar het oude Egypte en ontmoeten we de Assassijn Bayek. Hij is een Medjay, lid van een soort politiemacht die de farao in zette als beschermer van voor hem belangrijke zaken. Onlang is bekend gemaakt dat Bayek in aanraking zal komen met onder andere Julius Ceasar. Dat betekent dat we natuurlijk ook Cleopatra gaan zien. Daarnaast kun je al in je handen wrijven bij het idee de piramides te gaan beklimmen. Voor het zover is, kijken we eerst naar de merchandise.

Assassin’s Creed: Origins 2

Legendarisch dure uitvoering

Het lijkt wel alsof elke nieuwe titel in de Assassin’s Creed-serie een luxere collector’s edition krijgt. Dit jaar maakt Ubisoft het wel heel bont met een Assissin’s Creed: Origins – Dawn of the Creed Collector’s Case – Legendary Edition van maar liefst € 799,99! Naast het spel en de bijbehorende season pass, krijg je een wereldkaart, de soundtrack, een artbook en twee art kaarten, een steelbook voor de game en vier lithografieën. De hoge prijs van het pakket zit hem in het beeldje van Bayek en zijn adelaar Senu en een adelaarsschedelamulet, beiden uitgevoerd in kunsthars. Het beeldje is gemaakt in gelimiteerde oplage en genummerd. De iets zachter geprijsde editie – de Dawn of the Creed Edition – bevat dezelfde inhoud als de Legendary Edition, behalve de litho’s. Het beeldje en de amulet zijn daarbij van goedkoper PVC-materiaal gemaakt. Voor deze editie betaal je € 149,99.

Assassin’s Creed: Origins 3

Assassin’s Creed: Origins Bayek en Senu

Het beeldje van Bayek en Senu ziet er spectaculair uit. Bayek springt van een Egyptische zuil met prachtige details; zijn boog in de hand met daarop drie pijlen. Zijn outfit wappert in de wind en zijn adelaar Senu vliegt met hem mee. We zien een dolk en een zwarte buidel op zijn heup. Op zijn rug draagt hij een schild met een scarabee. Zijn bovenarmbeschermers bevatten uiteraard het meest kenmerkende wapen van de Assassijnen: het verborgen mes.

Assassin’s Creed: Origins 4

Assassin’s Creed: Origins 5

Assassin’s Creed: Origins 6

Assassin’s Creed: Origins Gods Edition

Ubisoft geeft je met Assassin’s Creed: Origins ook nog de keuze uit een ander beeldje van Bayek. In de zogeheten Gods Edition zie je Bayek op een beeld van Sekhmet, de Egyptische godin van vergelding en genezing. In deze uitvoering heeft Bayek zijn pijl en boog op zijn rug en heeft hij in zijn rechterhand een prachtig zwaard. De Gods Edition kost € 109,99 en heeft geen adelaarsschedelamulet, art kaarten en steelboek.

Assassin’s Creed: Origins 1

Assassin’s Creed: Origins 7

De Apple of Eden

Ben je een Assassin’s Creed-fan die alles wil hebben? Kijk dan eens naar de Assassin’s Creed: Origins Apple of Eden. Deze replica van het mysterieuze artefact dat al opdook in de allereerste Assassin’s Creed, is vanaf 27 oktober verkrijgbaar voor € 44,95. De Apple of Eden is een krachtig relikwie dat de gebruik in staat stelt een ander in zijn macht te houden. De appel is op ware grootte en heeft een diameter van 9,5 cm en staat op een mooie basis met Egyptisch design. Een verborgen knopje zorgt ervoor dat het led-lampje binnenin de appel aan gaat, waardoor je het effect uit de games creëert als de appel gebruikt wordt.  Het beeldje werkt op twee AAA-batterijtjes. De Apple of Eden is niet alleen een zeer mooi hebbeding voor elke Assassin’s Creed-liefhebber, het is ook handig in de aanschaf om je partner ermee te overtuigen dat je toch echt de Assassin’s Creed: Origins – Dawn of the Creed Collector’s Case – Legendary Edition in je vitrine nodig hebt …

Assassin’s Creed: Origins 8

Assassin’s Creed: Origins 9

Assassin’s Creed: Origins 10

Modern Myths Merchandise

In Modern Myths Merchandise geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

Eerste deel: kijk hier (Funko Pop! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
Tweede deel: kijk 
hier (Hot Toys Iron Man Mark XLVII)
Derde deel: kijk 
hier (McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal)
Vierde deel: kijk 
hier (Ubisoft Store South Park: The Fractured But Whole – Coons Driewieler)
Vijfde deel: kijk 
hier (Wonder Woman door Mezco Toys en NECA)
Zesde deel: kijk hier (The Legend of Zelda: Breath of the Wild Link van First 4 Figures)
Zevende deel: kijk hier (Game of Thrones: Knuffel en schud het nieuwe seizoen)
Achtste deel: kijk hier (Luke Skywalker Return of the Jedi Sixth Scale Figuur)

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise