Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Cosplay Catwalk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

MODERN MYTHS SFEERVERSLAG – DUTCH COMIC CON WINTER EDITION 2017: BONTE DAGEN

De Dutch Comic Con noemt zichzelf de ultieme pop-culture experience en dat bleek tijdens de Dutch Comic Con Winter Edition 2017 geen opschepperij. De beurshallen van de Jaarbeurs Utrecht werden in het weekend van 18 en 19 november tot de nok gevuld met enthousiaste bezoekers. Jong en oud struinden langs de talloze merchandise stands, bezochten de shows of vermaakten zich in de gaming areas. Modern Myths was erbij. Lees ons Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag.

Bij binnenkomst bracht de Dutch Comic Con Winter Edition 2017 je meteen in de sfeer. De Nederlandse afdeling van The Ghostbusters wachtte je op, waarna je meteen door kon naar The Walking Dead Experience, compleet met enge zombie. Naast deze professionele cosplay mochten de amateurs er ook zijn. Schitterende kostuums zorgden ervoor dat je je ogen uitkeek. Kijk voor meer cosplay van de Con op onze Modern Myths Facebook en Instagram pagina.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Welkomst

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Cosplay 1
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Anime Cosplay
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Ghostbusters
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: De Nederlandse afdeling van The Ghostbusters
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Walking Dead
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: The Walking Dead Experience

Hollywoodsterren en Cosplay Catwalk

Een centrale plek op de Dutch Comic Con Winter Edition 2017 werd ingenomen door het hoofdpodium. Als publiek kreeg je daar de kans om vragen te stellen aan bekende Hollywood-sterren als Sean Gunn, ruimtepiraat Kraglin uit Guardians of the Galaxy en Kevin McNally, stuurman Joshamee Gibbs uit Pirates of the Caribbean. Daarnaast gaven de cosplayers op de ‘cosplay catwalk’ leuke optredens, waarmee ze lieten zien dat ze er niet alleen uitzagen als hun favoriete personages, maar zich ook als deze schurken en helden konden gedragen.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Kevin McNally
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: ‘Piraat’Kevin McNally op het hoofdpodium
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Sean Gunn
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Nog een ‘piraat’: Sean Gunn
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Cosplay Catwalk
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Cosplay Contest op het hoofdpodium

Merchandise, gaming en Cosy Corner

Een van de meest drukke hallen op de Con was de dealerhal. Talloze merchandise stands verkochten alles wat je je maar in kunt denken op het gebied van popcultuur. Comics, t-shirts, posters, boeken, spellen; het was een knetterende mengelmoes van hebbedingen. Verderop vond je de Gaming Area, waar je de nieuwste spellen van onder andere Nintendo en Ubisoft kon spelen, of jezelf in een compleet andere wereld begeven via de VR-headsets.

In de zogeheten ‘Cosy Corner’ kon je in gesprek gaan met auteurs, illustrators, wetenschappers en medefans. Een van de lezingen ging over ‘Gritty vs Positive stories’, waar gediscussieerd werd over de vraag hoeveel hoop er nog in de duistere verhalen zit die tegenwoordig populair zijn. Die discussie is weer actueel met Justice League in de bioscopen en de rol van Superman als redder in nood in de klassieke stripboeken waar de film op gebaseerd is.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag action figures
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Liefhebbers van action figures kwamen flink aan hun trekken
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag katanas
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Voor aan je muur: katanas
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag shirts
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Superheldenshirts op Dutch Comic Con 2017 Winter Edition
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Gaming Stage
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Presentatie over gamingpersonages ontwikkelen op de Gaming Stage
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Cosy Corner
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Discussie panel over Gritty stories in de Cosy Corner

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Boeken en schrijvers

De uitgevers van fantasy en sciencefiction literatuur waren ook ruim vertegenwoordigd op de Dutch Comic Con Winter Edition 2017. We spraken Godijn, Celtica, Zilverbron en Quasis over nieuwe titels en bestsellers. De komende weken kun je in onze recensierubriek lezen welke titels we mee naar huis kregen. Hieronder vind je alvast een voorproefje.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Celtica
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: De stand van Celtica Publishing op de Con

De Orde van de Poortwachters – Oli Veyn

Op de stand van Godijn Publishing spraken we schrijfster Oli Veyn. Zij maakt haar debuut met De Orde van de Poortwachters, een verhaal over de puber Nido, die tijdens een bezoek aan het mystieke Stonehenge meegesleurd wordt in een onbekende wereld van parallelle dimensies. Oli is geïntrigeerd door mysterieuze ordes als de Tempeliers en haalt daar, net als Dan Brown, haar inspiratie uit. In haar boek vind je actie, romantiek en fantasy. Binnenkort kun je de Modern Myths recensie lezen van haar debuut.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Oli Veyn
Schrijfster Oli Veyn signeert haar debuutroman De Orde van de Poortwachters

De Erfgenaam van Herlewinne – Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen

Het Belgische schrijversduo Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen waren op de stand van Celtica Publishing aanwezig om hun serie De Erfgenaam van Herlewinne te promoten. Zowel Peter als Christophe schreven fantasyverhalen en publiceerden die op schrijverswebsites, daar lazen ze elkaars verhalen. Na elkaar op fantasybeurzen tegen gekomen te zijn, besloten ze samen een boek te gaan schrijven. In De Erfgenaam van Herlewinne nemen Peter en Christophe elk een personage voor hun rekening, die ze al schrijvende bij elkaar laten komen. De grote lijnen zetten ze samen uit, maar schrijven ieder afzonder naar elkaar toe. Het resultaat wordt binnenkort op Modern Myths besproken.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Erfgenamen
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Schrijversduo Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen – De Erfgenaam van Herlewinne

Dutch Comic Con 2017 Winter Edition sfeerverslag – veel pop, weinig comic

Zoals blijkt uit dit Dutch Comic Con 2017 Winter Edition sfeerverslag, kon je als bezoeker uren doorbrengen op de beursvloer en telkens iets nieuws tegenkomen. Op het gebied van film, cosplay en schrijvers van literatuur was de beurs goed voorzien. In vergelijk met de afgelopen Amsterdam Comic Con 2017 misten we wel een aanbod van striptekenaars en schrijvers van comics. Op de Con in Amsterdam trof je bekende makers van comics, waar de beurzen hun naam aan ontlenen. Maar buiten dat om was de Dutch Comic Con 2017 Winter Edition een spetterend feest dat je het hele weekend zoet hield. Volgend jaar weer!

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl


Muziek: Where’s My Jetpack?! van Computer Music All-Stars, Free Music Archive.org

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 artis alley
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Het aanbod in de Artis Alley was wat summier
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Lego
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: LEGO arena vol bekende personages, gemaakt door BrickBoys
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag Knight Rider
Dutch Comic Con Winter Edition 2017 sfeerverslag: Kitt moest wachten tot Michael de hele beurs gezien had

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise