Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - The Matrix Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

The Matrix 4, Disney+, Hugo Awards – Modern Myths Nieuws 2019: Week 34

Vul je leeslijst aan met de winnaars van de Hugo Awards 2019. Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 34: gedoe tussen Sony en Marvel/Disney over de toekomst van Spider-Man, Disney+ streamt vanaf 12 november in Nederland, Al Ewing komend weekend op Comic Con Amsterdam 2019 en The Matrix 4 aangekondigd. De vakantie is voorbij, maar de lol begint pas!

De winnaars van de Hugo Awards 2019

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Hugo Award LogoOp zondagavond 18 augustus zijn de winnaars van de Hugo Awards 2019 bekend gemaakt op de World Science Fiction Conventie in Dublin, Ierland. De Hugo Awards worden jaarlijks uitgereikt en staan wereldwijd bekend als de meest prestigieuze sciencefiction awards. Leden van de World Science Fiction Convention – of Worldcon stemmen op hun favorieten en tijdens de con worden de winnaars vervolgens bekend gemaakt. Dit jaar zijn dat:

Beste roman: The Calculating Stars – Mary Robinette Kowal
Beste novelle: Artificial Condition – Martha Wells
Beste korte verhaal: A Witch’s Guide to Escape: A Practical Compendium of Portal Fantasies – Alix E. Harrow (Apex Magazine, februari 2018)
Beste serie: Wayfarers – Becky Chambers
Beste stripverhaal: Monstress – Volume 3: Haven – Marjorie Liu en Sana Takeda (Image)
Beste filmscript: Spider-Man: Into the Spider-Verse – Sony
Beste televisieserie: The Good Place: Janet(s) – NBC
Beste kunstenaar: Charles Vess

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - The Calculating Stars en Bloed & Beenderen
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – The Calculating Stars & Bloed en Beenderen

Ook de Lodestar Award voor de beste Young Adult roman werd uitgereikt en ging naar Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi (lees de Bloed en Beenderenrecensie van Anouk!). Tot slot ging de John W. Campbell Award voor de beste nieuwe schrijver naar Jeannette Ng (schrijfster van o.a. Under the Pendulum Sun).

Kijk op Tor.com voor de complete lijst. Welke verhalen heb jij er al van gelezen?

Bron: Tor.com

Spider-Man slingert tussen Sony en Marvel

Spider-Man Far From Home Peter Parker Spider-Man uitsnede
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – Tom Holland als Spider-Man

Deze afgelopen week stond het internet ineens op zijn kop door allerlei geruchten rond de gesprekken die Sony en Marvel/Disney houden over de toekomst van Spider-Man op het witte doek. Zoals je wellicht weet, liggen de filmrechten van Spider-Man bij Sony en is er een wederzijds lucratieve deal gemaakt waardoor Peter Parker sinds Captain America: Civil War in het Marvel Cinematic Universe mag optreden. Acteur Tom Holland heeft onze harten gestolen, zoals ook weer blijkt uit het succes van zijn laatste film Spider-Man: Far From Home. Die afspraken liepen ten einde en een nieuwe deal heeft blijkbaar wat voeten in de aarde. Sony en Marvel/Disney zijn er nog niet uit en meteen schreeuwt iedereen moord en brand: Spider-Man zou uit het MCU verdwijnen.

Zo ver is het echter nog lang niet en alle onheilstijdingen moet je met een grote korrel zout nemen. Sony heeft laten weten dat de gesprekken nog niet afgerond zijn en er gekeken moet worden wat de rol van producer Kevin Feige in het geheel gaat worden. Dit brein achter alle films in het Marvel filmuniversum heeft het met alle nieuwe titels en de komende Disney+-series gewoon heel, heel erg druk. Spider-Man-projecten in samenwerking met Sony hebben daarbij niet de hoogste prioriteit. Hoe het dan verder moet, is nog onduidelijk.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Kevin Feige
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – Kevin Feige tijdens San Diego Comic Con International 2019 – foto: Gage Skidmore

De Engelse site Deffinition volgt het nieuws op de voet en schreef op 23 augustus een jubelend artikel waarin gesteld werd dat de partijen eruit waren. Tom Holland zou een contract krijgen voor zes nieuwe films en Disney een optie geven voor een zevende. Daarbij vormen drie daarvan een nieuwe Spider-Man-trilogie, waarin ook de X-Men geïntroduceerd zullen worden. Twee andere films zouden Avengers-films worden, waarin Peter vrienden wordt met Johnny Storm van The Fantastic Four. Ook Venom zou dan in het MCU mee gaan doen. De rest van de deal ging over de verdeling van de winst en hoe de rechten voor streamingdiensten afgehandeld moeten worden. Disney wil de Spider-Man-films uiteraard exclusief op Disney+ beschikbaar stellen.

Een dag later echter meldt de site dat zowel Tom Holland als Kevin Feige tijdens de D23 Expo in Anaheim – een Disney fanbeurs – een verklaring hebben gegeven waarin nog steeds weinig bekend wordt gemaakt. Holland laat weten dat hij voorlopig nog als Spider-Man te zien zal zijn, maar in welke vorm zegt hij niet. Feige sprak zijn dank uit voor de Spider-Man-projecten van de afgelopen jaren, waarbij hij zegt dat iedereen van tevoren wist dat er een begin en een eind aan de deal zat.

Kortom, we weten nog steeds niets. Wellicht dat er meer bekend is op het moment dat wij dit nieuws posten op Modern Myths. Laten we vooral positief blijven. Het moet toch erg vreemd lopen als Sony en Marvel het huidige succes van Spider-Man zouden opgeven.

Binnenkort meer nieuws van de D23 Expo, want er zijn een hoop nieuwe Marvel-series aangekondigd voor Disney+!

Bron: Deffinition

Disney+ op 12 november in Nederland

Over Disney+ gesproken, er is een Nederlandstalige Disney+-pagina verschenen met een teller die afloopt op 12 november. Vanaf dat moment is de nieuwe streamingdienst van de mediagigant met de muis live in de VS, Canada en Nederland. Vervolgens kunnen op 19 november Australië en Nieuw-Zeeland aansluiten.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Disney+
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – Disney+ is op 12 november beschikbaar

Voor € 6,99 per maand of € 69,99 voor een jaarabonnement ineens krijg je een flink aanbod van de Disney-merken Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Niet veel later werden we lekker gemaakt met de trailer van de eerste Star Wars-serie op Disney+: Star Wars: The Mandalorian.

Je kunt de streamingdienst binnenhalen via je Android smart-tv, je Xbox One of PlayStation of via apparaten van Apple en Google. In Amerika kunnen liefhebbers ook een verzamelabonnement nemen op Disney+, ESPN+ en Hulu voor een nog groter aanbod van films, series en sportprogramma’s.

Om het aftellen dragelijker te maken kun je alvast de trailer van Star Wars: The Mandalorian bekijken.

Bron: What’s on Disney Plus

Comic Con Amsterdam 2019 – 31-8 en 1-9 in de RAI

De zomervakantie mag dan bijna voorbij zijn, de fantasy festivals en comic cons zijn dat nog niet. Aankomend weekend kun je naar Comic Con Amsterdam in de RAI Amsterdam. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er feest en spektakel met comics, films, cosplay en games.

Dit jaar zijn de speciale gasten onder andere: Manu Bennett (Arrow), Iain Glen (Game of Thrones), Sean Biggerstaff (Harry Potter) en Richard Gibson (Allo Allo). Ontmoet ook tekenaars Miguel Mendonça (Batman), Rodney Ramos (Amazing Spider-Man, X-Men) en nog veel meer sterren.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Speciale gasten Comic Con Amsterdam 2019
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – de speciale gasten op Comic Con Amsterdam 2019

Modern Myths hoofdredacteur Jeroen tipt daarbij schrijver Al Ewing, die ook aanwezig zal zijn. Ewing gooit momenteel hoge ogen met zijn werk voor Marvel in de serie The Immortal Hulk. Ewing steekt op briljante wijze de groene titaan in een modern jasje en plaatst de Hulk in een beklemmende horror-setting. Elk nummer is een verrassing, waarin personages uit de rijke geschiedenis van Bruce Banner hun opwachting maken in steeds andere, frisse rollen. De eerste delen van de serie zijn inmiddels collectors items, dus mocht je ze hebben liggen, laat ze signeren tijdens Comic Con Amsterdam! Tickets koop je via Eventbrite.

Comic Con Amsterdam 2019 The Immortal Hulk Al Ewing
The Immortal Hulk door Al Ewing

Bron: Comic Con Amsterdam

The Matrix 4 aangekondigd

De komende week kun je vanaf 29 augustus het 20-jarig jubileum van The Matrix vieren in de bioscoop. Naast het uitbrengen van de geremasterde 4K-versie doet Warner Bros nog een schepje bovenop de feestvreugde: een vierde Matrix-film is aangekondigd!

Regisseur Lana Wachowski (Cloud Atlas, Sense8) gaat opnieuw de Matrix in om deze vierde film te schrijven en te regisseren. Daarbij keren ook Keanu Reeves (John Wick, Constantine) en Carrie-Anne Moss (Memento, Jessica Jones) terug als respectievelijk Neo en Trinity. Dan is er nog de iconische rol van Laurence Fishburne (Ant-Man and the Wasp), die ons als Morpheus de Matrix binnenleidde. Of Fishburne terugkeert, is nog onbekend; er zijn geruchten dat er gedacht wordt aan een jongere versie van de kapitein van de Nebuchadnezzar in deze vierde film. Wat dat betreft, gezien hoe Samuel L. Jackson in Captain Marvel verjongd is via CGI, mogen ze wat Modern Myths betreft Fishburne gewoon vragen. Begin volgend jaar moet er met de productie gestart worden. We houden de film natuurlijk nauwlettend voor je in de gaten.

Bron: Variety

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - The Matrix Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss
Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 – The Matrix Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 34 EN VERDER:

Another Life de crew van de SalvareNetflix-recensie: Another Life: Netflix-ruimtereis op zoek naar antwoorden, Wat te doen als er opeens een artefact uit de ruimte landt op aarde? Zoekt buitenaards leven contact? Wat zijn hun intenties? In de Netflix-serie Another Life ga je op zoek naar de antwoorden.

Modern Myths - Het DNA van fantastische verhalen 800px-SantaCruz-CuevaManos-P2210651b

Achtergrond: Het DNA van fantastische verhalen – een vertelgeschiedenis met Peter van Roermund, Schrijver Peter van Roermund neemt je in Het DNA van fantastische verhalen mee van de eerste verhalen die we deelden, tot de moderne mythes van nu. Een reis door de vertelgeschiedenis.

The Curse of La Llorona bosFilmrecensie: The Curse of La Llorona – Een concept waar meer in zat, De legende van ‘La Llorona’ komt uit de Mexicaanse folklore. In The Curse of La Llorona – nu op blu-ray en dvd – maakt dit griezelverhaal deel uit van het Conjuring-universum.

The Originals de Mikaelsons uitsnedeDvd-recensie: The Originals Seizoen 1-5: Einde van een onsterfelijke familie, Vanaf nu staan de Mikaelsons voor je klaar op dvd: keer terug naar New Orleans of beleef hun avonturen voor het eerst met de The Originals Seizoen 1-5 dvd-boxset. Een Modern Myths retrospectief.

Pet Sematary - KatFilmrecensie: Pet Sematary op blu-ray/dvd – Geen onnodige remake, De eerste Pet Sematary-film naar het gelijknamige boek van Stephen King dateert van 1989 en is niet aan een make-over ontkomen. De film verschijnt nu op blu-ray/dvd en bevat een aantal leuke extra’s.

The Originals Seizoen 5 DVD Winactie The Originals Familie uitsnedeWinactie: The Originals Seizoen 5 dvd Winactie: zet er je tanden in! Met het vijfde seizoen van The Originals op dvd is er een einde gekomen aan deze vampierserie. Doe mee met onze The Originals Seizoen 5 dvd Winactie en maak kans op een exemplaar!

MODERN MYTHS AGENDA:

31 augustus en 1 september: Comic Con Amsterdam 2019, RAI Amsterdam
21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 34:

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, meld je dan aan voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise