Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Joker uitsnede
Modern Myths Merchandise The Witcher

Enge clowns, Super NES, Ghost Rider – Modern Myths Nieuws 2019: Week 36

Heb je last van coulrofobie, ga de komende weken dan op een lange vakantie. Na Pennywise staan Joker en Wrinkles voor de deur! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 36: Nintendo brengt twintig Super NES-games uit op Switch, de Magisterium-serie komt voor een zacht prijsje uit met nieuwe covers, Patty Jenkins gaat naar Netflix en Marvel gaat de geschiedenis van de ‘Spirit of Vengeance’ belichten in een nieuwe Ghost Rider-stripserie. We krijgen het er warm van.

Joker wint Venice Film Festival en Wrinkles-trailer

In juli zagen we in de bioscoop drie films met enge poppen draaien. Nu ontwaren we een enge clowns thema. Niet alleen draait IT: Chapter Two op dit moment in de bioscoop, vanaf 3 oktober kun je naar de solofilm van de ‘Clown Prince of Crime’ – Joker. Deze indringende film van regisseur Todd Phillips gooit al hoge ogen bij iedereen die hem al gezien heeft en nu is Joker er ook vandoor gegaan met de Gouden Leeuw, de grootste prijs van het Venice Film Festival. Tijdens het in ontvangst nemen van de prijs bedankte de regisseur Warner Bros en DC Comics voor de kans die hij gekregen heeft om een ander soort film te maken dan wat de studio gewend was. We zijn erg benieuwd naar de film.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Joker
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 – Joker

Voor liefhebbers van enge clowns was er afgelopen week nog een traktatie. De Wrinkles the Clown documentaire heeft een trailer gekregen. Deze griezel is groot geworden via social media, nadat hij onder het bed van een klein meisje vandaan kwam om haar de stuipen op het lijf te jagen. Als ouder kun je een beroep doen op de clown om je kinderen een lesje te komen leren, als ze zich misdragen hebben. Wie Wrinkles is weten we niet, maar wellicht komt dat in de documentaire aan het licht.

De trailer:

De Wrinkles the Clown-docu is vanaf 4 oktober in Amerika te zien. Of de clown een tournee door Europa gaat doen, is momenteel nog niet bekend.

Bron: The Wrap en Comic Book Resources

Twintig Super NES-games op je Nintendo Switch

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Super NES controller

Onlangs toonde Nintendo tijdens een Nintendo Direct-video uitzending een wagonlading aan Super Nintendo Entertainment System (Super NES)-games die je zonder extra kosten kunt spelen met je Nintendo Switch Online-abonnement.

Deze twintig klassieke Super NES-games zijn beschikbaar:

Super Mario World, Super Mario Kart, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Metroid, Stunt Race FX (niet eerder buiten de Super NES uitgegeven), Kirby’s Dream Land 3, Super Mario World 2: Yoshi’s Island, Star Fox, F-ZERO, Pilotwings, Kirby’s Dream Course, BRAWL BROTHERS, Breath of Fire, Demon’s Crest, Joe & Mac 2: Lost in the Tropics, SUPER E.D.F. EARTH DEFENSE FORCE, Super Ghouls’n Ghosts, Super Puyo Puyo 2 (niet eerder in Europa uitgegeven), Super Soccer en Super Tennis (beide niet eerder buiten de Super NES uitgegeven).

Je kunt dus heerlijk retro-gamen vanaf je bank met deze klassieke Nintendo-titels en het spellenbedrijf heeft al aangegeven dat er meer Super NES-games aan de reeks toegevoegd gaan worden. Ook is er een extra kers op de taart: Nintendo zal binnenkort een draadloze Super Nintendo Entertainment System-controller uitbrengen, om het gevoel van de oorspronkelijke games te behouden. De controller zal als exclusieve aanbieding voor € 29,99 te koop zijn voor Nintendo Switch Online-leden. Nintendo loopt dus al vooruit op Sinterklaas en Kerst!

Bron: Nintendo

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Super NES
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 – Super NES games op de Switch!

Nieuwe covers en prijs voor de Magisterium-serie

Uitgeverij Moon heeft de vijf delen van de Magisterium-boeken van Holly Black (The Spiderwick Chronicles) en Cassandra Clare (The Shadowhunter Chronicles) in een nieuwe jasje gestoken. De serie zal vanaf 18 oktober verkrijgbaar zijn voor maar € 9,99 per boek. Ideaal dus als je deze Young Adult-boeken over Callum Hunt nog niet kent. In het eerste deel slaagt Callum voor de magische IJzerproef en wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben. De IJzerproef is dus slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan. De totale serie bestaat uit de delen De IJzerproef, De Koperen Vuist, De Bronzen Sleutel, Het Zilveren Masker en De Gouden Toren.

Bron: Uitgeverij Moon

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - de Magisterium-serie
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 – de Magisterium-serie

Patty Jenkins (Wonder Woman) naar Netflix

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Patty Jenkins
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 – Patty Jenkins, foto: Gage Skidmore (Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic)

Streaminggigant Netflix heeft opnieuw een belangrijke regisseur voor meerdere jaren aan zich gebonden. In het Modern Myths Nieuws van week 32 lieten we je al weten dat Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss exclusief series en films voor Netflix zullen gaan maken. Nu is bekend geworden dat ook regisseur Patty Jenkins (Wonder Woman, Monster) daar de komende drie jaren haar thuis zal maken. De geruchten gaan dat er zo’n 10 miljoen dollar met de deal is gemoeid. Momenteel werkt Jenkins aan het vervolg van de eerste film over de Amazone superheldin Diana Prince, getiteld Wonder Woman 1984. Daarna zal ze samen met het Netflix-team aan series gaan werken. Waar een beetje concurrentie van Disney+ en alle andere streamingdiensten die de graantjes van de streamingmarkt willen meepikken al niet goed voor is.

We zijn benieuwd wat we van de team-up tussen Jenkins en Netflix mogen verwachten.

Bron: Variety

De Ghost Rider(s) in nieuwe Marvel-stripserie

Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 - Ghost Rider #1
Modern Myths Nieuws 2019: Week 36 – Ghost Rider #1

Stripuitgeverij Marvel heeft een nieuwe Ghost Rider comic aangekondigd. Liefhebbers van de ‘Spirit of Vengeance’ moeten even opletten, want Marvel-hoofdredacteur C.B. Cebulski laat in de onderstaande trailer weten dat deze nieuwe serie dieper in zal gaan op vragen die lezers al jaren bezighouden: wat is de Spirit of Vengeance nu werkelijk en waarom wordt de ene persoon er wel door bezeten en de ander niet? In Ghost Rider #1 zal het verhaal draaien om de klassieke Ghost Rider Johnny Blaze, die op dit moment de heerser van de hel is en de jaren 80 ‘rider’: Danny Ketch, die de wraakgeest liever kwijt dan rijk is.

De serie zal de mythologie rond Ghost Rider opnieuw belichten, waarbij schrijver Ed Brisson en tekenaar Aaron Kuder ervoor zullen zorgen dat je geen voorkennis nodig hebt van de zeer uitgebreide Marvel-geschiedenis van het personage. Hoe en wanneer de huidige Ghost Rider – Robbie Reyes – in het verhaal zal verschijnen, is nog niet bekend gemaakt.

Bekijk de trailer hier:

Ghost Rider #1 is vanaf 2 oktober verkrijgbaar.

Bron: Marvel

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 36 EN VERDER:

Dansen tot de zon komt cover uitsnede zwart 3Boekrecensie: Dansen tot de zon komt – een slow dance naar een heftig einde, In Dansen tot de zon komt van Marieke Frankema wordt molenaarsdochter Machteld verliefd op Vallerie, dochter van Heer Telfour. Kan de verboden liefde stand houden in een tijd dat Toverij rondwaart?

IT: Chapter Two Pennywise en kindjeFilmrecensie: IT: Chapter Two – de laatste danse macabre van Pennywise, Twee jaar geleden overtuigde regisseur Andy Muschietti ons met IT: Chapter One, de remake van het klassieke Stephen King-epos. Nu is IT: Chapter Two uit en is ook de Losers Club terug.

Missing Link - Link stttFilmrecensie: Missing Link blu-ray/dvd: Avontuurlijke stop-motion, Wie stop-motion zegt, moet eigenlijk ook Laika zeggen: dé studio voor stop-motion. Missing Link is hun meest recente product. De animatiefilm is nu op blu-ray en dvd. Verdiend hij een plekje tussen de kampioenen?

Avengers: Endgame - Captain America met MjolnirFilmrecensie: Avengers: Endgame blu-ray/dvd – het emotionele einde van tien jaar Avengers, Met Avengers: Endgame zijn de 1e 10 jaar Marvel Cinematic Universe op geweldige wijze afgerond. De film is nu op blu-ray en dvd, waardoor je alle helden op je gemak nog eens kan bekijken.

MODERN MYTHS AGENDA:

21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 36:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

GamesGames

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.