Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 - Het Geboortegraf trilogie

Victoria Schwab, Disney+ en Apple TV+, Tanith Lee – Modern Myths Nieuws 2019: Week 37

Ontmoet fantasy auteur Victoria Schwab in oktober! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 37: Disney+ nu al in Nederland en vanaf 1 november stream je Apple TV+. Uitgever Spatterlight brengt de klassieke dark fantasythriller Het Geboortegraf van Tanith Lee opnieuw uit. Lucasfilm werkt aan een Bloed en Beenderen-film en Frank Miller schrijft The Dark Knight Returns: The Golden Child. En heb je nog niet genoeg IT gezien? Andy Muschietti wil een supercut maken die zeven uur zal duren. Waar halen we de tijd voor al dit moois vandaan?

Victoria Schwab komt naar Nederland

Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 - De Kleuren van Schaduw
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – De Kleuren van Schaduw

De Amerikaanse fantasy-auteur Victoria Schwab is van 11 tot 14 oktober in Nederland! Victoria Elizabeth Schwab staat bekend om haar fictie voor kinderen en Young Adults. Ze is schrijfster van onder andere de Schemering-trilogie, waarvan het tweede deel – De Kleuren van Schaduw – onlangs verschenen is bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Victoria woont afwisselend in Amerika, Frankrijk en Engeland.

Op 13 oktober is Victoria te gast op de YALFU, de Young Adult at ILFU, een literair festival in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Naast Victoria Schwab komen ook de volgende auteurs: Enrico Galiano, (De bijzondere woorden van Gioia), Rima Orie (De Zwendelprins), Astrid Boonstoppel (Dit is hoe het ging) en Danielle Bakhuis (De Eliminatie en De Executie). Tickets vind je hier.

Een dag eerder (12 oktober) signeert Victoria vanaf 16:00 tijdens een meet & greet in de Kennemer Boekhandel in Haarlem. Tijdens haar bezoek aan Nederland zal Modern Myths Victoria Schwab interviewen. Mocht je op beide hierboven genoemde dagen iets anders gepland hebben, maar heb je wel brandende vragen voor de schrijfster, stuur ze ons dan toe via ons redactie e-mailadres. We zullen ook een selectie lezersvragen meenemen.

Bron: Meulenhoff Boekerij

YALFU 2019 Victoria Schwab
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – Victoria Schwab (Foto: Jenna Maurice)

Andy Muschietti wil 7 uur durende IT-supercut

Regisseur Andy Muschietti is nog niet klaar met IT. Het tweede (en laatste) deel van de film – IT: Chapter Two – draait nu in de bioscoop en duurt bijna drie uur. Er was naar het schijnt echter voldoende materiaal geschoten om dit vervolg op IT: Chapter One een speelduur van vier uur te geven. Die weggelaten scènes zijn natuurlijk prachtig voor als de blu-ray uitgegeven gaat worden, zodat het verhaal in het tweede deel wat beter uitgediept kan worden.

Muschietti wil echter nog verder gaan. Zijn plan is om een zogeheten ‘supercut’ van het verhaal rond Pennywise de dansende clown te maken, waarin deel een en twee achter elkaar te zien zijn, inclusief al het weggelaten materiaal én met extra scènes die nu nog niet eens opgenomen zijn! De totale speelduur kan dan op zo’n zeven uur uitkomen. Gezien hoe dik het boek van Stephen King is en hoe diep de mythologie in het verhaal is, is het plan van Muschietti nog niet eens zo gek. En wat de kwaliteit van beide films betreft kunnen wij niet anders zeggen dan: “Hier, neem ons geld! Take … IT!”

Bron: Movieweb

IT op DVD en Blu-Ray winactie
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – Pennywise de dansende clown

Disney+ nu al in Nederland 

Ook deze week is er weer voldoende nieuws uit het streaming-televisielandschap. Zoals we op onze Facebook-pagina al lieten zien, kun je in Nederland als eerste ter wereld een proefabonnement op Disney+ nemen. Je kunt tot de officiële lancering op 12 november gratis series en films van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic kijken op je (SMART-)tv, console, laptop of mobiele apparatuur. Daarna kost de streamingdienst € 6.99 per maand of € 69.99 per jaar. Zo hebben wij alvast geweldige content om te genieten, terwijl Disney de dienst kan finetunen voor de wereldwijde release. Naast de Marvel-superheldenfilms en de Star Wars-, Disney- en Pixar-films kun je ook series vinden die je in Nederland eerder enkel op dvd/blu-ray of via andere kanalen moest zoeken, zoals Runaways, Agents of S.H.I.E.L.D. en klassieke Marvel-tekenfilms als X-Men uit de jaren 900 en Spider-Man uit de jaren 70. Voor ons genrefans nu al de moeite waard dus! Alle informatie vind je op Disneyplus.com/nl.

Bron: Disneyplus.com/nl

Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 - Disney Plus Marvel klassiek
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – Klassieke Marvel tekenfilms op Disney+

Apple TV+ nieuws

Daarnaast weten we ook meer over de streamingdienst van Apple – Apple TV+. Vanaf 1 november kun je daar met een familieabonnement van € 5,- per maand terecht. Of je krijgt Apple TV+ een jaar gratis als je een nieuw Apple-apparaat koopt. Ook deze gigant komt met eigen, originele content, waaronder enkele genrefictie shows. In de postapocalyptische serie See met Jason Momoa (Aquaman, Justice League) is de mensheid geveld door een virus en zijn de overlevenden allemaal blind. For All Mankind speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin de wereldbevolking nog steeds met elkaar wedijvert in de ‘space race’ om als eerste de macht in de ruimte krijgen. Snoopy in Space zegt genoeg: Charlie Brown en Snoopy als astronauten. Dan is er Ghostwriter, een reboot van een serie waarin vier kinderen door een spook uit een bibliotheek bij elkaar gebracht worden om fictionele personages uit de literatuur te redden. Ook zal er een thriller komen van regisseur M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Glass), Servant getiteld. Een ding is zeker, met al deze streamingdiensten komen we de winterse avonden wel door!

Bekijk hier een trailer van See:

En hier van For All Mankind:

Bron: Deadline

Spatterlight brengt klassieke Tanith Lee dark fantasy Het Geboortegraf uit

Uitgeverij Spatterlight – uitgever van klassieke sciencefiction van schrijver Jack Vance en fantasy zoals Conan van Robert E. Howard – brengt deze maand de donkere fantasy-trilogie Het Geboortegraf van de Britse schrijfster Tanith Lee (1947 – 2015) uit in een mooie, nieuwe editie. De oorspronkelijke vertaler van dit werk, Pon Ruiter, heeft voor deze nieuwe uitgave de vertalingen helemaal herzien.

In het eerste deel – Het Geboortegraf – ontwaakt een naamloze jonge vrouw in een slapende vulkaan, zonder besef van wie ze is en hoe ze daar terecht is gekomen. Vervloekt door de demon Karrakaz gaat ze op zoek naar haar Zieljade, in een wrede, door mannen gedomineerde wereld. Algauw ontdekt ze dat ze de laatste overlevende is van het Verloren Ras en beschikt over bijzondere krachten, waardoor ze wordt vereerd als genezeres en opgestane godin. Toch zal ze zich aan haar demonen moeten ontworstelen om echt zichzelf te kunnen zijn.

Tanith Lee schreef Het Geboortegraf toen ze 27 was en het boek sloeg in 1975 in als een bom. Deze donkere fantasy was een orgie van heroïek, hartstocht en sensualiteit, met een geloofwaardige heldin, die moedig én kwetsbaar was. De zoektocht van een jonge vrouw naar haar ware zelf in de poëtische schrijfstijl van Tanith Lee heeft niets aan kracht ingeboet.

De trilogie is via Amazon te koop: Het GeboortegrafSchaduwvuur en De Witte Heks.

Bron: Spatterlight

Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 - Het Geboortegraf trilogie
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – De trilogie van Het Geboortegraf

Lucasfilm maakt Bloed en Beenderen film

Bloed en Beenderen cover
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – Bloed en Beenderen

Na de overname van 20th Century Fox heeft Disney de bezem gehaald door de producties die bij de studio op stapel stonden. Langzamerhand beginnen er aankondigingen te komen van titels waar we al een tijdje niets van hebben gehoord. Een daarvan stemt ons vrolijk: Lucasfilm – natuurlijk bekend van alles wat Star Wars is – zal een film maken van het eerste deel in de Young Adult-serie The Orïsha LegacyBloed en Beenderen. Modern Myths-redacteur Anouk was zeer te spreken over dit debuut van auteur Tomi Adeyemi. Children of Blood and Bone zal geregisseerd en (mede) geschreven worden door Rick Famuyiwa (The Mandalorian, Dope). Het verhaal gaat over het land Orïsha, waar vroeger mensen woonden met magische krachten, de zogenaamde Maji, een bevolkingsgroep met een donkere huid en zilverwitte haren. Nu is magie echter een doodzonde en worden de Maji vervolgd, verafschuwd en verbannen. Zélie is een jonge divîner, een Maji waarbij de magische krachten nog niet gewekt zijn. Zij verandert in een Maji en wordt de uitverkorene om magie terug te brengen naar de wereld. Een prima recept voor een epische fantasy-film, waarin diversiteit een hoofdrol speelt.

Bron: Comic Book Resources

Dark Knight Returns: The Golden Child

Striplegende Frank Miller wordt beziggehouden door DC Comics. Niet alleen schrijft hij Superman: Year One, nu is er ook een nieuwe titel in de The Dark Knight Returns-serie aangekondigd. Samen met tekenaar Rafael Grampá zal Dark Knight Returns: The Golden Child het verhaal vervolgen dat begon met de klassieke The Dark Knight Returns uit 1986. In dat verhaal zien we hoe Bruce Wayne in de toekomst met pensioen is gegaan en de mantel van Batman aan de wilgen heeft gehangen. De misdaad laat hem echter niet met rust en als Gotham er erger dan ooit aan toe is, besluit Bruce nog eenmaal terug te keren als de duistere ridder. De geweldige strip was hard, grauw en gewelddadig en zorgde er – samen met onder andere Watchmen van Alan Moore – voor dat strips ook inhoud voor een volwassen publiek kregen.

In 2001 verscheen een vervolg – DK2, oftewel Batman: The Dark Knight Strikes Again. In 2015 verscheen Batman: The Dark Knight: The Master Race (meegeschreven door Brian Azzarello en getekend door Miller zelf en Andy Kubert en Klaus Janson), welke nu opgevolgd zal worden door The Golden Child. Deze laatste wordt een eenmalige uitgave van 48 pagina’s en moet op 11 december verschijnen. In het verhaal zullen we zien hoe Carrie Kelley – de Robin die Batman op de been houdt vanaf het oorspronkelijke verhaal uit 1986 – definitief de vleermuismantel van Batman overneemt. Samen met Lara Kent, de dochter van Superman en Wonder Woman, moet ze een gevaar voor Gotham en wellicht de hele wereld het hoofd bieden. Hoewel de eerste The Dark Knight Returns nooit overtroffen werd, kijken we toch uit naar deze nieuwe titel.

Bron: Screenrant

Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 - The Dark Knight Returns: The Golden Child
Modern Myths Nieuws 2019: Week 37 – The Dark Knight: The Golden Child

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 37 EN VERDER:

Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag ShuriReportage: Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag – Pareltjes uit de popcultuur, De RAI Amsterdam was afgelopen 31 augustus en 1 september het decor voor Comic Con Amsterdam 2019. Lees ons Modern Myths Comic Con Amsterdam 2019 sfeerverslag!

The Boys Homelander en Queen MaeveKijktip: The Boys: Superheldensatire met pit op Amazon Prime – Modern Myths kijktip, In de wereld van The Boys zijn ‘helden’ corrupt en geldbelust. Een team burgerwachten bekend als ‘The Boys’ ziet erop toe dat deze superschoften hun boekje niet te buiten gaan.

De Horizonvreter uitsnede 2Interview: De Horizonvreter – interview met hoofdredacteur Simon Gusman, Genrefictie komt in De Horizonvreter samen met kunst en literatuur. Dit tijdschrift zoekt het bevreemdende van fantasy, sciencefiction en horror op. Een interview met hoofdredacteur Simon Gusman.

MODERN MYTHS AGENDA:

21 en 22 september: Elfia Arcen 2019, Kasteeltuinen Arcen
13 oktober: YALFU 2019 (Young Adult at ILFU), TivoliVredenburg Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 37: Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Batwing Potion Modern Myths NieuwsIn het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief.

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2022 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise