Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 - Scream
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Scream V, Lovecraft, Magic: ManaStrike – Modern Myths Nieuws 2019: Week 45

We zijn nog steeds niet van Ghostface af, want deze slasher verschijnt opnieuw in de bioscoop met Scream V! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 45: De winnaars van de World Fantasy Awards 2019 voor je op een rijtje gezet, Romancing SaGa 3 HD-remaster verkrijgbaar met korting, een Lovecraft cinematic universe en Magic: The Gathering op je mobiel met Magic: ManaStrike. Griezelig, magisch en fantastisch nieuws dus!

Scream V naar de bioscopen

Acht jaar geleden verscheen Scream 4 in de bioscopen, waarna de horror-franchise van wijlen Wes Craven (A Nightmare on Elm Street, The People Under the Stairs) die in 1996 begon met Scream enkel nog op televisie te zien was in Scream: the TV series. Maar klassieke slashers keren altijd terug, want ook ‘Ghostface’ komt weer naar het witte doek, in een vijfde Scream.

De productie is in handen van Spyglass Media Group en dat is wel zo’n beetje wat we tot nu toe weten. Scriptschrijver Kevin Williamson – die de vorige delen schreef – lijkt het script te gaan schrijven, hoewel daarover tegenstrijdige berichten de ronde doen. Wie Wes Craven, die in 2015 overleed, als regisseur moet opvolgen is ook nog onbekend.
Toch vonden we het nieuws goed genoeg om hier te melden. Ook leuk om te weten: Spyglass is naast Scream bezig om met scriptschrijver David S. Goyer (Batman Begins, Blade II) een remake van Hellraiser te maken. Nog een klassieke horror-franchise dus.

We houden je van alles op de hoogte. De Scream-televisieserie kun je in Nederland overigens op Netflix vinden.

Bron: Bloody Disgusting

Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 - Scream
Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 – Scream

De winnaars van de World Fantasy Awards 2019

Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 - World Fantasy Awards 2019
Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 – World Fantasy Awards 2019

Naast de winnaars van de Hugo Awards 2019 voor sciencefiction zijn nu ook die van de World Fantasy Awards 2019 bekend. Deze laatste, een prestigieuze prijs voor fantasy-literatuur, wordt al sinds 1975 uitgereikt tijdens de World Fantasy Convention van de WFA – de World Fantasy Association. De winnaars van dit jaar zijn:

Beste roman:
Witchmark – C.L. Polk
Beste novelle:
The Privilege of the Happy Ending – Kij Johnson
Beste korte verhaal:
Ten Deals with the Indigo Snake – Mel Kassel en Like a River Loves the Sky – Emma Törzs
Beste verhalenbundel:
Worlds Seen in Passing: Ten Years of Tor.com Short Fiction – redacteur: Irene Gallo
Best verzameld werk:
The Tangled Lands – Paolo Bacigalupi en Tobias S. Buckell
Beste tekenaar:
Rovina Cai

Daarnaast werd ook de ‘2019 Lifetime Achievement Award’ uitgereikt en die ging naar twee personen:

  • Hayao Miyazaki: Japans filmregisseur, animator, schrijver, tekenaar en producent die je kent van talloze prachtige tekenfilms als Spirited Away, My Neighbour Totoro en Howl’s Moving Castle.
  • Jack Zipes: Amerikaanse academicus en folklorist die schrijft en lezingen geeft over sprookjes, hun evolutie en hun sociale en politieke rol in onze maatschappij.

De hele lijst vind je op: www.worldfantasy.org/world-fantasy-awards-2019

Bron: World Fantasy Association

Romancing SaGa 3 HD-remaster – met korting

Liefhebbers van Japanse role playing games (JRPG) komen tegenwoordig flink aan hun trekken, met allerlei HD-remakes van klassiekers als Secret of Mana en Trials of Mana. Kun jij ook niet genoeg krijgen van de leuke personages, de spannende gevechten en de rijke verhalen in de games, dan zul je vast interesse hebben in Romancing SaGa 3, voor het eerst in het Westen verkrijgbaar.

Romancing SaGa 3 kwam in Japan in 1995 uit en is de zesde titel in de SaGa-spellenserie. Elke 300 jaar verduistert de donkere ster Morastrum de zon en brengt het bestaan van onze wereld in gevaar. Iedereen die in het jaar van de ‘Rise of Morastrum’ wordt geboren, is gedoemd te sterven voor het jaar voorbij is. Maar elke keer overleeft één kind, dat daarna bekend staat als de ‘Child of Destiny’. Ga op avontuur in acht verschillende verhaallijnen (waaronder ook een paar nieuwe) met acht verschillende hoofdrolspelers. Deze hd-remaster is ontwikkeld door Akitoshi Kawazu (FINAL FANTASY, Romancing SaGa, SaGa Frontier) en is voorzien van geoptimaliseerde graphics, de nieuwe dungeon ‘Phantom Maze’ en een NEW GAME+ functie.

Sla nu je slag, want het spel is tot 4 december 2019 met 20% korting te koop! Romancing SaGa 3 is uit in de digitale winkels van Nintendo Switch, PlayStation 4 en Vita, Xbox One, Windows 10, STEAM, de App Store en Google Play.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 – Romancing SaGa 3 trailer

Bron: Square Enix

Lovecraft-universum in de bioscoop

Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 - Color out of Space
Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 – Color out of Space

Sinds Marvel Studios de trend heeft gezet om meerdere films zich in hetzelfde ‘Cinematic Universe’ af te laten spelen, zien we meer van deze gedeelde bioscoopverhalen verschijnen. Natuurlijk is er het DC Cinematic Universe, maar daarnaast kun je ook avonturen beleven in het MonsterVerse met Godzilla en King Kong en het The Conjuring-universum met Annabelle en The Curse of La Llorona, om er maar een paar te noemen. Ook de regisseur van de volgend jaar te verschijnen horrorfilm Color out of Space Richard Stanley – heeft zulke plannen. Deze film met Nicolas Cage (Ghost Rider, Kick-Ass) in de hoofdrol is namelijk gebaseerd op een verhaal van horrormeester H.P. Lovecraft en draait om een meteoriet die in de buurt van het kleine Amerikaanse stadje Arkham in Massachusetts valt, waarna er zich vreemde gebeurtenissen ontvouwen.

Gezien de thema’s in de verhalen van Lovecraft altijd elementen bevatten van de fragiele geestelijke gezondheid van de mens, de hopeloosheid van het bestaan en natuurlijk de angst die bovennatuurlijke zaken ons inboezemen, zijn de Lovecraftiaanse verhalen goed aan elkaar te knopen. De regisseur en de producenten van Color out of Space zijn al begonnen met de productie voor een tweede Lovecraft-film: The Dunwich Horror. Daarna moet er ook een derde film komen om een trilogie compleet te maken. Liefhebbers van de verhalen rond Cthulhu hebben dus iets om naar uit te kijken.

We laten je weten wanneer Color out of Space in de Nederlandse bioscopen draait.

Bron: Comingsoon.net

Magic: ManaStrike – Magic op je mobiel

Het strategische ruilkaartenspel Magic: The Gathering is natuurlijk het leukst om met een echte stapel kaarten te spelen, maar heb je de tijd en het geduld niet om de kaarten te verzamelen en een sterk ‘deck’ te bouwen, dan is er over een poosje een uitkomst: Magic: ManaStrike op je mobiel!

Magic: The Gathering-ontwikkelaar Wizards of the Coast heeft spellenstudio Netmarkble Monster in de hand genomen om de mobile game te ontwikkelen. Het spel is bedoeld om de Magic-wereld te leren kennen en laat je tovenaarsgevechten in 3D voeren tegen andere spelers. Je kunt in het spel kiezen uit een vooraf samengesteld ‘deck’ in de kleuren wit, blauw, zwart, rood en groen, waarna je een gevecht tegen andere spelers aangaat. Door te vechten speel je nieuwe kaarten vrij en kun je je ‘deck’ sterker maken. Handig dus om overal snel een potje Magic te kunnen spelen. Meer nieuws krijg je van ons zodra we het hebben.

Bron: Comicbook.com

Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 - Magic ManaStrike
Modern Myths Nieuws 2019: Week 45 – Magic: ManaStrike

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 45 EN VERDER:

Frozen II Anna wanhoopFilmrecensie: Frozen II: het langverwachte vervolg dat je gezien móét hebben! Dat er een vervolg zou komen op Frozen is niet meer dan logisch. Toch heeft het een aantal jaar geduurd voordat Frozen II een feit was. Nu is het eindelijk zover en je geduld… wordt beloond!

Modern Myths Merchandise – Star Wars: The Mandalorian - Hasbro 6 inch figuur openingsbeeldMerchandise: Modern Myths Merchandise – Star Wars: The Mandalorian figures en statues, nu we Star Wars: The Mandalorian gezien hebben, weten we zeker dat de serie een groot succes zal worden. Daarom in deze Modern Myths Merchandise de leukste merchandise rond de nieuwe bounty hunter!

Annabelle 3 Films blu-ray winactie - Annabelle onder je bed - Annabelle Comes Home 2019Winactie: Annabelle 3 Films blu-ray winactie – win een trilogie voor je film(poppen)kast! In 2014 maakten we kennis met de demonische pop Annabelle. Inmiddels heeft ze een eigen horrortrilogie in het The Conjuring-universum en in onze Annabelle 3 Films blu-ray winactie maak je er kans op!

Star Wars The Mandalorian - maak kennis met de Mandalorian uitsnedeStreaming en tv: Star Wars: The Mandalorian aflevering 1 – Kippenvel op Disney+, Series waar naar uitgekeken wordt, scheppen verwachtingen. Soms word je teleurgesteld, maar als de verwachtingen waar gemaakt worden is het genieten. Star Wars: The Mandalorian valt in de laatste categorie.

Doctor Sleep - Ewan McGregor jeugdherinneringenFilmrecensie: Doctor Sleep: lekker lange strijd tussen goed en kwaad, Negenendertig jaar na The Shining keren we in Doctor Sleep terug naar het Overlook spookhotel, maar niet voor je eerst een heerlijk lang verhaal over Danny Torrance, de zoon van Jack, hebt meebeleefd.

Brightburn blu-ray dvd - Brandon Breyer burning eyesFilmrecensie: Brightburn blu-ray/dvd – Superslechterik in een horrorjasje, Superheldenfilms zijn populair. De grenzen daarvan worden in deze horrorheldenfilm onderzocht. Wat gebeurt er als Superman zijn krachten in zou zetten voor kwade zaken? Het antwoord is: Brightburn.

MODERN MYTHS AGENDA:

23 en 24 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 45:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise