Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - openingsbeeld

Sandman, Worst Case Scenario, online festivals, Percy Jackson – MM Nieuws 2020: Week 19/20

Neil Gaimans Sandman luisterboeken op Audible worden voorgelezen door een sterrencast! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 19/20 een kickstarter voor graphic novels rond de satirische Nederlandse horrorfilm Worst Case Scenario, online (Facebook) festivals: Zilverfest, Keltfest online festival 2020, Nimisa Dag en Stay Home Comic Con Summer Edition. Toon je tactische vaardigheden in het Small World of Warcraft bordspel en kijk uit naar een Percy Jackson-televisieserie op Disney+. Met tot slot leuke aanbiedingen van Zavvi.nl en Merchoid.com en Paper Mario: The Origami King vanaf 17 juli op Nintendo Switch. Is het al bijna vakantie?

Neil Gaimans Sandman op Audible: sterrenshow

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Sandman Audible acteursLiefhebbers van Sandman, de legendarische stripserie van Neil Gaiman, moeten even hun oren spitsen. Vanaf 15 juli kun je op Audible terecht voor de audiobewerking van de Vertigo Comics serie. Audible en Neil Gaiman trekken alles uit de kast, want Morpheus, het hoofdpersonage van het verhaal, zal vertolkt worden door James McAvoy (X-Men: Dark Phoenix, IT: Chapter Two). Maar daarmee zijn we er nog niet, je hoort onder andere ook Taron Egerton (Rocketman, Kingsman: The Secret Service) als John Constantine, Andy Serkis (The Lord of the Rings, Black Panther) als Matthew the Raven en Michael Sheen (Good Omens, Slaughterhouse Rulez) als Lucifer Morningstar. En de kers op de taart? Neil Gaiman zelf is de verteller van het geheel! Seizoen 1 zal bestaan uit de eerste drie graphic novels van Sandman en is op de Audible website beschikbaar als pre-order. Blijf er wakker voor!

Bron: Neil Gaiman op Twitter

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Sandman op Audible logo

Kickstarter: Worst Case Scenario graphic novel

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Worst Case Scenario artwork kleinIn 2008 zou Worst Case Scenario, een zombiefilm van Nederlandse bodem, het licht zien. Regisseur Richard Raaphorst speelde satirisch in op het oude zeer dat tussen ons en onze oosterburen speelt, van de “gestolen” wereldbeker in 1974 tot de oorlog van 40-45. In het filmverhaal verliest Duitsland de finale van het WK van Nederland en volgt er een invasie van Nazi-zombies. In 2006 komt de eerste trailer uit die gelijk een nominatie voor beste filmtrailer in de wacht sleept bij de Golden Trailer Awards. De film heeft echter veel moeite om de financiering rond te krijgen en het project wordt in 2009 beëindigd. De geniale effecten en flarden van het originele idee zijn terug te zien in de film die ervoor in de plaats kwam: Frankensteins Army.

Nu begint Richard Raaphorst een Kickstarter om een graphic novel uit de wereld van Worst Case Scenario te financieren. Het verhaal zal draaien om de kinderen uit de tweede trailer met de luchtballonnen. De planning is om twee varianten te maken: een 32 pagina’s tellende softcover en een hardcover van 52 pagina’s, met veel concept art en een voorwoord van Brian Yuzna. De cover is van de hand van Romano Molenaar (Storm, Witchblade, X-Men Unlimited, Detective Comics), het binnenwerk van Richard Raaphorst zelf. Het verhaal is geschreven door Eron Sheehan.

Als deze eerste uitgave een succes is, staan er nog twee afgeronde verhalen op de planning. Er wordt gewerkt aan perks, zoals een buste, action figure, t-shirts en posters. Wil jij dit project backen, ga dan naar de Worst Case Scenario Kickstarter-pagina!

Bron: Richard Raaphorst

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Worst Case Scenario graphic novel klein
Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 – Worst Case Scenario graphic novel binnenwerk

Online festivals:
Zilverfest, Keltfest online, Nimisa Dag en Stay Home Comic Con Summer Edition

Vanaf 1 juni mogen de bioscopen weer open en kunnen we weer wat soepeler met elkaar omgaan. Festivals en concerten zijn echter tot 1 september nog niet mogelijk en dus organiseren verschillende partijen deze zomer een online event. We zetten er vier op een rijtje:

Zilverfest: online Facebook-festival met boeken, panels en workshops – 23 en 24 mei. Uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron laten je door prachtige verhalen reizen en nieuwe werelden ontdekken. In het weekend van 23 en 24 mei kun je op Facebook het online festival Zilverfest bijwonen. Ontmoet de uitgever en auteurs voor panels, workshops, lezingen en nog veel meer! Met onder andere Peter DeWillis, Kelly van der Laan en Cocky van Dijk!

Zilverfest logo klein

Keltfest 2020 online: tijdens het oorspronkelijke Keltfest weekend van 23 en 24 mei brengt de organisatie van het festival jullie met het Keltfest Online Festival 2020 – Official de fijnste tunes van de 2020 line-up live in jouw huiskamer. Zet de mede alvast klaar, zorg dat je lekker zit en geniet. De livestream zal op de Keltfest Facebook pagina om 14:00 uur van start gaan op zaterdag en op zondag om 17:00.

Keltfest 2020 online logo klein

Nimisa Dag: online Facebook-festival vol workshops, interviews en panels: 31 mei. Uitgever Nimisa Publishing House organiseert op zondag 31 mei de Nimisa Dag, een online Facebook-festival vol workshops, interviews, paneldiscussies en aanbiedingen. Met onder andere Mark van Dijk, Marieke Frankema, Wouter van Gorp en Atalanta Nèhmoura.

Nimisa Dag logo Modern Myths

Stay Home Comic Con Summer Edition: de tweede editie van de online stripbeurs Stay Home Comic Con vindt plaats op 13 en 14 juni. Ook de Stay Home Comic Con Summer Edition kun je volgen via Twitch, Discord en Facebook. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan het programma, waarbij je virtueel striptekenaars en uitgevers kunt ontmoeten en winkels bezoeken. Elk half uur zijn er livestreams met workshops, lezingen en prestentaties. We houden je op de hoogte, want Modern Myths zal ook een live presentatie geven! Wat we gaan doen, maken we binnenkort bekend!

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020

Bron: Modern Myths Evenmenten

Small World of Warcraft: werelden botsen in september

Je kunt vast een aantal bordspellen noemen die zijn gebaseerd op videogames. Small World of Warcraft – dat in september zal verschijnen – is echter een combinatie van de twee. Bordspellenmaker Days of Wonder heeft namelijk een World of Warcraft versie gemaakt van haar bordspel Small World, welke Anouk onlangs besprak in de Modern Myths Spellenavond. En dat is eigenlijk heel logisch, want het Small World spel leent zich daar prima voor. Small World of Warcraft speelt zich af in Azeroth, de wereld van World of Warcraft. Je maakt combinaties van krachten en rassen uit het Warcraft universum, zoals Portal Mage Pandarens of Herbalist Goblins om de wereld te beheersen. Bezet de legendarische terreinen en neem de controle over krachtige artefacten in jouw strijd om de macht in Azeroth! We gaan ons best doen om je in september te laten weten wie het meeste voordeel in dit bordspel heeft: veteranen uit World of Warcraft, of die-hard Small World bordspelers als Anouk. Laat de strijd beginnen!

Bron: Days of Wonder

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Small World of Warcraft overzicht

Percy Jackson serie naar Disney+

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Percy Jackson boxset boekenAls jij de boeken rond Percy Jackson en de Olympiërs verslonden hebt, zorg dan dat je een abonnement op streamingdienst Disney+ neemt. De vijf boeken rond Percy Jackson van auteur Rick Riordan zullen daar als serie verschijnen. Het zal beginnen bij het begin: Percy Jackson en de Olympiërs 1 – De bliksemdief (Percy Jackson and the Lightning Thief). Daarna krijgt elk boek zijn eigen seizoen. Het is alweer tien jaar geleden sinds de avonturen rond de tiener die erachter komt dat hij afstamt van een Griekse god in de film Percy Jackson & The Lightning Thief op het witte doek verscheen. In 2013 verscheen nog Percy Jackson: Sea of Monsters, maar de filmserie is nooit echt van de grond gekomen. Fans van de boeken vonden dat de films teveel afweken van het bronmateriaal. Daarbij leent het uitgebreide epos zich ook meer voor een televisieserie, om het geheel van het Griekse pantheon de ruimte te geven. Maar het is natuurlijk nog even afwachten hoe Disney het verhaal vorm gaat geven. Krijgen we de kwaliteit van een Disney+ show als Star Wars: The Mandalorian, of wordt het meer in de stijl van Artemis Fowl, die niet in de bioscoop verschijnt, maar op 12 juni op de Disney streamingdienst verschijnt? In ieder geval is de schrijver zelf nauw betrokken bij de nieuwe serie, wat goed nieuws is. We laten het je weten als we meer informatie over de Percy Jackson-serie hebben.

Bron: Rick Riordan op Twitter

Paper Mario: The Origami King vanaf 17 juli op Nintendo Switch

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Paper Mario The Origami King packshotGa in Paper Mario: The Origami King mee met Mario, Luigi en prinses Peach naar het origamifestival in het koninkrijk van koning Olly, de – naar eigen zeggen – heerser over het Origami-koninkrijk. Deze kleurrijke despoot heeft echter het duivelse plan om de gehele wereld op te vouwen. Dat lijkt op papier nogal gevaarlijk, dus is er iemand nodig om daar een stokje voor te steken! Gelukkig beschikt Mario over allerlei handige hulpmiddelen om de klus te klaren. Zo kun je vouwarmen gebruiken om toegang te krijgen tot nieuwe locaties, puzzels op te lossen en onverwachte verrassingen te ontdekken. In dit deel van de originele Nintendo-serie kom je veel bekende en nieuwe gezichten tegen, zoals koning Olly’s zus Olivia, die vastberaden is om de plannen van haar broer door de papierversnipperaar te halen. Zelfs Bowser schaart zich niet achter koning Olly en dus kun je ook op zijn hulp rekenen!

Paper Mario: The Origami King wordt op 17 juli uitgebracht voor de Nintendo Switch. Vroege kopers kunnen de game al pre-loaden in de Nintendo eShop. Bekijk hier de aankondigingstrailer:

Bron: Nintendo

Aanbiedingen bij Zavvi.nl en Merchoid.com

Ook deze week hebben onze partners Zavvi.nl en Merchoid.com leuke aanbiedingen voor je. Wat dacht je van:

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - The Legend of Zelda puzzel

Modern Myths Nieuws 2020: Week 19/20 en verder

Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand - Modern MythsBoekrecensie: Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand – Vier korte verhalen uit Sharakhai, In Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand neemt Bradley P. Beaulieu je in vier korte verhalen mee terug naar de stad Sharakhai en de grote Shangazi woestijn.

Krachteloos - Daniel Warmoeskerken - Modern Myths bewerktModerne Mythes: Krachteloos – een verhaal door Daniel Warmoeskerken, We vieren het elk jaar op 6 juni. Geen mens kan je vertellen waar dat ding vandaan kwam en toch vult het de geschiedenisboeken. Het voelt alsof we er allemaal bij zijn geweest toen het begon, onnoemelijk lang geleden.

Frozen II blu-ray/dvd winactie - Elsa en de watergeest uitsnedeWinactie: Frozen II blu-ray/dvd winactie – win dit betoverende vervolg op Frozen! Ga opnieuw op reis met Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven voor een episch avontuur over jezelf vinden, geloof in elkaar en liefde. Doe mee met onze Frozen II blu-ray/dvd winactie en maak kans op een exemplaar!

Nacht van de Draak - openingsbeeldBoekrecensie: Nacht van de Draak – Oosterse mythologie en avontuur in de Schaduw van de Vos trilogie, Julie Kagawa is een Amerikaanse schrijfster van Japanse afkomst. Met Nacht van de Draak wordt haar Schaduw van de Vos trilogie afgerond, een niet al te gecompliceerde young adult serie..

Star Wars: The Clone Wars Seizoen 7 - Modern MythsStreamingrecensie: Star Wars: The Clone Wars seizoen 7 – Ode aan Ahsoka Tano, Na zes jaar stond dan toch nog de afsluitende aflevering van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars op streamingsdienst Disney+. Wat kan je verwachten van Star Wars: The Clone Wars seizoen 7?

Abdij van de Nacht - openingsbeeldBoekrecensie: Abdij van de nacht recensie – een dijk van een dark fantasy, Abdij van de nacht is een meeslepend young adult dark fantasy verhaal van schrijfster Ellis van Zijll. In het koude, smerige klooster van het Lupus Religio wordt de jonge Dago tegen zijn wil opgeleid tot monnik.

Dizary boek 2: Demonen van Myradé - openingsbeeldBoekrecensie: Dizary boek 2: Demonen van Myradé – dieper in deze bijzondere wold, Nederlandse fantasy moet gekoesterd worden en in Dizary boek 2: Demonen van Myradé keert het vredesgilde van Moed en Daad terug om zich opnieuw te bewijzen. Maar dat gaat nog niet zonder slag of stoot.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 19/20 Agenda

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 19/20 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo maak je t/m 31 mei kans op een blu-ray van Frozen II. Schrijf je snel in en win leuke extra’s!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.