Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Young Frankenstein - Marty Feldman
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Young Frankenstein, Willow, Fire Storm, Mewtwo – Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4

Deze week een extra dikke editie van het Modern Myths Nieuws. In Modern Myths Nieuws 2020 – Week 2 – 4 de onverwachte terugkeer van Willow en Young Frankenstein. Veel boekennieuws: Fire Storm van Pepper Kay uit als Amerikaans e-book, de debuutroman Het Magische Verhaal van de Verteller van Laura Alblas en Schemering 3 – De kleuren van licht van Victoria Schwab. Verder de Netflix-première van Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution en Fantastic Beasts: A Natural History op BBC. Tot slot staan we stil bij het overlijden van Terry Jones. Een lach en een traan deze week bij Modern Myths.

Willow keert terug

Terug naar de jaren 80! Ken je Willow Ufgood nog, gespeeld door Warwick Davis (Maleficent: Mistress of Evil, Solo: A Star Wars Story)? In Willow moest hij een baby beschermen wier lot het is de duistere koningin Bavmorda te verslaan. Samen met de krijger Madmartigan (Val Kilmer (The Doors, Batman Forever, Top Secret!)) beleeft Willow een avontuur in deze film geregisseerd door Ron Howard (The Da Vinci Code) en geschreven door George Lucas en Bob Dolman. Anders dan de grote twee Lucas-franchises – Star Wars en Indiana Jones – heeft Willow nooit vervolgen gehad. Tot nu. Schrijver Jon Kasdan is aangetrokken om een Willow-serie voor Disney+ te maken die een rechtstreeks vervolg op de film uit 1988 moet worden. Jon schreef eerder mee aan Solo: A Star Wars Story en is bezig aan een nieuwe Indiana Jones-film. Hij is de zoon van Lawrence Kasdan die meeschreef aan onder andere The Empire Strikes Back, Return of the Jedi en The Force Awakens. Zo blijft Willow in ieder geval binnen de familie. Warwick Davis zal in ieder geval terugkeren als Willow, of de andere acteurs uit de eerste film ook gevraagd worden, is nog onbekend. We zijn benieuwd welke kant dit op zal gaan. De originele Willow kun je in ieder geval nu alvast op Disney+ bekijken.

Bron: Jon Kasdan op Twitter

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Willow
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Warwick Davis in Willow

Young Frankenstein musical in de maak

Terug naar de jaren 70! Komiek Mel Brooks heeft in veel hilarische films gespeeld en er ook een aantal geregisseerd, zoals natuurlijk de Star Wars-persiflage Spaceballs, The Producers, Blazing Saddles en Young Frankenstein. Die laatste gaat over de Amerikaanse kleinzoon van de beruchte wetenschapper Dr. Frankenstein die te lijden heeft onder de reputatie van zijn grootvader. Dr. Frederick Frankenstein (Gene Wilder (Sjakie en de chocoladefabriek, See No Evil, Hear No Evil)) krijgt een mysterieuze uitnodiging om naar Transsylvanië te komen, waar hij erachter komt dat de geruchten over zijn opa meer op waarheid berust zijn dan hem lief is. Samen met zijn hulpje Igor (de eveneens hilarische Marty Feldman) krijgt hij te maken met onder andere het monster, weerwolven en de vreselijk enge Frau Blücher (wie nu steigerende paarden hoort hinniken, kent de film). De film dateert uit 1974, maar elke cultliefhebber kent hem. Dit jaar zal Young Frankenstein opnieuw in de belangstelling komen, gezien televisiezender ABC bezig is een musicalversie van de komedieklassieker te maken. Deze musical is gebaseerd op de Broadway-versie van de film, eveneens voorzien van muziek en tekst van Mel Brooks. De musical wordt in de herfst verwacht en uiteraard proberen we uit te vinden hoe we hem in Nederland kunnen gaan zien. Anders dan Marty Feldman die in 1982 overleed, is Young Frankenstein dus zeker nog springlevend!

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Young Frankenstein Gene Wilder
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Gene Wilder in Young Frankenstein

Pepper Kays sci-fi detectiveserie
Kit Guardner uit in Amerika

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Fire Storm, Pepper Kay
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Fire Storm van Pepper Kay

Modern Myths draagt onze Nederlandse sci-fi- en fantasyschrijvers een warm hart toe. Naast de recensies van de boeken van deze getalenteerde schrijvers delen we ook graag hun nieuwtjes. Het uitkomen van de eerste Amerikaanse e-book Kindle Edition van een van de boeken van schrijfster Pepper Kay vinden we dan ook het vermelden waard. Het gaat om het derde deel van de Kit Guardner sciencefictionserie, meer specifiek Vuurstorm – in het Engels Fire Storm. De serie draait om Kit Guardner, een privédetective in een niet al te verre toekomst die regelmatig in intergalactische mysteries verzeild raakt. De boeken zijn meeslepend en verrassend, dus een wereldwijd publiek voor Kit Guardner is geheel terecht. Meer titels volgen op een later tijdstip. Kan een Netflix-serie achterblijven?

De Amerikaanse Fire Storm Kindle Edition bestel je via Amazon. Lees ook ons interview met Pepper Kay (Liesbeth Korsman), haar columns op Modern Myths en onze recensie van haar fantasyboeken Drakenbloed en Drakenspoor.

Bron: Pepper Kay

Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution naar Netflix

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Mewtwo Slaat Terug - Evolutie27 februari is het Pokémon Dag en Netflix viert dat met de wereldwijde release van de nieuwe animatiefilm Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution. In deze computeranimatiefilm (in het Nederlands Pokémon: Mewtwo Slaat Terug—Evolutie) ontdekken en bewerken onderzoekers een fossiel van de mythische Pokémon Mew. Ze creëren een schepsel dat tegen alle wetten van de natuur indruist: Mewtwo, een legendarische Pokémon die als vernietigingsmiddel moet dienen. Wanneer Mewtwo achter zijn eigen twijfelachtige oorsprong komt, begint hij echter zijn menselijke scheppers te verfoeien en zint hij op wraak. Ash, Pikachu en hun vrienden komen recht tegenover hem te staan!

Bekijk de trailer:


Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution

Bron: Pokemon.nl

Nieuw: Het Magische Verhaal van de Verteller

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Het Magische Verhaal van de Verteller
Modern Myths Nieuws 2020 Week 2 – 4 – Het Magische Verhaal van de Verteller

Het Young Adult fantasyboek Het Magische Verhaal van de Verteller is het debuut van auteur Laura Alblas. In deze roman worden verschillende universele thema’s vervlochten met unieke details. Het verhaal speelt zich af in Berlijn en de muziek van The Beatles loopt als rode draad door het verhaal. Want wist je dat Brian Epstein, manager van de wereldberoemde band The Beatles, in werkelijkheid de mythische god Brin was? Studente Lucy raakt tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht naar de vergeten god Brin – de oude god van vrede, liefde en schoonheid. Want Lucy is zijn Verteller en zij is de enige die Brin terug kan brengen naar deze wereld. Zodat hij zijn rechtmatige plek als god in een geweldloze wereld weer in kan nemen…

Het Magische Verhaal van de Verteller is een magisch-realistische roman over lotsbestemming, een mythische god en de muziek van The Beatles. Je kunt het boek onder andere kopen op Bol.com.

Bron: Het Magische Verhaal

Nieuw: Schemering 3 – De kleuren van licht

Interview met Victoria Schwab deel 2 - De Kleuren van Licht (verschijnt 16 januari 2020)
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – De Kleuren van Licht

Vorig jaar interviewden we Victoria Schwab, de veelzijdige schrijfster van spookverhalen voor kinderen, monsterverhalen voor tieners en boeken over magie en schurken voor volwassenen. Lees hier het eerste deel en hier het tweede deel van het interview. Victoria was in Nederland om aanwezig te zijn op YALFU 2019 en Yvette H. recenseerde Schemering 2 – De kleuren van schaduw. Inmiddels is ook het derde deel Schemering 3 – De kleuren van licht verschenen. In het derde deel van de trilogie staat de gevoelige balans tussen de vier Londens op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst. Schemering 3 – De kleuren van licht wordt uitgegeven door Meulenhoff Boekerij en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Bron: Meulenhoff Boekerij

Fantastic Beasts: A Natural History op BBC

Alsof een reeks films gebaseerd op het dunne boekje Fantastic Beasts and Where to Find Them van J.K. Rowling nog niet voldoende is, komt televisiezender BBC met een heuse natuurdocumentaire over de fabeldieren en waar je ze kunt vinden. De documentaire zal Fantastic Beasts: A Natural History gaan heten en zal gepresenteerd worden door Stephen Fry (A Bit of Fry and Laurie, Blackadder, The Hobbit, V for Vendetta). In de documentaire komen zowel echte als verzonnen plekken aan bod, waardoor we meegenomen worden naar Hogwarts, maar ook naar het Natural History Museum in Londen. Je krijgt niet alleen uitleg over de verschillende fantasiewezens uit de toverwereld van J.K. Rowling, maar ook over echte fantastische dieren uit onze eigen wereld. De documentaire is dan ook een samenwerking tussen het Natural History Museum van Londen, Warner Bros en de BBC. Naast het kijken van de documentaire kun je ook naar een bijbehorende tentoonstelling in het museum zelf gaan, dat Fantastic Beasts: The Wonder of Nature gaat heten. De tentoonstelling opent op 22 mei en loopt tot 3 januari 2021. Daarna zal de tentoonstelling internationaal gaan rondtrekken. De kaartverkoop is al begonnen. Op naar Londen dus en pak wat cultuur mee! De documentaire zal dit voorjaar uitgezonden worden op de BBC. We houden je op de hoogte.

Bron: RadioTimes

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Fantastic Beasts The Wonder of Nature
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Fantastic Beasts: The Wonder of Nature

Terry Jones overleden

We mogen deze editie van het Modern Myths Nieuws niet afsluiten zonder stil gestaan te hebben bij het overlijden van Terry Jones, een van de legendarische komieken uit Monty Python’s Flying Circus en schrijver van het script voor Labyrinth van Jim Henson. Afgelopen 21 januari is hij op 77-jarige leeftijd overleden in Londen, nadat hij sinds 2015 leed aan dementie. Jones regisseerde ook Monty Python and the Holy Grail, Monty Python’s Life of Brian, Erik the Viking en meer. De komiek was niet alleen schrijver, acteur en regisseur, maar ook geschiedkundige, presentator en kinderboekenschrijver. Zijn aanwezigheid in de wereld zal gemist worden.

Bron: Deadline

Modern Myths Nieuws 2020 Week 1 - 4 - Terry Jones in Erik the Viking
Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 – Terry Jones in Erik the Viking

MODERN MYTHS NIEUWS 2020 – WEEK 2 – 4 EN VERDER:

Modern Myths Redactie Top 5 van 2019 - Openingsbeeld klein 2Redactioneel: Modern Myths Redactie Top 5 van 2019: Waarvan genoten wij het meest? Modern Myths kijkt achterom. 2019 was een geweldig jaar voor ons genre en daarom geven we onze persoonlijke hoogtepunten in de Modern Myths Redactie Top 5 van 2019. Want we zijn gek op lijstjes!

IT Chapter Two - Pennywise om je vingers bij af te likkenWinactie: IT: Chapter Two op blu-ray winactie – om je vingers bij af te likken! Heb je IT 1 in de kast staan, doe dan mee met onze IT: Chapter Two op blu-ray winactie om het verhaal compleet te krijgen. Win een blu-ray met t-shirt van de vervolgstrijd van de Losers Club tegen Pennywise!

The Grudge in badFilmrecensie: The Grudge: een nieuw vervolg of verborgen remake? The Grudge gaat over een verpleegster die in een spookhuis in Japan komt. Ze keert terug naar Amerika, maar neemt iets mee. Was dit vervolg het wachten waard of hebben we meer behoefte aan een compleet nieuwe franchise?

Ares op Netflix - rituelenStreaming en televisie: Ares op Netflix – de eerste Nederlandse Original is een horror-serie, Ares is een psychologische horror over een elitaire studentenvereniging en bovennatuurlijke elementen. Is de Nederlandse serie Ares op Netflix een gouden greep voor het streamingplatform?

Watchmen The Ultimate Cut - Uitsnede 2Blu-ray/4K UHD: Watchmen: The Ultimate Cut – Superhelden mijlpaal eindelijk op UHD, De verfilming van de graphic novel Watchmen van Alan Moore en Dave Gibbons is nu als Watchmen: The Ultimate Cut uit op 4K UHD. Hebben we hier te maken met de enige ‘Snyder-cut’ die nodig is?

Menage a un - Human Embryonic Stem CellsVerhalen: Menage a Un – een verhaal door Benne van der Velde, In Menage a Un wil de rijk onderhouden Linda haar man Professor Dokter Hendrik den Hooge verrassen door vroeg thuis te komen. Maar de narcistische professor heeft enkel oog voor zichzelf en Linda wordt onaangenaam verrast…

Supernatural seizoen 14 - Jensen Ackles en Jared PadaleckiDvd: Supernatural seizoen 14 op dvd – Familie, oude vijanden en nieuwe monsters, Daniel bespreekt Supernatural seizoen 14 (spoilervrij) en blikt terug op de vorige dertien seizoenen. Zo heb je weer helder waar we zijn (spoilers) en kijken we vooruit op dat laatste seizoen. Carry on!

Dracula op Netflix - Claes BangStreaming en televisie: Dracula op Netflix: bloederig drieluik vol geweldige twists, Mark Gatiss en Steven Mofatt (Sherlock) blazen het horrorverhaal Dracula nieuw (ondood) leven in. Het is een prestatie waar Dracula-kenner Jeroen van onder de indruk is. Dracula op Netflix is de moeite waard.

Gevleugelde-Duisternis-banner-tekstBoekrecensie: Gevleugelde Duisternis: Verrassend boek, helemaal van deze tijd, In een post-apocalyptische wereld gaat Yorick Novak de ‘Gevleugelde Duisternis’ wekken; een groep draken die jaren geleden verantwoordelijk was voor de vernietiging van de wereld. Maar wat is zijn reden?

The Angry Birds Movie 2 - Dat gaat niet helemaal goed uitsnedeDvd/blu-ray: The Angry Birds Movie 2 blu-ray – Vreemde vogels en ijskoude biggen, In Angry Birds zagen we hoe de boze vogel Red met behulp van wat vrienden de eieren op hun eiland redt van groene biggen met een te grote eetlust. Nu komt het vervolg: The Angry Birds Movie 2!

Gretel & Hansel winactie - De heks wacht op jeWinactie: Gretel & Hansel winactie – Schrijf je in en win twee vrijkaartjes! De horror-bewerking Gretel & Hansel – binnenkort in de bioscoop – is geen verhaaltje voor het slapengaan. Doe mee met onze Gretel & Hansel winactie en maak kans op vrijkaartjes!

MODERN MYTHS AGENDA:

Fantasy Fest 2020 – 29 februari en 1 maart, De Broodfabriek, Rijswijk
Heroes Dutch Comic Con 2020 – 28 en 29 maart, Jaarbeurs Utrecht
Other Futures 2020 – 10 t/m 12 april, Felix Meritis Amsterdam
Imagine Film Festival 2020 – 16 t/m 25 april, EYE Amsterdam
Keltfest 2020 – 23 en 24 mei, Groene Weelde Vijfhuizen
Heroes Made in Asia 2020 – 23 en 24 mei, Gorinchem
HSFCon 2020 – 14 en 15 november 2020, hotel De Sparrenhorst, Nunspeet

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

MODERN MYTHS NIEUWS 2020 – Week 2 – 4:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment ding je mee naar vrijkaartjes voor het horror-sprookje Gretel & Hansel. Schrijf je snel in en ding mee naar deze leuke extra!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 2 – 4 / © 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise