Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - Justice League Snyder Cut

The Ickabog, Dark Seizoen 3, The Snyder Cut, SHCC summer edition – Modern Myths Nieuws

Hij bestaat: Justice League: The Snyder Cut komt volgend jaar uit! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 een gratis verhaal van J.K Rowling: The Ickabog. Ga in het weekend van 13 en 14 juni naar Stay Home Comic Con Summer Edition en ontmoet Modern Myths daar. Zet ook Dark Seizoen 3 op Netflix in je agenda – de streamingdienst gaat trouwens een film maken van The School for Good and Evil – en kom naar de boekpresentatie van Het Chagrijnige Slagzwaard II – De Wraak van Nairghan. Tot slot staan we stil bij het overlijden van Jack Schlimazlnik.

De legendarische Justice League Snyder Cut komt uit

Tijdens de opnames van de DC superheldenfilm Justice League moest regisseur Zack Snyder (300, Watchmen) wegens familieomstandigheden de productie verlaten. Het stokje werd overgenomen door Joss Whedon (The Avengers, Buffy the Vampire Slayer, Dollhouse, Firefly), waarna de film door zijn typische humor en insteek van stijl veranderde in vergelijking met de voorgaande films in de “reeks”: Man of Steel en Batman v. Superman: Dawn of Justice. Sindsdien roepen de fans om een versie zoals Snyder het zelf voor ogen had. In de afgelopen jaren kreeg die zogeheten Snyder Cut een legendarische status. Was er genoeg materiaal? Heeft Snyder überhaupt zo’n versie gemaakt, of bestond hij niet? Keer op keer kwam het project in het nieuws en kregen we weer een nieuw stukje informatie om op te teren.

Maar dat is nu achter de rug. Warner Bros en Snyder hebben bekend gemaakt dat er inderdaad een Snyder Cut is en dat deze zal verschijnen. En wel op de nieuwe streamingdienst HBO Max. Je mag van deze Justice League: The Snyder Cut in ieder geval meer scènes verwachten van de duistere toekomst waarin Batman als vrijheidsstrijder vecht tegen de corrupte maatschappij waarin Superman heer en meester is, die we zagen in de Batman v. Superman film. Naast de uitbreiding van dit “Knightmare” verhaal mag je nog meer geweldigs verwachten. Zo zal de Martian Manhunter (J’onn J’onzz) te zien zijn en komt er zowel een volwassen als een baby (!) versie van de epische schurk Darkseid in voor. Verwacht The Snyder Cut in de loop van volgend jaar, misschien als vier uur durende film, of als verschillende episodes. Wij gaan ons best doen om de nieuwe versie te vergelijken met de huidige Justice League film (en we kunnen niet wachten).

Bron: The Hollywood Reporter

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - Justice League The Snyder Cut

Stay Home Comic Con Summer Edition – 13 en 14 juni

In het weekend van 13 en 14 juni kun je online naar Stay Home Comic Con Summer Edition. Deze virtuele beurs is in het leven geroepen omdat er deze zomer geen evenementen mogen worden georganiseerd en we dus niet naar de fantasy festivals en comic cons kunnen. Dus wordt de SHCC vanuit huis georganiseerd!

Op deze online stripbeurs kun je (strip)tekenaars, handelaars, stripwinkels en uitgevers ontmoeten. Kijk in hun online winkels, volg de live streams en chat met anderen via Discord. Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 maakt gebruik van Twitch en Discord om een online comic con te organiseren. Discord werkt als beurshal. Elk half uur kun je verschillende live streams volgen die georganiseerd zijn door de deelnemers!

Volg het evenement op Facebook: Stay Home Comic Con Summer Edition Event

De komende dagen zul je ook op onze Modern Myths social media kanalen een en ander rond deze con voorbij zien komen want… wij zijn er ook! In onze virtuele stand kun je het hele weekend terecht voor de bordspellen uit de Modern Myths Shop en op zondag interviewen we live via Facebook regisseur Richard Raaphorst, over zijn Worst Case Scenario graphic novel kickstarter. Zet de data dus vast in je agenda en dan zien we je daar!

Bron: Stay Home Comic Con

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 - banner

The Ickabog – gratis verhaal van J.K. Rowling

Vanaf 26 mei tot en met 10 juli kun je elke doordeweekse dag bij schrijfster J.K Rowling (Harry Potter) terecht voor een of meerdere hoofdstukken van haar “nieuwe” fantasyverhaal The Ickabog. Vanwege de thuisblijfsituatie waarin we verkeren biedt Rowling op TheIckabog.com het verhaal gratis aan. Ze kreeg het idee voor dit verhaal terwijl ze bezig was met de Harry Potter serie en schreef de eerste versie tussen die boeken door. Het publiceren ervan kwam er nooit van, omdat Rowling na Harry Potter and the Deathly Hallows een pauze wilde van uitgeven en kinderboeken. Die pauze duurde vijf jaar, waarna ze aan andere projecten begon.

Nu, tien jaar later, is The Ickabog van zolder gehaald en kun je hem hoofdstuk voor hoofdstuk online lezen. Het verhaal leent zich om hardop voor te lezen, maar kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar kunnen hem ook zelf lezen. Het verhaal gaat over waarheid en misbruik van macht. In november van dit jaar moet het verhaal als boek uitkomen, waarna ook vertalingen zullen volgen. De opbrengsten van het boek komen ten goede aan fondsen rond het COVID-19 virus. Er is ook een tekenwedstrijd voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud aan het project verbonden, die in verschillende landen al loopt. Op de Ickabog-website kun je in de gaten houden of en wanneer je in Nederland mee kunt doet.

Bron: J.K. Rowling.com

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - The Ickabog

Dark seizoen 3 vanaf 27 juni op Netflix

In het geheime hoofdkwartier van Modern Myths hangt een groot planbord met daarop een overzicht van alle fantastische films en series die we dit jaar mogen verwachten. Onlangs ging opeens het alarm van onze rode Netflix-telefoon af en kregen we de releasedatum van Dark seizoen 3 door. Op 27 juni begint de laatste cyclus van deze bijzondere Duitse sciencefiction serie waarin tijdreizen een belangrijke rol speelt. Zoals je kunt lezen in onze recensie van Dark seizoen 1 zijn we enorm te spreken over het indringende verhaal van de serie.

In Dark seizoen 2 werd er nog een schepje bovenop alle mysteries gedaan en kregen we een paradox voor onze kiezen waar we nu nog duizelig van zijn. Om niets te spoilen zullen we in de recensie van het derde seizoen niet dieper op die onmogelijke gebeurtenis ingaan. Je zult er namelijk nooit echt uit kunnen komen. Waarmee we maar willen aangeven hoe bijzonder de serie is. Bekijk hier alvast de trailer:

Bron: Netflix

Het Chagrijnige Slagzwaard II – De Wraak van Nairghan boekpresentatie

Het Chagrijnige Slagzwaard II - coverHet tweede deel van Het Chagrijnige Slagzwaard van auteur Theo Barkel is verschenen! Nairghan, de broer van Miurghan de Magiër, is ontsnapt uit zijn gevangenis in de Onbeschreven Zuilen in het hart van Corinthar, het buurland van Potanesië. Hij heeft wraak gezworen op de Woudheks en Miurghan. Maar de ontvoering van de broer van het chagrijnige slagzwaard is nog slechts het begin. Hiram ziet zich gedwongen om met onder andere de beide magiërs naar Corinthar te trekken, waar al jaren anarchie heerst, om het noodlot af te wenden. Ondertussen arriveert er een mysterieuze vreemdeling in Potanesië die zijn eigen plan volgt en duiken er oude vijanden op. Chaos en een burgeroorlog lijken onafwendbaar. En dan verschijnt Cromag Non, de barbaar…

Op zaterdag 6 juni vond de boekpresentatie van Het Chagrijnige Slagzwaard II – De Wraak van Nairghan plaats. Bekijk hier de registratie:

Bron: Uitgeverij Macc

The School for Good and Evil naar Netflix

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - The School for Good and EvilNog meer Netflix nieuws. Regisseur Paul Feig (Ghostbusters (2016), Bridesmaids) zal voor Netflix het eerste deel in de boekenserie The School for Good and Evil verfilmen. Deze boekenserie van de Amerikaanse auteur Soman Chainani is gebaseerd op de sprookjes van weleer. Het verhaal draait om de twee vriendinnen Sophie en Agatha, die erachter komen dat er een school bestaat waar jongens en meisjes geleerd wordt om sprookjesfiguren te worden. Sophie houdt van prinsessen en wil graag naar de School for Good, om in de voetsporen van Doornroosje en Sneeuwwitje te treden. Agatha past beter op de School for Evil, waar de schurken uit de sprookjes worden opgeleid. Maar helaas voor de dames worden de rollen omgedraaid en is het Agatha die naar de “goede” school gaat en moet Sophie naar de “slechte” school. Wat zal dat met hun vriendschap doen?

The School for Good and Evil bestaat uit zes boeken, dus Netflix kan wel even vooruit. De concurrentie van verhalen gebaseerd op sprookjes is natuurlijk groot, dus we zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Meer nieuws zodra we dat hebben!

Bron: Deadline

In Memoriam: Jack Schlimazlnik (1970 – 2020)

De meeste genreschrijvers kennen de naam Jack Schlimazlnik wel, is het niet als jurylid, dan wel als geducht medestrijder in wedstrijden of als nauwelijks-blad-voor-de-mond nemende criticus van verhalen en boeken. Jack voelde zich zeer betrokken met het genre, was op zijn manier een voorvechter van kwaliteit op alle vlakken – of het nu ging om juryrapporten en de wijze van jureren, de kwaliteit van geschreven recensies, of de kwaliteit van geschreven verhalen – en was vanuit die passie duidelijk aanwezig op diverse fora en social media waar hij discussieerde, commentaar gaf, informeerde en adviezen verspreidde.

Zoals dat gaat bij mensen met een sterke aanwezigheid en een uitgesproken mening, was Jack bij sommigen geliefd en werd hij door anderen gevreesd, gemeden en soms zelfs (mild) gehaat. Jack schreef en publiceerde verscheidene verhalen, gaf de steampunk-bundel In de Schaduw van het Keezending uit (die via deze pagina gedownload kan worden en waarvan hier een recensie gelezen kan worden) met werk van hemzelf en andere schrijvers en verscheen in verschillende bundels, waaronder die van Edge.Zero, Uitgeverij Verschijnsel (Echte liefde en andere verhalen), Stichting Fantastische Vertellingen (Ganymedes 16) en in verschillende magazines, waaronder Wonderwaan en Pure Fantasy.

Jack Schlimazlnik is een pseudoniem. Jack was daar altijd helder in. De werelden waarin Jack verkeerde, bleven altijd strikt van elkaar gescheiden, hoewel de resultaten van die twee werelden elkaar regelmatig raakten en beïnvloedden, wat in de loop der jaren tot uiting kwam in stijl, thematiek en eigen-wijze schrijven. Een proces dat we hebben mogen volgen, tot het nu abrupt is beëindigd. Uit de laatste berichten van Jack bleek al dat hij iets voelde aankomen en dat heeft geleid tot veel speculatie onder vriend en vijand. Nu is duidelijk dat dat einde inderdaad nabij was en op 9 mei is Jack helaas overleden. Hij is in aanwezigheid van vrienden en familie begraven op 15 mei.

We zijn bedroefd dat Jack is heengegaan. Hij was inderdaad een “Jack of all trades”. En in sommige gevallen meer meester dan hij zelf aangaf, zoals blijkt uit – onder andere – het behalen van elf top-10 posities in verschillende verhalenwedstrijden waaronder meerdere top-3 plaatsen in de Trek Sagae– en Fantastels wedstrijden en de eerste plaats in de tweede editie van EdgeZero Award. In al je capaciteiten laat je een leegte achter, Jack. Je gaat gemist worden. Vaarwel.

Edge.Zero: Mike Jansen en Peter Kaptein, 26 mei 2020 – Hilversum, Amsterdam

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 - In Memoriam: Jack Schlimazlnik

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 en verder:

Color out of Space recensie - Modern MythsFilmrecensie: Color out of Space recensie – Lovecraft verfilming zoals het hoort, Cultregisseur Richard Stanley heeft na jaren enkel korte films gemaakt te hebben een nieuwe versie van The Color out of Space van auteur H.P. Lovecraft gemaakt, met Nicolas Cage en Joely Richardson.

Star Wars: The Rise of Skywalker blu-ray winactie - Modern MythsWinactie: Star Wars: The Rise of Skywalker blu-ray winactie – win de finale van de Skywalker saga! Met Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker is de nieuwe Star Wars-trilogie begon afgerond. Doe mee met onze Star Wars: The Rise of Skywalker blu-ray winactie en win een exemplaar!

Trials of Mana recensie - Modern MythsGamerecensie: Trials of Mana recensie – Meesterwerk met gebreken, Na de remaster uit 2018 van de klassieker Secret of Mana gespeeld te hebben voor Modern Myths is het de beurt aan diens opvolger: Trials of Mana. Inclusief de geschiedenis van de gameserie.

Into the Night op Netflix - Modern MythsStreamingrecensie: Into the Night op Netflix: een beetje vreemd, maar wel lekker, In Into the Night op Netflix is het de zon die de grote boosdoener is en probeert een handjevol mensen in een vliegtuig de moordende dageraad voor te blijven.

Obscurio recensie - Modern MythsBordspelrecensie: Obscurio recensie: ontsnap uit de magische bibliotheek – Modern Myths Spellenavond, In de Modern Myths Spellenavond Obscurio recensie nemen we dit magische bordspel van uitgever Libellud onder de loep. Een coöperatief spel vol mooie illustraties en wat licht verraad.

De Boeken van Terra Fabula 5 - De Verborgen Sleutel recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Boeken van Terra Fabula 5 – De Verborgen Sleutel recensie: een hele nieuwe wereld vol magie, In alweer boek vijf van De Boeken van Terra Fabula wordt het verhaal van Terra Fabula naadloos verweven met onze eigen geschiedenis.

Interview met Peter DeWillis - Modern MythsInterview: Interview met Peter DeWillis – Magisch architect van De Boeken van Terra Fabula, Met De Boeken van Terra Fabula: De Verborgen Sleutel is deel vijf uitgekomen in de fantasyserie die schrijver Peter DeWillis in 2016 begon. Lees ons interview met deze verhalenarchitect!

I See You recensie - Modern MythsFilmrecensie: I See You recensie – Een genremix vol wendingen, Er zijn genoeg films waar we al weken op wachten en wat films die wellicht onverwachts zullen komen. I See You is op dat vlak een film die wat meer op de achtergrond leeft. Lees onze recensie.

De Zwijgende Aarde - Titanium Modern MythsBoekrecensie: De Zwijgende Aarde – Titanium: De duistere kant van de neonverlichte toekomst, In De Zwijgende Aarde – Titanium ga je naar Titan, de grootste maan van Saturnus. In Nieuw-Scheveningen en Nuevas Vegas kun je doen wat god verboden heeft, als je daar het geld voor hebt.

Snowpiercer op Netflix - Modern MythsStreamingrecensie: Snowpiercer op Netflix: Dynamische sneltreinrit met kleine opstartproblemen, In Snowpiercer op Netflix is de aarde veranderd in een bevroren sneeuwbol en heeft de mensheid zich teruggetrokken in een enorme trein: Snowpiercer.

Fantasy sciencefiction en horror puzzels - Modern MythsMM Merchandise: Modern Myths Merchandise – Fantasy, sciencefiction en horror puzzels, In deze Modern Myths Merchandise laten we je een selectie van in het oog springende puzzels zien. Niet alleen leuk om te maken, maar vooral om te hebben!

Doom Patrol - Modern Myths openingsbeeldStreamingrecensie: Doom Patrol op Amazon: waanzinnige superheldenserie die je moet zien om te geloven, André keek Doom Patrol op Amazon Prime Video, over een team buitenbeentjes dat bizarre avonturen meemaken, samen met Cyborg!

Elfhame 1 - De Wrede Prins - Modern MythsBoekrecensie: Elfhame 1 – De Wrede Prins: Intriges en verraad in een magische wereld, Met Elfhame 1 – De Wrede Prins begint de gevierde young adult fantasy schrijfster Holly Black aan een nieuwe serie die volgens Anouk zo snel mogelijk verder mag gaan.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 – Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 –
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Schrijf je snel in en win leuke extra’s!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Modern Myths Nieuws 2020: Week 21/22 – Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.