Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 - Shiny New World
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

The Witcher: Blood Origin, Hugo Awards 2020, Shiny New World – Modern Myths Nieuws

In afwachting van het tweede seizoen van The Witcher heeft Netflix goed nieuws voor je: er komt een live-action prequel serie: The Witcher: Blood Origin! Verder in het Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 mag je je lees- en kijklijst aanvullen met de winnaars van de Hugo Awards 2020 en werpen we een blik op het Pokémon Trading Card Game Battle Academy hybride bordspel. Regisseur Jan van Gorkum heeft een crowdfunding gelanceerd voor de demonische korte horror Shiny New World en Hulu laat zich ook van zijn duivelse kant zien met Marvels Helstrom. Al ontbreekt het woord “Marvel” en is het nog maar de vraag hoeveel duivels we te zien krijgen. Dan komt er een prachtige stripserie uit van de Duivelsprinsen, gebaseerd op de boeken van Jack Vance en krijgt De Drakenprins op Netflix er maar liefst vier seizoenen bij. Komkommertijd staat niet in ons woordenboek!

The Witcher: Blood Origin prequel serie op Netflix

Modern Myths Merchandise – The Witcher - Andrzej Sapkowski 7 Book Set Collection (Witcher Series)_2December vorig jaar kwam de fantasywereld van The Witcher tot leven op Netflix. Henry Cavill wist als de gecompliceerde held Geralt of Rivia uit de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski zowel de liefhebbers van de boekenreeks als de gameserie gebaseerd op The Witcher aan zich te binden. We kijken reikhalzend uit naar The Witcher seizoen 2, dat hopelijk ergens volgend jaar zal verschijnen.

In de tussentijd zijn er natuurlijk de al genoemde boeken en games, maar Netflix zit ook niet stil. Zo is er een animefilm aangekondigd – The Witcher: Nightmare of the Wolf – een prequel verhaal over Vesemir, de mentor van Geralt en zelf ook een Witcher. Daarnaast is er onlangs een tweede live-actionserie aangekondigd: The Witcher: Blood Origin. Ook deze serie is een prequel en speelt zich 1200 jaar eerder af, als de elfen van “the Continent” in aanraking komen met de eerste mensen en magie in de wereld komt. Maar ook de monsters zijn in aantocht en de eerste Witcher staat op het punt gecreëerd te worden.

De serie wordt geschreven door Declan de Barra (The Witcher, The Originals) en Andrzej Sapkowski zal als adviseur optreden. Net als de releasedatum van de anime is het nog niet bekend wanneer de zesdelige The Witcher: Blood Origin zal verschijnen op de streamingdienst. We moeten dus geduld blijven uitoefenen en gefocused blijven…

Bron: Deadline

The Witcher - te paard

De winnaars van de Hugo Awards 2020

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Hugo Award LogoOok dit jaar zijn de Hugo Awards uitgereikt, de meest prestigieuze sciencefiction awards ter wereld. Ditmaal gebeurde dat echter online, vanwege de huidige sciencefictionachtige wereld waarin we leven. Tijdens de virtuele CoNZealand, de 78e World Science Fiction Convention, presenteerde George R.R. Martin (A Game of Thrones) de winnaars. Je kunt de stream hier nog bekijken. De winnaars hebben we voor je op een rijtje gezet. Via de links met pijltjes kun je de meeste titels ook meteen aanschaffen:

DE BESTE:
Roman: A Memory Called Empire – Arkady Martine
Novelle: This Is How You Lose the Time War – Amal El-Mohtar en Max Gladstone
Novelette: Emergency Skin – N.K. Jemisin
Korte verhaal: As the Last I May Know – S.L. Huang
Serie: The Expanse – James S. A. Corey (lees onze The Expanse recensie)
Stripverhaal: LaGuardiaNnedi Okorafor, uitgever: Dark Horse Comics
Filmscript: Good Omens – Neil Gaiman (lees Roxans Good Omens recensie)
Televisieserie: The Good Place, aflevering The Answer – Daniel Schofield (seizoen 4)
Kunstenaar: John Picacio

Natuurlijk werd ook de Lodestar Award voor de beste Young Adult roman uitgereikt en deze ging dit jaar naar Catfishing on CatNet door Naomi Kritzer. Tot slot ging de John W. Campbell Award voor de beste nieuwe schrijver naar R.F. Kuang (schrijfster van o.a. The Poppy War).

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 - Hugo Awards 2020 winnaars

Kijk op Tor.com voor de complete lijst, inclusief een leuke retrolijst: de 1945 Retro Hugo Award Finalists.  

Bron: Hugo Awards

Shiny New World crowdfunding:
Wie maakt er schoon nadat demonen hebben huisgehouden?

Vraag jij je tijdens het kijken van een horrorfilm wel eens af wie alle rotzooi opruimt op een locatie waar demonen in onze wereld zijn gemanifesteerd? Wie schrobt al het bloed van de wanden en zorgt ervoor dat de zwavelgeur weer uit het tapijt verdwijnt? Het antwoord krijg je in Shiny New World, een korte horrorfilm van regisseur Jan van Gorkum (Spelletjesavond, Krijgers van de Nieuwe Wereld), geïnspireerd door horrorkomedies uit de jaren 80 en 90. Jan is ook auteur van het boek Gevleugelde Duisternis – lees onze recensie.

Shiny New World - banner

Shiny New World is een korte film, die tevens als proof of concept dient voor de speelfilm The Cleaner. Om het budget voor de film helemaal rond te krijgen is op CineCrowd een crowdfunding gestart. Je kunt dit bijzondere filmproject al steunen vanaf € 10,-, waarmee je als beloning je naam in de credits van de film zult tegenkomen. De beloningen voor hogere bedragen bestaan uit onder andere een handleiding voor het schoonmaken van een crimescene veroorzaakt door demonen, een gesigneerde filmposter, een fles demonenbloed, première tickets, een action figure van een van de filmpersonages, meekijken op de set en meer.

Deze horror wordt gemaakt in samenwerking met producent Monique van Kessel (Make Way Film) en de special effects zijn van The Mad Scientists, onder leiding van Stephan Vos en Richard Raaphorst. Die laatste ken je van de kickstarter voor Worst Case Scenario. Kortom, een passieproject van horrorliefhebbers!

Steun het project via: www.cinecrowd.com/shiny-new-world en bekijk hier een trailer:

Hulu presenteert Marvels Helstrom

Hulu Helstrom logoMet Doctor Strange uit 2016 wierp het grote filmpubliek een eerste blik op de magische kant van het Marvel Universum. Marvels machtigste tovenaar bestaat echter al sinds 1963 en heeft in zijn eigen titels en in series als The Defenders (ooit in het Nederlands uitgegeven als De Verdedigers) te maken gehad met allerlei bovennatuurlijk kwade krachten, demonen en duivels. Het Marvel stripuniversum staat bol van die demonen en verschillende vormen van het ultieme duivelse kwaad, zoals Mephisto, Satannish, Lucifer en vele anderen. Zeker toen horrorcomics populair waren en titels als Ghost Rider en The Tomb of Dracula het goed deden bij Marvel, wilde de uitgever meer. Redacteur Roy Thomas bewerkte een idee van Stan Lee en kwam met Daimon Hellstrom, The Son of Satan. In 1973 verscheen het personage voor het eerst in Ghost Rider #1.

Omdat elke “superheld” tegenwoordig in meer of mindere mate succes kan hebben in een eigen televisieserie, komt streamingdienst Hulu met Helstrom, geïnspireerd door het klassieke duivelse personage. In Helstrom – vanaf 16 oktober te zien – is Daimon Helstrom (inderdaad nu met een “l” minder) echter de zoon van een mysterieuze seriemoordenaar en moeten hij en zijn zus, Ana Helstrom, hun duistere familiegeheimen ontrafelen, terwijl ze jagen op zij die het kwaad aanhangen.

Kortom, het is afwachten wat Hulu ervan gemaakt heeft. Daimon wordt gespeeld door Tom Austen en Ana is een rol van Sydney Lemmon (Velvet Buzzsaw). We zullen voor je in de gaten houden waar en wanneer Helstrom in Nederland te zien zal zijn. We vragen ons af of Disney+ deze titel zal voeren; Netflix of Amazon Prime Video lijkt logischer. Bekijk in ieder geval alvast de trailer:

Bron: CBR

Pokémon Trading Card Game Battle Academy – hybride bordspel

The Pokémon Company International heeft onlangs het Pokémon Trading Card Game Battle Academy “bordspel” uitgebracht, een eenvoudige manier om het Pokémon TCG spel te leren kennen. In de doos zitten drie decks van 60 kaarten, accessoires, spelregels en een speelbord.

Het speelbord is een versie van de spelmatten waarop je het kaartspel normaliter ook speelt, met de lay-out van een officieel Pokémon TCG gevecht. Net zoals in het kaartspel trek je kaarten voor je prijzenpot en kies je een Pokémon om mee te vechten en plaats je er enkele op je “bank”. Daarna leer je op eenvoudige wijze hoe het spel werkt.

Het Pokémon Trading Card Game Battle Academy spel is dus eigenlijk een kant-en-klare beginnersset om daarna door te stromen naar het echte werk: de Pokémon TCG zelf. Het is een zeer leuke manier om met het spel in aanraking te komen, maar het een bordspel noemen is wellicht teveel eer. Daarvoor is het niet vernieuwend genoeg. Het spel is verkrijgbaar voor rond de € 25,-, wat helemaal niet duur is voor wat je ervoor krijgt. De kaarten zijn wel speciale herdrukken voor dit spel, dus als verzamelaar haal je er geen nieuwe kaarten mee in huis. Bekijk hier hoe het werkt:

En koop hem hier op Amazon.nl voor € 29,37 (prijs op het moment van schrijven)

Bron: The Pokémon Company International

Stripserie gebaseerd op Jack Vance: Duivelsprinsen

De Franse stripuitgever Glénat brengt in september een nieuwe reeks uit gebaseerd op de vijfdelige Duivelsprinsen boekenserie van sciencefiction grootmeester Jack Vance (lees onze Phaedra: Alastor 824 en The Witches’ Brew recensies). Hierin gaat de jonge Kirth Gersen achter de “Duivelsprinsen” aan, vijf aartscriminelen die de bevolking van de stad Fraaibergen in slavernij verkochten in de wetteloze Zelfkant van de Melkweg. Wie niet meewerkte, werd gedood. Kirth wist met zijn grootvader aan de slachting te ontsnappen en is uit op wraak. Een voor een speurt hij zijn vijanden op…

De scenarist van de Duivelsprinsen-strip is Jean David Morvan, die twintig jaar geleden ook de Tschai strips maakte met tekenaar Li-An. Voor de Duivelsprinsen werkt Morvan samen met de Italiaanse tekenaar Paolo Traisci. Zoals je ziet aan de hier afgebeelde Franse omslag is het tekenwerk subliem.

De Belgische uitgeverij Daedalus verzorgt de Nederlandse editie die in het voorjaar van 2021 verwacht wordt. Die gaan we in de gaten houden!

Bron: Spatterlight

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 - Duivelsprinsen - Franstalige cover

Netflix verlengt De Drakenprins met vier seizoenen

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 - Netflix De DrakenprinsGoed nieuws voor liefhebbers van de Netflix animatieserie De Drakenprins (The Dragon Prince). Netflix heeft de populaire serie verlengt met niet een, niet twee, niet drie, maar met maar liefst vier seizoenen! Toegegeven, elk seizoen bestaat uit slechts negen afleveringen, maar toch. De kwaliteit van deze animatieserie is hoog, zowel wat verhaal betreft als de kwaliteit van de animatie.

De mensen van het koninkrijk Katolis, in de wereld van Xadia, zijn in oorlog met de elven en de zonen van koning Harrow – Callum en Ezran – worden in veiligheid gebracht. De jongens vinden echter een drakenei en samen met Rayla, een Moonshadow elf, proberen ze het ei terug te brengen waar het thuishoort en een einde te maken aan de oorlog.

De Drakenprins is een zeer onderhoudende fantasy-serie, vol interessante personages en spannende plotwendingen. Als volwassen fantasy-liefhebber kun je gerust met je kinderen meekijken naar deze animatieserie. Het heeft alles in huis wat een goede boekenserie in het genre je ook biedt. En met vier nieuwe seizoenen kun je voorlopig vooruit.

Seizoen 1 tot en met 3 van De Drakenprins zijn nu te zien op Netflix. De makers van de serie kondigen het nieuws aan tijdens Comic-Con@Home:

Bron: Forbes

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 en verder:

The Umbrella Academy seizoen 2 recensie - Modern MythsStreamingrecensie: The Umbrella Academy Seizoen 2 – Disfunctionele Netflix superheldenfamilie keert terug, Superhelden, maar dan anders. Anders, omdat het hier een behoorlijk disfunctionele familie betreft. Tijd om de superfamilie weer op te zoeken!

The Lighthouse dvd recensie - Modern MythsDvd-recensie: The Lighthouse op dvd – Een bizarre kijkervaring, Wat een verademing om een regisseur te zien die boeit met een gewaagd en bijzonder verhaal. Robert Eggers heeft een voorliefde voor mythes en folklore. In The Lighthouse doet hij daar nog een schepje bovenop.

Universal horror dvd winactie - Modern MythsWinactie: Universal horror dvd winactie – win The Lighthouse en The Invisible Man! Universal noem je als het om monsterfilms gaat, zoals The Invisible Man. Ook bracht Universal The Lighthouse uit. Maak in onze Universal horror dvd winactie kans op een dvd-pakket met beide films!

The Dark Crystal Board Game recensie - Modern Myths SpellenavondBordspelrecensie: The Dark Crystal Board Game: variatie in het prachtige Thra – Modern Myths Spellenavond, In The Dark Crystal Board Game komt de strijd tussen Gelfling en Skeksis tot een einde. Maar loopt het verhaal dit keer goed af? En belangrijker: Aan wiens kant sta jij?

De Erfgenaam recensie - Modern MythsBoekrecensie: De Erfgenaam – Een Foraise mysterie vol fantasy en folklore, Jillian komt een jongen in het bos tegen die haar vrienden niet zien. Ze denkt dat ze gek wordt. Niets blijkt in De Erfgenaam minder waar. Thomas, behoort tot het Foraise volk, dat onzichtbaar is voor gewone mensen.

Fantasy Island op blu-ray recensie - Modern MythsBlu-ray recensie: Fantasy Island op blu-ray en dvd – Met een beetje fantasie is het wat… Horror producent Jason Blum stoft het oude Fatnasy Island af en giet er een Blumhouse-sausje overheen. Het resultaat is een standaard actie-horrorfilm.

The Witches Brew recensie - Modern MythsBoekrecensie: The Witches’ Brew recensie – Magisch brouwsel van betoverende woorden, Grootmagiër Mentharch beschermd Albanderry tegen de heksen van Catscat Isle. Als de magiër wordt vervloekt, moet heer Benefice een mythische toverdrank in handen zien te krijgen.

The Rental recensie - Modern MythsFilmrecensie: The Rental – home invasion horror van Dave Franco, Maak jij voor een weekendje weg wel eens gebruik van Airbnb? Vraag je je daarbij ooit af in wiens huis je terechtkomt? Na The Rental zul je dit antecedentenonderzoek wat uitvoeriger doen.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31 Agenda:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Op dit moment maak je kans op een dvd-pakket van The Invisible Man en The Lighthouse!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

Modern Myths Nieuws 2020: Week 30-31: © 2019-2023 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.