Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 1
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Modern Myths SFEERVERSLAG – SPELLENSPEKTAKEL 2017: MAGISCHE BORDSPELWERELDEN

Op 11 en 12 november vond in het Beursgebouw Eindhoven het Spellenspektakel 2017 plaats. Modern Myths was erbij en ontdekte een scala aan gevarieerde spellen, die allemaal één ding gemeen hadden: de gezelligheid die de spelers met elkaar creëerden. De prachtige spelborden zorgden voor een kleurrijke beurs, terwijl wij verbaasd waren over de diversiteit van de spellen die verschilden van simpele eenpersoons puzzelspellen tot uitgebreide bouwpakketten waar je je hele keukentafel mee kunt vullen. Op deze beurs ben je afwisselend een wereldreiziger, tijdreiziger, ruimtereiziger, inter-dimensionale reiziger en meer. Kortom, verloren in de bordspellen. Lees het Modern Myths Spellenspektakel 2017 sfeerverslag.

Terwijl de special effects in films niet meer van echt te onderscheiden zijn en computergames inmiddels de eerste stappen in virtual reality hebben gezet, zijn er in relatieve stilte ook bijzondere ontwikkelingen in de wereld van bord- en kaartspellen gaande. Moderne technologie zorgt voor prachtig geïllustreerde spelborden, 3D geprinte miniaturen vol detail en allerlei kaartjes, fiches, hulpstukken en andere extra’s om een spelwereld op je keukentafel tot leven te brengen. Daarbij beleef je uitgebreide avonturen via de spelverhalen in een bijbehorende app en kun je met behulp van de online community je spel aanvullen met extra regels, tips en trucs. Op het Spellenspektakel 2017 viel je van de ene verbazing in de andere.

Spellenspektakel 2017 Sfeerverslag 2
De beursvloer van het Spellenspektakel 2017 is net zo kleurrijk als de bordspellen zelf
Spellenspektakel 2017 Sfeerverslag 3
Sommige uitgevers presenteerden hun producten met een uitvergrote versie van de spellen zelf, hier zie je King of Tokyo
Spellenspektakel 2017 Sfeerverslag 4
Bij sommige stands maakte je zelfs persoonlijk deel uit van het spelbord!
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 17
Op het Spellenspektakel 2017 trof je spelers van alle leeftijden

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag: wie heeft de meeste fiches?

Het doel van het Spellenspektakel is om mensen meteen een spel uit te laten proberen, zonder dat je eerst het boekwerk met regels door moet nemen. Daarbij liggen de spellen bij binnenkomst al netjes uitgestald, wat bij sommige spellen een geweldige service is, gezien het aantal tegeltjes waaruit het spelbord bestaat en de accessoires die je er bij krijgt. Fiches, kaartjes, pionnetjes, statistiekbordjes etc. etc. Sommige spellen nemen de hele tafel al in beslag, voor je überhaupt begonnen bent. Het geeft het Spellenspektakel 2017 sfeerverslag veel kleur.

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 1
Twilight Imperium: spelen tussen de planeten
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 5
Pixie Queen: ongenadige koningin deelt strafpunten uit
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 6
Ga het water op en reis over het bord in Agra
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 7
First Martians: Adventures on the Red Planet neemt je mee op een interactief kolonisten avontuur in de ruimte

Miniatuurgames

Sommige spellen zijn een hobby op zich. De zogeheten ‘miniature war games’ komen allemaal met een set van miniaturen, voorzien van prachtige details als wapens, uitrusting en poses. Naast het spelen van spannende avonturen met deze figuurtjes, zit de lol hem in het zelf beschilderen van de poppetjes. Heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je bij sommige speciaalzaken spelers treffen die juist interesse hebben in het schilderen van figuurtjes. Omdat zij niet alle soorten miniatuurtjes zelf kopen, willen ze vaak wel een van jouw figuren beschilderen. Ga eens langs voor de mogelijkheden.

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 8
Nog steeds worden er nieuwe helden gezocht voor spannende games als Bloodrage
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 9
Star Wars: Legion komt tot leven door het schilderen van de figuren en het maken van je eigen landschappen

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag – Magic: The Gathering toernooi

Het kaartspel Magic: The Gathering bestaat al sinds de jaren ’90 en is nog immer populair. Inmiddels zijn er vele duizenden kaarten waar je uit kunt kiezen om je tegenstander te lijf te gaan. Op het Spellenspektakel 2017 werd het Dutch Open Series toernooi gespeeld en kon je daarnaast op je gemak zoeken naar die ene zeldzame kaart die jouw ‘deck’ aan kon vullen. In het filmpje bij dit Spellenspektakel 2017 sfeerverslag een interview met de organisatie van het toernooi.

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 10
Geconcentreerde magiërs in het Dutch Open Series Magic: The Gathering amauteurtoernooi
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 11
Magic: The Gathering is ook vooral een verzamelspel. Zeldzame kaarten zijn hierbij veel geld waard

Spelplezier

Wat naast alle prachtige spellen opviel, was het plezier dat alle deelnemers op de beurs hadden. Iedereen was aan het spelen of liet zich verbazen door de talloze spellen die te koop waren. Jonge kinderen vermaakten zich op het Kinderplein, terwijl oudere kinderen aan tafel schoven en met hun ouders spellen uitprobeerden. Uit elke leeftijdscategorie kwam je wel iemand tegen, van 0 tot 99 jaar. De spellenwereld heeft wat dat betreft zeker voor ieder wat wils en verenigt jong en oud om de speeltafel. Daarbij maakt het niet uit in wat voor genre je geïnteresseerd bent, er is altijd wel een spel te vinden dat bij je past. Magisch!

Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 12
Ook voor kinderen zijn er prachtige bordspellen verkrijgbaar, zoals Drakentoren
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 13
Lost in time, de helm zit niet in de doos
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 14
Een echte bordspeler heeft dobbelstenen in alle kleuren, maten en vormen
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 15
Het spel Imhotep is géén horrorgame, maar een geschiedkundig verantwoord bouwspel
Spellenspektakel 2017 sfeerverslag 16
De naam van de uitgever zegt het al: bij Smartgames moet je slim zijn 

Bekijk het Modern Myths sfeerverslag filmpje hieronder, met onder andere een interview met Spellenspektakel organisator Frank Bunnik, spellenwinkel De Rode Pion, Portal Games en de organisatie van de Dutch Open Series van Magic: The Gathering:

Muziek: Cruising L.A. van D-Smilez, Free Music Archive.org

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.