Modern Myths Colofon

Eerbetoon aan Fantasize – de inspiratie van Modern Myths

Tijdens het hoogtepunt van de Harry Potter Mania runde websitepionier Chris de Boer een succesvolle website over ‘de jongen die bleef leven’. De beroemde verhalen van J.K. Rowling wekten zijn interesse in de grotere wereld van de fantasy en Chris ging op zoek naar meer. In April 2015 startte Chris met Fantasize, dat uit moest groeien tot een volwaardige site over fantasy en alles wat daarbij hoort. Een eerbetoon aan Fantasize – de inspiratie van Modern Myths.

Al snel vond je op Fantasize interessante artikelen over fantasy, sciencefiction en horror en bracht Fantasize via een agenda de Nederlandse evenementen en festivals in het genre in kaart. De website groeide en ontwikkelde zich; er werd dieper ingegaan op de herkomst van de fantastische elementen in de verhalen die Fantasize behandelde. De site publiceerde daarnaast ook verhalen en columns van uiteenlopende schrijvers, zoals Johan Klein Haneveld, Wouter van Gorp en Pepper Kay.

Eerbetoon aan Fantasize: partners in fantasy

In 2017 kwam Jeroen Geelhoed de gelederen van Fantasize versterken. Hij nam zijn jarenlange redactionele ervaring mee en zijn kennis van alles wat fantastisch is. Als kinderen van de jaren 80 vonden Chris en Jeroen elkaar in hun favoriete series en onderwerpen. Samen ontwikkelden ze videoreportages en vond je hen op fantasy festivals, comic cons en spellenspektakels. Fantasize groeide.

De fantasy odyssee van Chris en Jeroen leidde hen uiteindelijk naar nieuwe projecten. Chris vind je terug op PotterDome.eu en op zijn verschillende social media platforms. Jeroen is eigenaar van Modern Myths, waar je verder kunt lezen over de mythologische herkomst van onze moderne verhalen. Hier vind je ook de eerder gepubliceerde fantasy-gerelateerde artikelen van Chris en Jeroen. De epische reis gaat verder!

© 2019-2024 Modern Myths, een eerbetoon aan Fantasize

Modern Myths logo Eerbetoon aan Fantasize