Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HSFCon 2022 – 14 en 15 mei, Sneek

mei 14, 2022 @ 09:00 - mei 15, 2022 @ 17:00

€38,50
HSFCon 2022 - logo

De HSFCon is de nieuwe jaarlijkse sciencefiction, fantasy en horror conventie. De eerste editie – HSFCon 2020 – moest helaas worden afgelast vanwege corona, maar op 14 en 15 mei barst het evenement nu toch echt los. HSFCon 2022 vindt plaats in het Van der Valk Hotel Sneek en kent een uitgebreid programma met films, panels en meer, waarbij het fantastische genre centraal staat!

HSFCon is er voor alle liefhebbers van horror, fantasy en sciencefiction. Het wordt een weekend vol panels, lezingen en workshops over al wat de genres ons te bieden hebben. Met daarbij een flinke vleug wetenschap en ‘alternate history’. Kijk je ogen uit en koop je beurs leeg bij de standhouders, doe mee aan bordspeldemonstraties en breng je tijd door met collega-fans!

HSFCon 2022 - poster

Gasten:

Peter Schaap

Auteur Peter Schaap heeft een kleine 40 romans en jeugdboeken op zijn naam staan. Zijn eerste fantasyroman, gepubliceerd bij uitgeverij Meulenhoff, is getiteld De Schrijvenaar van Thyll. Zijn meest recente producties zijn de fantasyroman De Helden van Sidian en de sciencefiction thriller Chesnek bv. Beide romans zijn uitgegeven door uitgeverij Zilverspoor.

Peter Schaap
HSFCon 2022 – Peter Schaap

Kim ten Tusscher

Verhalen schrijven is Kims passie en fantasy is een geweldig middel om de wereld om haar heen te onderzoeken. Ze schuwt geen heftige onderwerpen, omdat die haar uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen speelt. Het is niet voor niets dat Kims verhalen bekend staan om de personages die niet “goed” of “slecht” zijn. Haar boeken hebben naast vaart en spanning ook diepgang en gevoel. Je kent Kim ten Tusscher van onder andere de dark fantasy boeken Jager, Prooi en Bloed.

Kim ten Tusscher
HSFCon 2022 – Kim ten Tusscher

Ander gasten tijdens HSFCon 2022: Saskia Appel, Jorrit de Klerk, Erwin van Ballegoij en Roderick Leeuwenhart. Kijk hier voor het programma en een plattegrond: HSFCon.nl/programma

Films

Tijdens HSFCon 2022 is er een uitgebreid filmprogramma met sciencefiction, horror en shorts. Een greep uit het aanbod:

Princesses do as they please – horror

Een poëtische en nachtmerrieachtige duik in de gestoorde geest van een psychotisch meisje. Nina is 10 jaar oud, maar is niet zoals andere kleine meisjes. Nina heeft twee geheimen… Ze heeft Tony-het-monster bevrijd uit een magische grot én ze heeft net haar ouders vermoord…

Welcome to Earth – sciencefiction

Het is 2618 en mensen zijn uitgestorven. Vier aliens reizen naar aarde om het museum van de mensheid te bezoeken. Ze vinden het verhaal van de laatste helden van aarde, die de ruimte in reizen op zoek naar hulp.

Swipe – short

Op weg naar huis wordt een jonge vrouw digitaal gestalkt.

Bestemming bereikt – short

De jonge ondernemer Katja is op weg naar een conferentie om daar een toespraak te houden. Terwijl ze naar de conferentie rijdt, zit de gps-navigatie haar dwars…

Kijk voor het volledige HSFCon 2022 filmprogramma op: HSFCon.nl/filmprogramma

Princesses do as they please - Poster
Princesses do as they please

HSFCon 2022 informatie:

HSFCon 2022: 14 en 14 mei 2022
Locatie: Van der Valk Hotel Sneek
Tijd: Vanaf 09:00
Prijs: Dagtickets: € 38,50 / Weekendticket: € 70,-
Tickets via: Hsfcon.nl/tickets
Meer informatie: www.hsfcon.nl

HSFCon 2020 - banner

Gegevens

Begin:
mei 14, 2022 @ 09:00
Einde:
mei 15, 2022 @ 17:00
Kosten:
€38,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.hsfcon.nl

Organisator

HSFCon
E-mail
info@HSFCon.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Van der Valk – Sneek
Burgemeester Rasterhofflaan 1
Sneek, 8606KZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0515-481818
Bekijk de site van Locatie