Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OTHER FUTURES – Sciencefictionfestival met een niet-westerse insteek: 2-4 februari 2018

februari 2, 2018 - februari 4, 2018

€28,40
Other Futures deel 1 logo

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari staan de Melkweg en Sugarfactory volledig in het teken van sciencefiction. Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma vol films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten.

Other Futures is een digitaal en fysiek platform waar het publiek en toekomstdenkers uit alle delen van de wereld met elkaar in contact komen. De eerste editie focust op makers en denkers uit niet-westerse culturen. Op den duur wordt het platform geopend voor iedereen die inspirerende toekomsten verbeeldt of bouwt. Other Futures wordt een ontmoetingsplaats waar nieuwe inzichten gedeeld kunnen worden over waar we met deze wereld heen willen en hoe we deze kunnen bouwen. Het platform gebruikt sciencefiction dus niet alleen om te reflecteren over de toekomst, maar ook als een tool of empowerment.
Other Futures logo

OTHER FUTURES FESTIVAL

Het platform Other Futures bestaat uit een driedaags multidisciplinair festival van 2 tot en met 4 februari 2018, de tentoonstelling Creating Other Futures  (14 januari t/m 11 februari 2018), het storytellers event New Narratives for Climate Action (1 februari 2018) en een online platform.

SPREKERS:

NNEDI OKORAFOR (Nigeria/Verenigde Staten)

Other Futures Nnedi OkoraforNnedi Okorafor schrijft  boeken die “politically complex science fiction and lyrical fantasy” combineren, aldus The New York Times. Zij is ervan overtuigd dat sciencefiction de wereld kan veranderen. In haar dystopische sciencefictionroman Lagoon worden een marinebiologe, een rapper en een soldaat meegesleurd in een vloedgolf. Lagos is het Portugese woord voor Lagoon en de naam van de Nigeriaanse stad “where nothing works yet everything happens”, aldus Okorafor in haar voorwoord.


BLACK CONSTELLATION MET MIND OVER MIND 
(Verenigde Staten)

Other Futures Black ConstellationEen avondvullend programma in samenwerking met het interdisciplinaire avant-gardistische collectief Black Constellation uit Seattle met hiphop innovators Shabazz Palaces, rapduo THEESatisfaction, kunstenaar en filmmaker Maikoiyo Alley-Barnes en kunstenaar Nep Sidhu. In Black Constellation komen futurisme, hiphopcultuur en sciencefiction samen in een bombastische performance, waarbij ‘oncomfortabele’ onderwerpen aan de orde komen.

In samenwerking met Metro54 en Other Futures ontleedt Black Constellation tijdens Mind over Mind de context van coolness in sci-fi. Het programma bestaat uit een lezing, een concert, een performance en een film


AIRICH (Nederland)

Other Futures AiRichFuturism meets Afropunk op ‘Planet AiRich’. AiRich brengt met haar (portret)fotografie verleden en toekomst samen in surrealistische en psychedelische beelden. Zij gebruikt portretfotografie als medium om verhalen te vertellen, geïnspireerd door mythologie en sciencefiction. Ze kiest vaak voor modellen met unieke eigenschappen en een uiterlijk dat aan het westerse schoonheidsideaal ontsnapt en onderstreept het belang van het herontdekken en herdefiniëren van de zwarte identiteit.


VANDANA SINGH
 (India)

Other Futures Vandana Singh“Earthling, human, female, Indian”, zo introduceert Singh zich op haar website. Zij is vooral bekend als fysicus en schrijver van speculative fiction. “No other genre asks deeper questions about the human condition or sets up literary thought experiments about our interaction with the physical world, including other worlds and new technologies.” Singh doet artistiek en interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van klimaatverandering. Ze verkent mogelijke toekomsten, zowel in haar verhalen als met studenten. In haar novelle Entanglement repareert een wereldwijd netwerk van intelligente robots methaanlekken op de Arctische oceaanvloer.

MEER INFORMATIE OVER HET FILMPROGRAMMA VOLGT NOG

OTHER FUTURES TENTOONSTELLING EN STORYTELLERS EVENT

Naast het driedaags multidisciplinair festival bestaat het platform Other Futures ook uit de tentoonstelling Creating Other Futures in Melkweg Expo en het eendaagse storytellers event New Narratives for Climate Action.

Expositie Creating Other Futures
In Melkweg Expo is van 14 januari t/m 11 februari 2018 gratis een tentoonstelling van Other Futures te bezoeken met installaties van vijf kunstenaars uit Palestina, Mexico, Singapore, Kenia en Nederland.

Storytellers event New Narratives for Climate Action
In deze veranderende en uitdagende tijden maakt sciencefiction het mogelijk om andere toekomstbeelden voor te stellen. De Other Futures Academy biedt een eendaags storytellers event voor het delen van inspirerende, uitdagende en spannende verhalen van niet-westerse culturen en hun visie op klimaatverandering. Diverse makers en denkers van het festival Other Futures delen hun inzichten en kennis met het Nederlandse publiek.

OTHER FUTURES INFORMATIE:

Festival: 2 – 4 februari 2018, Melkweg & Sugarfactory Amsterdam
Expositie: 14 januari – 11 februari 2018, Melkweg Expo Amsterdam
Storytellers event: 1 februari 2018, VondelCS Amsterdam

Ticketprijzen variëren van € 28,40 (dagkaart 2 of 4 februari), € 34,05 (3 februari) en € 59,95 voor een passe-partout en zijn verkrijgbaar op www.otherfutures.nl.

Other Futures jonah-kibwe-tavares-african-filmOther Futures Pablo AguilarOther Futures Njeri_CW

Gegevens

Begin:
februari 2, 2018
Einde:
februari 4, 2018
Kosten:
€28,40
Evenement Categorie:
Site:
www.otherfutures.nl

Locatie

Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
Amsterdam, 1017PH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 531 8181
Bekijk de site van Locatie