De Eeuwige Nacht recensie - Modern Myths

De Eeuwige Nacht recensie – Een detective vol magie, gevaar en intriges

In een wereld waar het verboden is om de verkeerde goden te vereren en waar het eerste kind van de familie magie bezit, verdwijnt op een avond de zus van Eden onder mysterieuze omstandigheden. Ten einde raad huurt ze Thomas J. Lambert in, een jonge, eigenwijze en excentrieke privédetective. Samen met zijn vriend Reuben helpt Thomas Eden bij de zoektocht naar haar zus. Het wordt een gevaarlijke, spannende missie waarbij het trio meer dan eens oog in oog staat met grote gevaren. Lees onze De Eeuwige Nacht recensie!

In De Eeuwige Nacht combineert schrijfster Lisette Kuijt de speurtocht uit een detectiveverhaal met de setting van een fantasyboek. Zoals een goed detective betaamt, puzzel je als lezer voortdurend mee met Thomas, Eden en Reuben en probeer je alle aanwijzingen te interpreteren.

Maar wat het boek zo leuk maakt, is dat dit niet – zoals gebruikelijk in dit soort verhalen – in een suf stadje in de echte wereld gebeurt. Je komt terecht in een levensgevaarlijke omgeving vol magie en aanhangers van verboden goden.

Alsof je in een film zit

Het verhaal is erg goed geschreven en het is dan ook niet moeilijk om je in te leven in de personages. Dat Thomas, Reuben en Eden totaal verschillende karakters hebben maakt dit extra leuk. Elk hoofdstuk kijk je door de ogen van een andere hoofdpersoon, waardoor de dynamiek tussen de personages een leuke twist krijgt. Het ene moment leef je je helemaal in de eigenwijze Thomas in, terwijl je in het volgende hoofdstuk je als Eden kapot ergert aan hoe hij doet.

Door haar beeldende taal lijkt het net of je als lezer door een film beweegt, wat alleen maar bijdraagt aan de spanning.

De Eeuwige Nacht recensie – Leuke details

Naast dat het verhaal goed in elkaar steekt, zit dit eerste T.J. Lambert mysterie ook vol met leuke details. Zo wordt een hoofdstuk bijvoorbeeld niet ingeleid met een datum, maar met de stand van de maan. Ook word je als lezer af en toe verrast met geweldige voetnoten. De ene keer lees je een stukje uit een informatieboek over een gevaarlijke plant, terwijl het de volgende keer zomaar een stuk uit een humoristische reisgids kan zijn.

Dat is een goede manier om toelichting te geven bij ingewikkelde situaties, maar ook om humor te brengen in een spannend verhaal.

Verrassende gedeeltes uit andere boeken

Een ander leuk detail is dat er soms opeens een paar pagina’s uit een totaal ander boek in het verhaal lijken te zitten. Het ene moment ben je helemaal ondergedompeld in het avontuur van onze hoofdpersonen, om op de volgende bladzijde “Duistere rituelen als laatste redmiddel, door A. van Arkel, pagina 614” te lezen.

Hoewel dit natuurlijk relevant is voor het verhaal, zie je dit niet altijd aankomen. Ook dat draagt bij aan de gave leeservaring die dit boek toch al bracht.

De Eeuwige Nacht recensie – Voor liefhebbers van fantasy én detectives

De Eeuwige Nacht is een detectiveverhaal vol magie, gevaar en intriges. Het is een dynamisch boek met leuke afwisselingen, geschikt voor liefhebbers van fantasy én liefhebbers van detectives. Maar wat mij betreft eigenlijk gewoon een aanrader voor iedereen. Maar mocht het verhaal je toch niet aanspreken, dan staat deze prachtige uitgave ook gewoon mooi in je boekenkast.

Titel: De Eeuwige Nacht
Auteur: Lisette Kuijt
Uitgever: Rebel Books
ISBN: 978-90-830-8504-3

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths

Lisette Kuijt - T.J. Lambert mysterie 1

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.