Sprookjesjager 1 - kort en gelukkig - openingsbeeld
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig: young adult sprookje voor echte tieners

In De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig van Marijke F. Jansen vertelt een medium de zeventienjarige Nadine dat ze de incarnatie is van een sprookjesfiguur. Om haar eigen ‘lang en gelukkig’ te krijgen moet ze haar sprookje volgen. Maar welk sprookje is dat eigenlijk? En komt ze hier wel achter voordat de Sprookjesjager haar te pakken krijgt?

De Sprookjesjager 1 - Kort en gelukkig - cover kleinVanaf het moment dat Nadine in De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig hoort dat ze eigenlijk een sprookjesfiguur is, probeert ze wanhopig te achterhalen welk sprookje bij haar hoort. Opeens ziet ze overal tekenen van sprookjes. Als ze een rozenstruik ziet, verliest ze zich bijvoorbeeld helemaal in de gedachte dat ze misschien Doornroosje is. En stopt die kikker nou recht voor haar op het fietspad, omdat ze hem moet kussen? Deze obsessie van Nadine om erachter te komen tot welk sprookje ze behoort, levert grappige situaties op in dit young adult boek, dat vooral geschikt is voor de jongste tieners.

De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig:
een kort verhaal

Het eerste deel uit de Sprookjesjager-serie van Marijke F. Jansen, die tot op heden twee delen bevat, heet Kort en gelukkig. Hoewel dit volgens het verhaal met name op de lengte van hoofdpersoon Nadine slaat, past het ook als omschrijving van het boek als geheel. Kort en gelukkig is een kort boek met een hoog feel-good gehalte.

De hoofdstukken waarin je door de ogen van Nadine kijkt, worden afgewisseld met kortere hoofstukken vanuit de blik van de Sprookjesjager. Dit is een man waar we aanvankelijk maar weinig over weten en die eigenlijk gedurende het hele boek een mysterie blijft. Wat wel duidelijk is, is dat hij achter meisjes aanzit die incarnaties van sprookjesfiguren zijn. Zijn bedoeling met hen wordt tijdens het boek wat duidelijker, maar nooit helemaal helder. Zo is de reden voor zijn jacht aan het einde van het verhaal nog niet verklaard. Wel heb je al wat flarden van het mysterie gekregen. In het tweede boek van de serie zal hier vast meer opheldering over komen.

Young adult, maar vooral young

De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig leest als een trein en heeft een leuk verhaal. De vertelling vanuit de blik van zowel Nadine als de Sprookjesjager houdt het boek afwisselend en geeft een beetje spanning. Hoewel het boek officieel als young adult op de markt is gebracht, heeft het boek voor de oudere tiener en volwassen lezer echt wat te weinig diepgang. Het verhaal blijft op de oppervlakte en is eenvoudig geschreven. Ook de belevingswereld van de hoofdpersoon en de simpele opbouw van het boek maken dat het boek vooral zeer geschikt is voor oudere kinderen.

De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig:
een leuk boek voor echte tieners

Wat het verhaal ook geschikt maakt voor deze jongere lezers is de hoofdpersoon Nadine. Zij is een echte tiener met puberproblemen. Ze vraagt zich voortdurend af of ze wel mooi genoeg is, vindt de kleding van iedereen om haar heen mooier dan die van haar en maakt zich zorgen omdat ze nog geen verkering heeft. In slechts 156 bladzijden met korte hoofdstukken is het taalgebruik niet moeilijk en loopt de spanning nooit te hoog op. De acties van de Sprookjesjager bijvoorbeeld zijn nergens te ingrijpend en de gevolgen van zijn handelingen zijn nooit heel heftig. Hierdoor is De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig uitermate geschikt voor jongere tieners.

Titel: De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig
Auteur: Marijke F. Jansen
Uitgever: Polder Publishers
ISBN: 978 90 826 7650 1

Modern Myths Shop

Koop De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig via Bol.com of Amazon.nl:

De Sprookjesjager 1 - Kort en gelukkig - cover kleinDe Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig – € 14,95 op Bol.com

De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig – € 14,95 op Amazon.nl

Bekijk hier een boektrailer van Kort en gelukkig:

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise