Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Drakenbloed uitsnede
Modern Myths Shop Mysterium

Drakenbloed – de eerste reis naar Medinië

Tessa Lehman is archeologe en stuit tijdens een project in de piramide van Cheops op een mysterieus drakensymbool. Het is het begin van een fantastische reis naar een andere wereld, waar Tessa zich ineens tussen tovenaars en draken bevindt. In het boek Drakenbloed van Pepper Kay blijkt magie meer te zijn dan een element uit fantasyboeken en -films …

Drakenbloed coverSchrijfster Pepper Kay heeft zeven boeken op haar naam staan, waarvan vijf delen over interstellair privédetective Kit Guardner gaan. Naast deze sciencefictionboeken heeft Pepper ook twee fantasyboeken geschreven, die zich voornamelijk afspelen in de wereld van Medinië. Het tweede boek in deze serie – Drakenspoor – bespraken we eind vorig jaar. Om de verzameling compleet te maken en omdat het tweede boek gewoon heel leuk leesvoer is, was ik nieuwsgierig naar Drakenbloed, de voorloper van Drakenspoor. Ook dit boek heeft me niet teleurgesteld.

Recht-toe-recht-aan avonturenverhaal

In Drakenspoor volg je de avonturen van Chris van Toorop. Zoals ik in de recensie schreef, hoef je Drakenbloed niet gelezen te hebben, om aan het verhaal van Chris te beginnen. Zonder voorkennis van Medinië is het mysterie waar Chris op stuit juist veel intrigerender. Dus mocht je Drakenspoor nog niet gelezen hebben, raad ik je aan deze recensie nog even te laten liggen en eerst in dat boek te beginnen.

In dat opzicht is Drakenbloed een veel meer recht-toe-recht-aan avonturenverhaal. Het is het eerste fantasyboek van Pepper Kay en gaat over Tessa Lehman, een archeologe uit Amsterdam die in Egypte voor het Egyptisch Museum van Caïro werkt aan een internationaal project om in de piramide van Cheops nieuwe ontdekkingen te onderzoeken. Tijdens het werk stuit ze op mysterieuze hiërogliefen, waaronder een symbool van een draak. Tessa raakt de draak aan en wordt getransporteerd naar een andere, magische wereld, waar ze betrokken raakt bij een onheilspellende profetie. Het avontuur begint.

Tegen wil en dank

Drakenbloed en Drakenspoor zijn verschillende verhalen, maar hebben een ding gemeen: de hoofdpersonen worden ongewild uit hun vertrouwde leventje gesleurd en hebben er goed de pest in dat ze betrokken raken bij magie, draken en tovenaars. In Drakenspoor moest je regelmatig grinniken om Chris, die zich stijfkoppig tegen zijn lot blijft verzetten. Tessa legt zich wat dat betreft sneller bij de situatie neer. Daardoor is het tempo in Drakenbloed wel vlotter en leest het boek lekker weg. Tessa moet leren omgaan met de verwachtingen die iedereen van haar heeft en zal ook bij zichzelf te rade moeten gaan in hoeverre ze de nieuwe gebeurtenissen in haar leven het hoofd wil bieden. Daar moet ze wel snel mee zijn, want het gevaar waarin ze zich bevindt is reëel en lekker spannend.

Medinië voelt geloofwaardig, de personages zijn interessant en het verhaal werkt duidelijk naar een climax. De uiteindelijke confrontatie tussen het goed en het kwaad had wat mij betreft nog wel iets langer mogen duren, maar er zit een bevredigend einde aan het geheel. Met de gebeurtenissen van Drakenspoor in mijn achterhoofd keek ik natuurlijk wel anders naar het einde, maar in Drakenbloed wordt het zeer duidelijk gemaakt dat dit avontuur van Tessa afgerond is. Zoals in de recensie van het volgende boek staat, heeft Pepper Kay wel een keuze gemaakt rond de verdere verhalen in Medinië die lezers van Drakenbloed zal choqueren. Wat dat betreft vraag ik me af hoe mijn recensie van Drakenspoor zou zijn, als ik wel eerst Drakenbloed had gelezen. Compliment voor de schrijfster voor het nemen van risico.

Drakenbloed: bijzonder door het volgende deel

Drakenbloed is een leuk boek van een schrijfster die weet hoe ze een verhaal moet opbouwen en personages neer moet zetten die je boeien. Het verhaal is zoals je vaker in het fantasygenre tegenkomt, met dat verschil dat de hoofdpersoon eigenlijk liever thuis zou zijn. Wat Drakenbloed meer bijzonder maakt is, zoals gezegd, het volgende boek Drakenspoor. Op zichzelf gezien is het boek gewoon aardig om te lezen en ik kan het je zeker aanraden.

Titel: Drakenbloed
Schrijver: Pepper Kay
Uitgever: Futuro Uitgevers
Modern Myths service: koop Drakenbloed op Bol.com:

Drakenbloed op Bol.com

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2015-2020 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise