Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdamned 2022 – 21 t/m 24 april, Melkweg Amsterdam

april 21, 2022 @ 21:15 - april 24, 2022 @ 00:00

€11
Amsterdamned 2022 - logo

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april vindt de vijfde editie plaats van het genrefilmfestival Amsterdamned in de Melkweg Cinema. Op het programma van Amsterdamned 2022 staan dertien nieuwe én klassieke films in de genres horror, fantasy, sciencefiction en thriller. Een groot aantal hiervan zal geen Nederlandse release krijgen. Mis dit filmfestival dus niet!


Amsterdamned 2022 vindt dit jaar plaats in de Amsterdamse poptempel De Melkweg. Het festival werd in 2016 door Jan “Mr. Horror” Doense in het leven geroepen als eerbetoon aan Neerlands enige echte genrefilmmaker: Dick Maas. In afgelopen jaren opende het minifestival van de fantastische film steevast met vertoningen van films van Maas.

Dit jaar richt Amsterdamned 2022 de filmspot op andere Nederlandse genrefilmmakers. Naast de openingsfilm De openbaring van Chris W. Mitchell zijn er ook vertoningen van Met grote blijdschap van Lodewijk Crijns, Black Out van Arne Toonen en Plan C. van Max Porcelijn. Bekijk hier een selectie van het programma:

De Openbaring

Amsterdamned 2022 - De Openbaring posterEen coronathriller van Chris W. Mitchell. Met in de hoofdrollen Victor Löw, Leny Breederveld en Monic Hendrickx.

De overbezorgde Jacob trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder. Hij wil haar koste wat het kost beschermen tegen het virus. Maar al snel blijkt dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is… Victor Löw en Leny Breederveld schitteren in deze zwart-komische coronathriller van de maker van De poel.

De Openbaring - Chris W. Mitchell
De Openbaring

Amsterdamned 2022 – 100 jaar Nosferatu

Amsterdamned 2022 - Nosferatu posterDit jaar wordt de Duitse zwijgende horrorklassieker Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens van F.W. Murnau 100 jaar. Dit expressionistische meesterwerk is een onofficiële verfilming van Bram Stokers horror roman Dracula. Max Schreck werd, met zijn kale kop en puntige tanden, de eerste iconische filmvampier als de angstaanjagende graaf Orlok. Componist Kevin Toma schreef een nieuwe score bij deze klassieker. Deze zal hij tijdens de vertoning op Amsterdamned 2022 live uitvoeren.

Max Schreck in Nosferatu
Max Schreck in Nosferatu

Straight to video presents

Amsterdamned 2022 - Evil Dead 2 posterStraight to Video presenteert iedere maand het ultieme video-avondje. Films op authentieke VHS-tapes, vertoond vanaf een old school videoplayer! Mét trailers, glitches, bloed en bier. Speciaal voor Amsterdamned en ter gelegenheid van hun 35-jarig jubileum, kozen videofreaks Eric van der Woude en Lieuwe van Albada dit keer voor Sam Raimi’s uitzinnige horrorkomedie Evil Dead II.

Evil Dead 2 - Sam Raimi
Evil Dead 2

Kijk voor het volledige programma op: Amsterdamnedfilmfestival.nl. Bekijk hier de festivaltrailer:

Amsterdamned 2022 informatie:

Amsterdamned 2022: donderdag 21 april t/m zondag 24 april 2022
Locatie: De Melkweg
Tijd: 21:15
Prijs: Tickets: € 11,-
Tickets via: Amsterdamnedfilmfestival.nl/film-festival/tickets
Meer informatie: Amsterdamnedfilmfestival.nl

Amsterdamned 2022 - Poster

Gegevens

Begin:
april 21, 2022 @ 21:15
Einde:
april 24, 2022 @ 00:00
Kosten:
€11
Evenement Categorie:
Site:
https://amsterdamnedfilmfestival.nl

Organisator

film events
E-mail
info@filmevents.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
Amsterdam, 1017PH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 531 8181
Bekijk de site van Locatie