Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HSFCon 2023 – 25 en 26 maart, Sneek

maart 25, 2023 @ 09:00 - maart 26, 2023 @ 18:00

€30
HSFCon 2023 - logo

De HSFCon is een jaarlijkse sciencefiction, fantasy en horror hotelconventie. Op 25 en 26 maart vindt het evenement voor de tweede keer plaats in het Van der Valk Hotel Sneek. HSFCon 2023 krijgt een uitgebreid programma met films, panels en meer, waarbij het fantastische genre centraal staat!

HSFCon 2023 wordt een weekend vol panels en lezingen over alles wat het fantastische genre ons te bieden heeft, met een flinke vleug wetenschap. Kijk je ogen uit en koop je beurs leeg bij onze standhouders, doe mee aan workshops en breng tijd door met andere fans. Uiteraard zijn er workshops en is er een filmprogramma.

HSFCon 2023 - Poster

Gasten:

De volgende gasten zijn al bekend gemaakt:

Pen Stewart

Pen Stewart is fantasy-, scifi- en young adult-auteur, kunstschilder, redacteur en spreker. In 2015 verschenen twee verhalenbundels: Nanokanaries en olifantenhersenen en Tijd M.A.N.Chine. Vervolgens verscheen in 2016 Opgejaagd, een gothic horrorverhaal in de splinters-reeks van uitgeverij Quasis. In 2017 volgde haar eerste, in kleur geïllustreerde, fantasyroman Wintercode en in 2020 verscheen Onderuniversum, een dystopische toekomstroman.

Dankzij Wintercode werd Pen de eerste fantasyauteur in Vlaanderen en Nederland die een beurs kreeg van Literatuur Vlaanderen voor een episch fantasyboek.

Pen Stewart - HSFCon 2023
Pen Stewart

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom debuteerde in 2005 met zijn historische fantasyboek De legende van de Zwarte Wolven. Sindsdien zijn er nog tien boeken van zijn hand verschenen. Vijf historische verhalenboeken (gebaseerd op archeologie en/of geschiedenis), een thriller, een fantasybundel, een horrorbundel, twee themaboeken (een CliFi-bundel en een boek over heksen) en een non-fictieboek over het schrijven van fantasy en sciencefiction.

Zijn boek Lagen in Stad (samen met archeoloog Gert Kortekaas) werd in 2014 uitgeroepen tot “Beste Groninger Boek”. Naast boeken zijn er meer dan negentig van Martijns verhalen gepubliceerd in tijdschriften, bundels en als luisterboek of e-book. In februari 2023 verschijnt zijn nieuwe bundel (samengesteld en deels geschreven met Vamba Sherif) met speculatieve verhalen: De komeet.

Martijn Lindeboom - Foto Riske de Vries
Martijn Lindeboom – Foto: Riske de Vries

Marieke Frankema

Als een spin in een web weeft Marieke Frankema alle verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze staat graag op de planken en spreekt boeken in en doet stemmen voor onder meer films, series en reclames. Haar verhalen verschenen onder meer in Pure Fantasy, Upturn en The S-word. Inmiddels heeft ze elf boeken op haar naam staan en zijn er verschillende verhalenbundels uitgebracht met een verhaal van Marieke daarin. Op Modern Myths recenseerden we Dansen tot de zon komt.

Marieke Frankema - Foto Anne-Claire Filippo
Marieke Frankema – Foto: Anne-Claire Filippo

Ander gasten tijdens HSFCon 2023: Kees van Toorn, Teun Joshua Brandt en anderen. Meer informatie volgt! Kijk hier voor het programma en een plattegrond: HSFCon.nl/programma

Films

Tijdens HSFCon 2023 is er een uitgebreid filmprogramma met sciencefiction, horror en shorts. Meer informatie volgt.

Kijk voor het volledige HSFCon 2023 filmprogramma op: HSFCon.nl/filmprogramma.

Modern Myths en HSFCon:

Meer weten over HSFCon? Jeroen interviewde mede-organisator Jan Scholte over HSFCon 2022. Lees ons HSFCon 2022 interview met Jan Scholte!

HSFCon 2023 informatie:

HSFCon 2023: 25 en 26 maart 2023
Locatie: Van der Valk Hotel Sneek
Tijd: Vanaf 09:00
Prijs: Dagtickets: € 30,- / Weekendticket: € 50,-
Tickets via: Hsfcon.nl/tickets
Meer informatie: www.hsfcon.nl

HSFCon 2020 - banner

Gegevens

Begin:
maart 25, 2023 @ 09:00
Einde:
maart 26, 2023 @ 18:00
Kosten:
€30
Evenement Categorie:
Site:
www.hsfcon.nl

Organisator

HSFCon
E-mail
info@HSFCon.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Van der Valk – Sneek
Burgemeester Rasterhofflaan 1
Sneek, 8606KZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0515-481818
Bekijk de site van Locatie