Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Imagine Film Festival 2018 – Eigenzinnige horror, sciencefiction en fantasy in EYE Amsterdam

april 11, 2018 - april 21, 2018

€ 10
Imagine Film Festival winactie

Het grootste Nederlandse festival voor de fantastische film – Imagine Film Festival 2018 – vindt plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april in EYE, Amsterdam. De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films.

Imagine Film Festival 2018 biedt in onze hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera en een grote variëteit aan vertelvormen waaronder virtual reality. Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman Frankenstein. Het volledige programma vind je hier en kaartjes koop je hier.

Wil je kans maken op Imagine-vrijkaartjes voor een film naar keuze? Doe dan mee aan onze winactie!

Modern Myths sprak met artistiek directeur Chris Oosterom over Imagine 2018. Het interview lees je hier.

Imagine Film Festival 2018 banner

Imagine Film Festival 2018: meer dan film alleen

Naast de films biedt Imagine Film Festival 2018 een uitgebreid verdiepingsprogramma aan met onder meer workshops, inleidingen, Q&A’s, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells The Hero’s Journey centraal staat. Verder worden festivalbezoekers iedere avond verwelkomd in het Imagine festivalcafé op de vide in EYE voor een dagelijkse talkshow.

Voor genrefilmmakers initieert Imagine Film Festival voor de tweede keer het European Genre Forum (EGF) – een internationaal trainingsprogramma vol trainingssessies, mentor meetings en workshops. Ook presenteert het festival het jaarlijkse Imagine NL, een industrieprogramma en platform voor Nederlandse (genre-)filmmakers.

Heksen

Heksen zijn populaire figuren in de fantastische fictie – ditmaal heeft Imagine twee films over heksen en hekserij op het programma staan. Maar wat is hekserij precies? En wat betekent het om een heks te zijn in de moderne maatschappij? De Nederlands/Britse Morgana is een praktiserende Wiccan Priestess en actief in talloze netwerken. Ze komt uitgebreid aan het woord over vooroordelen, archetypen en de hedendaagse praktijk.

Filmconcert: Frankenstein

Ook organiseert Imagine dit jaar voor de derde maal een filmconcert. Vorig jaar draaide Imagine de film Häxan met een zelf-gecomponeerde live soundtrack. Dit jaar, het jaar dat Mary Shelleys roman Frankenstein 200 jaar wordt, was de keuze voor James Whales klassieker uit 1931 snel gemaakt. De gloednieuwe score werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door componist en musicus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt.

Een greep uit het filmaanbod:

Imagina Film Festival 2018 - How to talk to girls
How to Talk to Girls at Parties

Animals (Duitsland, 2017)
Brawl in Cell Block 99 (Verenigde Staten, 2017)
Family (Israel, 2017)
Ghost Stories (UK, 2017)
How to Talk to Girls at Parties (Verenigde Staten, 2017)
King Cohen (Verenigde Staten, 2017)
Mom and Dad (Verenigde Staten, 2017)
Mon mon mon Monsters! (Taiwan, 2017)
The Scythian (Rusland, 2018)
Terrifier (Verenigde Staten, 2017)

Programma – Blokkenschema

Het blokkenschema van Imagine Film Festival is niet alleen gevuld met eigenzinnige films, maar bevat ook meerdere interessante workshops en masterclasses, gegeven door topmensen uit het filmvak die speciaal voor Imagine naar Amsterdam komen. Het programma van Imagine zet dit jaar ook de schijnwerper op sterke vrouwen voor én achter de camera. Er zijn films, shorts, een uitgebreid VR-programma, workshops, lezingen en masterclasses van grote namen uit het vak. Het gehele programma vind je hier op de website van het festival.

Over Imagine Film Festival

Imagine Film Festival 2018 logoImagine Film Festival is het grootste en langstlopende filmfestival voor de genrefilm in Nederland dat dankzij een eigenzinnig en fantasierijk programma vol bijzondere en spraakmakende films een divers en avontuurlijk publiek trekt. Jaarlijks worden er meer dan 85 korte films en speelfilms vertoond en vorig jaar trok het festival 20.000 bezoekers.

Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken.

IMAGINE FILM FESTIVAL 2018 INFORMATIE:

Festival: 11 – 21 april 2018, EYE Amsterdam
Tijd: Divers
Tarief: vanaf € 10,00
Meer informatie en rechtstreeks naar kaartverkoopwww.imaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival 2018 poster

Gegevens

Begin:
april 11, 2018
Einde:
april 21, 2018
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://www.imaginefilmfestival.nl

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon:
020-679 48 75
Website:
http://www.imaginefilmfestival.nl

Locatie

EYE Amsterdam
IJpromenade 1
Amsterdam, 1031KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 5891400
Website:
https://www.eyefilm.nl/
Official Superhero Merchandise