Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK – LITERAIR FESTIVAL IN AMSTERDAM

april 14, 2018 @ 13:00

€19
Dag van het Fantastische Boek winactie banner

De Dag van het Fantastische Boek is een literair festival in Amsterdam. Het vindt plaats op 14 april 2018 in Tolhuistuin, Amsterdam. Als enige in zijn soort focust de Dag van het Fantastische Boek zich op de genres fantasy, sciencefiction en horror.

Het programma van de Dag van het Fantastische Boek is een kruisbestuiving tussen de ‘mainstream’ literatuur, de ‘geek scene’ en popcultuur. Tijdens dit literair festival luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je acteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur niet. Kortom, de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

Wil je naar de Dag van het Fantastische Boek? Doe mee aan onze winactie!

Modern Myths sprak met Martijn Lindeboom, mede-organisator van de Dag van het Fantastische Boek. Het interview lees je hier.

Dag van het Fantastische Boek banner

Programma dag van het Fantastische Boek

Het programma van de Dag van het Fantastische Boek vind je hier.

Gastsprekers

Enkele gastsprekers zijn al bekend gemaakt. Zo zal de Amerikaanse fantasyauteur Naomi Novik aanwezig zijn. Zij is de auteur van de Temeraire-reeks en het boek Ontworteld (de Nederlandse vertaling van Uprooted). De stichting heeft haar uitgenodigd als de keynote speaker van het literair festival. Uiteraard zal ze ook haar boeken signeren.

Naomi Novik is in 1973 geboren in New York. Na haar studies in Engelse literatuur en Informatica was ze betrokken bij het computerspel Neverwinter Nights: Shadows of Undrentide. Kort daarna koos ze voor een carrière als fantasyschrijfster. Haar debuut publiceerde ze in 2006: His Majesty’s Dragon is het eerste deel van haar wereldwijd geloofde Temeraire-serie. Niemand minder dan regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings, King Kong) heeft een optie op de verfilming van deze fantasyreeks.

Dag van het Fantastische Boek
Naomi Novik

Naast Naomi Novik zal ook onze eigen Johan Klein Haneveld spreken en kun je J. Sharpe, Jeroen van Unen, Garvin Pouw, Christien Boomsma, Jürgen Snoeren, Kim ten Tusscher en Peter van Olmen zien.

Genomineerden Harland Award boekprijs 2017

Hieronder zie je de inzendingen voor de Harland Award Boekprijs 2017. Ook Conquistador van Johan Klein Haneveld staat er tussen! Ook Arkhaii van Hannes Wielant vind je in de lijst, waarvan je hier een Modern Myths recensie vindt.

Dag van het Fantastische Boek Harland Award

De genomineerden

En de genomineerden zijn:

– Vertellingen van de ondergang 1: Bloed (Kim ten Tusscher)
– De kleine Odessa 3: De val van Scribopolis – boek 1 (Peter Van Olmen)
– Syndroom (J. Sharpe)
– Schaduwkoningin (Garvin Pouw)
– De Nachtuilen 2: De Slang van Havilah (Jeroen van Unen)

Stichting Fantastisch Genre

De Dag van het Fantastische Boek is een initiatief van de Stichting ter bevordering van het Fantastisch Genre. De doelstelling van deze stichting: Het bevorderen van het fantastische genre in de breedste zin van het woord en in elk geval op het gebied van literatuur, film, games, strips en (beeldende) kunst. Meer informatie over de stichting vind je hier: www.fantastischgenre.eu

DAG VAN HET FANTASTISCHE BOEK INFORMATIE:

Festival: 14 april 2018, Tolhuistuin Amsterdam
Tijd: Vanaf 13:00
Prijs: € 19,- algemeen / voor studenten en jongeren € 17,-
Meer informatie: www.dagvanhetfantastischeboek.nl

Gegevens

Datum:
april 14, 2018
Tijd:
13:00
Kosten:
€19
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.dagvanhetfantastischeboek.nl/

Organisator

Stichting ter bevordering van het Fantastisch Genre
Website:
https://www.fantastischgenre.eu

Locatie

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, 1031KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 763 0650
Website:
https://tolhuistuin.nl/
Official Superhero Merchandise