Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Lord of the Rings door Ralph Bakshi – 7 juni, De Schuur Haarlem

juni 7, 2022 @ 19:30 - 22:00

€11,50
The Lord of the Rings door Ralph Bakshi - Modern Myths

De Stripdagen Haarlem mag zichzelf het grootste en langste stripfestival van noordelijk Europa noemen. De Stripdagen Haarlem 2022 duurt maar liefst van 3 juni t/m 12 juni! Op 7 juni vindt een bijzonder onderdeel van het festivalprogramma plaats: een vertoning met panelgesprek van The Lord of the Rings door Ralph Bakshi. Mis je kans niet om deze bijzondere animatiefilm op het grote doek te zien! 

De roemruchte animatieverfilming van de legendarische trilogie van J.R.R. TolkienThe Lord of the Rings van regisseur Ralph Bakshi – is speciaal te zien als onderdeel van de Stripdagen Haarlem in samenwerking met Kaboom! Animation Festival. Deze Amerikaanse geanimeerde fantasy-film uit 1978 is legendarisch om meerdere redenen.

Zo kent het ambitieuze project van Bakshi veel controverse, vooral omdat het onvolledig zou zijn. Maar de film werd ook lovend ontvangend door de pers en was zelfs een grote inspiratiebron voor de blockbusters die jaren later door regisseur Peter Jackson gemaakt zouden worden.

The Lord of the Rings door Ralph Bakshi - Frodo en Gandalf

Rotoscopie, zijn tijd vooruit

The Lord of the Rings is gemaakt met behulp van “rotoscopie”-techniek. Hiervoor werden de scènes eerst met echte acteurs nagespeeld, waarna deze live-actionbeelden werden omgezet naar getekende beelden. Zie het maar als voorloper van de moderne “green screen”-technologie.

De orcs van Bakshi

The Lord of the Rings door Ralph Bakshi – Panelgesprek

Deze bijzondere vertoning van The Lord of the Rings wordt ingeleid door hoofdprogrammeur Maarten van Gageldonk van Kaboom! Animation Festival. Hij bespreekt de carrière van Bakshi van Fritz the Cat naar Tolkien, waarbij het wonderlijke maakproces van de regisseur uitgebreid aan de orde komt.

The Lord of the Rings is Engels gesproken en heeft geen ondertitels. Bekijk hier een trailer:

The Lord of the Rings informatie:

The Lord of the Rings met panelgesprek: dinsdag 7 juni 2022
Locatie: De Schuur
Tijd: 19:30
Prijs: Tickets: € 11,50
Tickets via: De Schuur
Meer informatie: Stripdagen Haarlem

The Lord of the Rings - Ralph Bakshi poster

Gegevens

Datum:
juni 7, 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€11,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.stripdagenhaarlem.nl

Organisator

Stripdagen Haarlem
E-mail
informatie@stichtingbeeldverhaal.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Schuur
Lange Begijnestraat 9
Haarlem, 2011 HH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
023-5173900
Bekijk de site van Locatie