Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

YALFU 2021 (Young Adult at ILFU) – 26 september, Tivoli Vredenburg Utrecht

september 26, 2021 @ 13:00 - 18:00

€20
YALFU 2021 banner

YALFU 2021 (Young Adult at ILFU) is hét event voor young adult fiction. Kom en ontmoet al je favoriete schrijvers! Dit jaar kun je Angie Thomas, Christelle Dabos, Emmelie Arents, Taran Matharu, Ciara Smyth en Pamela Sharon ontmoeten. YALFU 2021 vindt plaats in Tivoli Vredenburg Utrecht.

ILFU logo - YALFU 2021YALFU 2021 vindt plaats in TivoliVredenburg. Op het programma van dit literaire event voor young adult fiction staat onder andere:

– Presentator Samya Hafsaoui gaat online in gesprek met Angie Thomas over haar twee nieuwe boeken De roos uit het beton en Blackout.
De in Londen geboren Taran Matharu, schrijver van onder andere de Contender-serie, komt naar Utrecht.
– Christelle Dabos is aanwezig en de Ierse schrijver Ciara Smyth komt vertellen over haar debuutroman De falling in love montage.

Ook is er een YA-markt.

De schrijvers

Angie Thomas – Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. Ze was in haar tienerjaren rapper. Ze is vooral bekend van haar (eveneens verfilmde) debuutroman The Hate U Give. Op YALFY 2021 zal ze praten over haar twee nieuwe boeken De roos uit het beton en Blackout.

Taran Matharu – In 2013 begon Taran Matharu, door een deelname aan Nanowrimo, te schrijven aan Summoner. De serie vergaarde in zo’n zes maanden tijd meer dan drie miljoen reads op Wattpad. Daarna is de serie in wel zestien landen verschenen. Het derde deel van zijn Contender-serie zal deze nazomer in het Nederlands verschijnen.

Christelle Dabos – Christelle Dabos is in 1980 geboren in Frankrijk. Na haar studie verhuisde ze naar België. Toen ze in 2007 ziek werd en aan bed gekluisterd was, begon ze te schrijven. Met haar debuut won ze de “Gallimard Jeunesse-RTL-Télérama First Novel Competition” en de “Grand Prix de l’Imaginaire”. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de populairste YA-schrijvers in Frankrijk. Het derde deel van haar reeks De spiegelpassante Het geheugen van Babel verschijnt in september.

De Spiegelpassante 1 - De ijzige verloofde recensie cover

Ciara Smyth – Ciara Smyth studeerde drama, educatie en sociaal werk. Omdat ze niet op wilde groeien, is ze uiteindelijk schrijver geworden. Ze houdt van ‘jigging’ (het nieuwe Engelse werkwoord voor een jigsaw puzzel maken) en slecht viool spelen.

Emmelie Arents – Emmelies tweede roman Woestijndief verscheen begin 2021. Iedereen in haar naaste (en verre) omgeving kent Emmelie als het muzikale meisje met het boek in haar hand. Sinds haar prille jeugd is de echte wereld ondergeschikt aan wat haar fantasie haar te bieden heeft. Ze houdt van Midden-Aarde, chocolade en de geur van boeken.

Emmelie Arents - De Woestijndief cover

Pamela Sharon – Pamela debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen. Begin 2021 verscheen haar tweede roman Wie ik gister was. Het boek gaat over de chronisch zieke Yara die zichzelf liever in een virtuele wereld verliest. Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte.

YALFU 2021 wordt gepresenteerd door Samya Hafsaoui.

YALFU 2021 INFORMATIE:

Festival: 26 oktober, TivoliVredenburg Utrecht
Tijd: Vanaf 13:00
Prijs: € 20,-
Meer informatieILFU.com

YALFU 2021 banner

Gegevens

Datum:
september 26, 2021
Tijd:
13:00 - 18:00
Kosten:
€20
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ilfu.com

Organisator

ILFU
Telefoon:
030 231 8376
E-mail:
info@ilfu.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Utrecht 3511WC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 - 2314544
Bekijk de site van Locatie