Het hart van het woud recensie

Het hart van het woud recensie – Een debuut dat je wereldbeeld doet wankelen

Uitgeverij Rebel Books is nog jong, maar heeft bij Yvette W. al een flinke reputatie opgebouwd. Elk boek dat ze tot nu toe uitgegeven hebben, was raak voor haar en elk boek lijkt nog mooier te zijn dan het vorige. Onlangs kwam de nieuwste uitgave op de redactie van Modern Myths binnen, ditmaal van ook een nieuwe schrijfster: Robine van Olffen. Lees onze Het hart van het woud recensie!

Vol verwachting opende ik de doos met de nieuwe uitgave van Rebel Books: Maya’s erfgenaam 1 – Het hart van het woud. Zou het weer zo’n pareltje zijn? Het uiterlijk stelde in ieder geval niet teleur, er kwam een prachtige omslag tevoorschijn om een wellicht nog mooiere hardcover met gouden bedrukken op groen textiel.

Ook van binnen ziet het boek er super uit, maar is de inhoud ook zo geweldig als het uiterlijk? Ik kon niet wachten om te beginnen met lezen!

Geen kleine opdracht

In Lythania vereren ze geen goden, maar de oude helden die het land jaren geleden gesticht hebben. De nakomelingen van deze helden hebben magische krachten, net zoals de helden ooit hadden. Maar er is niemand met de krachten van Maya, de natuurheldin. Maya heeft enkel priesteressen om haar verhaal in ere te houden.

De jonge Iliona is zo’n priesteres van Maya. Ze is altijd wat tegendraads geweest en als ze op een dag (weer eens) tegen de regels in naar het bos gaat, krijgt ze een visioen van Maya. Ze moet kroonprins Roran redden en met hem het hele land…

Het hart van het woud recensie – Grote geheimen en gevaarlijke leugens

In haar pogingen om naar haar visioenen te luisteren, stuit Iliona op grote geheimen en gevaarlijke leugens van de koninklijke familie. Hoe kan ze haar opdracht voltooien nu niets blijkt te zijn wat het lijkt?

Door de meeslepende schrijfstijl van Robine van Olffen is Het hart van het woud bijna onmogelijk om neer te leggen. De auteur weet je mee te sleuren in elk personage dat ze aan het woord laat. Zelfs als iemand maar een paar woorden zegt – of maar enkele dingen doet – is het als lezer invoelbaar.

Wat is nou eigenlijk goed en kwaad?

De hoofdpersonen in het boek hebben een goed achtergrondverhaal, een duidelijke motivatie en inleefbare dilemma’s. Roran reageert bijvoorbeeld heel anders op situaties dan Iliona, door zijn afkomst en wat hij geleerd heeft. En als lezer begrijp je dit helemaal. Hoewel je het er natuurlijk niet altijd mee eens bent.

In Het hart van het woud laat de schrijfster ook wankelen wat je herkent als goed en kwaad. In Lythania hebben we allemaal geleerd dat het huidige verhaal het juiste is, maar is dat wel zo? Doordat je door de ogen kijkt van Roran en iliona – die beide hun eigen flink verschillende zoektocht naar de waarheid uit te voeren hebben – raakt je hele wereldbeeld in de war. Dat is een mooi staaltje schrijfkunst dat een extra dimensie geeft aan dit boek.

Het hart van het woud recensie – Een prachtig debuut

Het hart van het woud is een aanrader voor iedereen die van young adult boeken houdt. Het boek is niet te zwaar geschreven en met 314 bladzijden ook zeker niet te dik. Het is een heerlijk boek dat je in no time verslindt.

Robine van Olffen heeft met dit boek een prachtig debuut neergezet. Een debuut dat smaakt naar meer. Het einde van het verhaal voelt eigenlijk ook als het begin van het volgende boek, dus kom maar op met de volgende uitgave!

Titel: Maya’s erfgenaam 1 – Het hart van het woud
Auteur: Robine van Olffen
Uitgever: Rebel Books
ISBN: 978-90-830-8505-0

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths

Robine van Olffen debuut boek

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.