Julie Kagawa Inferno cover
Bol AlgemeenBol Algemeen

Inferno: een episch einde van een ouderwets avontuur

Bij een wereld vol draken en ridders zie je toch al snel beelden van de middeleeuwen voor je. Kastelen, ridders te paard en draken die met zwaarden bevochten worden, dat zijn de eerste beelden die bij mij opkomen in dit genre. Julie Kagawa zet in Inferno de strijd tussen draken en ridders echter in een totaal nieuwe omgeving. We bevinden ons ineens in de moderne tijd, waarin draken in hun menselijke gedaante tussen de normale mensen leven. Alleen zijn de draken nu uit op totale wereldmacht, iets waar de hoofdrolspelers in dit verhaal zich flink tegen verzetten.

Julie Kagawa Inferno coverMet Inferno, deel vijf van de Talon-serie en tevens het einde van deze reeks, beginnen we het verhaal met Ember. Ember is een jonge draak die zich verzet tegen de almachtige en wrede drakenorganisatie Talon. Samen met haar menselijke geliefde Garret en mede verzetsdraak Riley reist zij af naar het amazonewoud. Hier gaan ze op zoek naar een van de oudste draken die de mogelijke sleutel voor de overwinning op Talon bij zich draagt.

De strijd om de wereldmacht

Talon, die onder leiding staat van de alleroudste draak van de wereld, is op hetzelfde moment druk bezig voorbereidingen te treffen om middels een laatste strijd de wereldmacht te grijpen. Met een leger van drakenklonen wil zij de mensheid omverwerpen en de wereld in brand zetten. De organisatie wil dat draken zich niet langer in mensengedaante schuil hoeven te houden, maar in hun oude machtspositie worden hersteld.

Een onverwachte samenwerking

In eerdere delen zijn de verhoudingen tussen de voornaamste hoofdrolspelers Ember, Garret en Riley al uitgebreid besproken. Ook heb je kunnen lezen over de vernietiging van de ridders van St.-Joris, een leger van mensen dat al sinds eeuwen tegen de draken strijdt. Slechts een kleine groep van deze ridders heeft de eerdere strijd tegen het klonenleger van Talon overleefd. De haat tegen de draken is alleen maar groter geworden voor St.-Joris.

Wanneer, na hun bezoekje aan het Amazonewoud, blijkt dat het verzet van draken het alleen niet gaat redden tegen Talon, zullen Ember, Garret en Riley een bondgenoot moeten zien te vinden in St.-Joris. Flinke onderhandelingen en tegenprestaties zullen ervoor moeten zorgen dat ridders en draken voor het eerst zullen samenwerken tegen de grote organisatie van Talon. Een samenwerking die natuurlijk niet zonder slag of stoot zal plaatsvinden. De grote vraag is natuurlijk of deze prille bondgenootschap sterk genoeg is om de epische eindstrijd te overleven en zo de mensheid te redden van de dreigende onderdrukking door de draken.

Een beetje ingewikkeld, maar wel verslavend

Inferno is geschreven in de ik-vorm. Als lezer krijg je in elk hoofdstuk het verhaal vanuit het oogpunt van een van de hoofdrolspelers te zien. Dit kan in het begin nogal hinderlijk werken. Zeker wanneer je de eerdere delen nog niet gelezen hebt, kan deze manier van schrijven nogal ingewikkeld overkomen. Zo wordt Ember ook aangesproken als Fury, Riley als Kobalt en Garret als Sebastian. In het begin was ik af en toe helemaal de draad kwijt hierdoor. Regelmatig vroeg ik me af over wie ze het nu hadden en wat hun rol in het verhaal was. Dat ik de eerdere delen niet gelezen had, speelt daar ook zeker een rol in. Waarschijnlijk is alles vele malen duidelijker wanneer je de voorgeschiedenis van het verhaal wel kent.

Maar als ik een paar hoofdstukken verder ben, hindert de schrijfstijl me absoluut niet meer en weet ik ook wie welke rol precies speelt. Na een hoofdstuk of drie zit ik dan ook helemaal in het verhaal en word ik door de schrijfstijl van Julie Kagawa meegesleurd in een wereld vol draken en ridders. Je voelt de angst van het verzet voor de macht van Talon. Je voelt de frustratie wanneer het lijkt alsof alles verloren is in de strijd. Je voelt de liefde en vriendschap tussen de verschillende personages. Dit alles zorgt ervoor dat je – zeker naarmate het einde nadert – het boek eigenlijk niet weg wilt leggen. Je wilt gewoon weten hoe het allemaal eindigt. Julie Kagawa zorgt er echt voor dat het einde van de Talon-serie niet zomaar een einde is.

Inferno: gewoon goed

Met Inferno komt er een einde aan een geweldige serie over draken en ridders in een modern jasje. De schrijfstijl van Julie Kagawa is meeslepend en verslavend. En zelfs als je de eerdere delen niet gelezen hebt, zit je al snel in het verhaal en word je meegesleurd in de spanning en sensatie die dit boek levert. Een absolute aanrader voor jong en oud. Dit boek is gewoon goed.

Titel: Inferno – de Talon Saga deel 5
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harper Collins
ISBN: 978 94 027 0113 5

Modern Myths service: koop Inferno – de Talon Saga deel 5 op Bol.com

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.