boek - One for the birds
Kerst 2022Kerst 2022

One for the birds recensie – Twintig korte ‘hit and run’ griezelverhalen

Horror en thriller verhalen maken vaak gebruik van dezelfde elementen. Seriemoordenaars, krankzinnigengestichten, geesten, de duivel, het bovennatuurlijke, je kunt het rijtje vast aanvullen. Ook in One for the birds maakt auteur Lily Mitchell dankbaar gebruik van deze bekende elementen. Maar ze weet er regelmatig een onverwachte draai aan te geven of er een frisse, nieuwe insteek aan toe te voegen. En dat beklijft. Lees onze One for the birds recensie!

Kunstenares en fotografe Lily Mitchell is geboeid door Edgar Allan Poe en het macabere. Je proeft deze elementen onmiddellijk als je begint in One for the birds. Veel van de verhalen spelen zich af in onze huidige tijd en zijn herkenbare situaties, maar er zijn ook verhalen bij met sciencefiction, tijdreizen of gotische horror. Mitchell sluit je op in de hoofden van de hoofdpersonen en laat je de bovennatuurlijke elementen van dichtbij meemaken. Je blijft daarbij tot het eind van elk verhaal gissen wat er gaat gebeuren. Het boek bestaat uit twintig korte griezelverhalen, die bijna allemaal onvoorspelbaar en intrigerend zijn. Lekker om elke dag een verhaal te lezen, of gewoon in één ruk uit te lezen.

Hit and run

In elk verhaal plaats Mitchell de hoofdpersoon snel in een penibele situatie, waarbij ze de spanning en sfeer knap neerzet. In de paar pagina’s die volgen word je met regelmaat op het verkeerde been gezet en eindigt het verhaal heel anders dan je zou verwachten. Het doet het boek lekker weglezen, al wil je bij sommige verhalen graag weten hoe het nu verder gaat. Mitchell schetst een dramatische gebeurtenis en laat je vervolgens verbijsterd achter. Hit and run.

One for the birds televisieserie

De verhalen in het boek maken subtiel gebruik van spanning en angst. Het gaat vaak om normale mensen in abnormale situaties, met bovennatuurlijke elementen die niet overdreven aangedikt worden. Zo zijn de geesten in het boek schimmen van de personen die ze vroeger waren, in plaats van wanstaltige monsters, zoals ze ook vaak verbeeld worden. Geen American Horror Story of Crimson Peak dus, maar The Woman in Black en het beklemmende van The Shining. Het zou wat dat betreft helemaal niet gek zijn als de verhalen uit One for the birds ook als televisieserie zouden verschijnen.

One for the birds recensie: Kort en krachtig

Lily Mitchell overtuigt met One for the birds. Het is een perfect boek voor een regenachtige dag of om te bewaren voor de donkere dagen bij een haardvuur. De verhalen zijn kort en krachtig, spannend en verrassend. De meeste verhalen staan op zichzelf, maar sommige hangen met elkaar samen. Er komt zelfs nog een literaire klassieker aan te pas. Een leuke bundel voor veel lees- en griezelplezier.

Titel: One for the birds
Auteur: Lily Mitchell
Uitgever: Godijn Publishing
Aantal pagina’s: 186
ISBN: 978 94 921 1514 0

Modern Myths Shop

Koop One for the Birds op Bol.com:

boek - One for the birdsEngelstalige versie:
One for the Birds – € 17,90 op Bol.com

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise