The Incredibles 2 forcebubble

The Incredibles 2 – Ongelooflijk, net zo goed als deel een!

De superfamilie Parr – Bob (Mr. Incredible), Helen (Elastigirl), Violet, Dash en baby Jack-Jack – The Incredibles! – zijn terug. Het verhaal gaat meteen verder waar deel een ophield, alsof het niet 14 jaar geleden is sinds we ze laatst zagen. Maar het lange, lange wachten is het waard geweest, want The Incredibles 2 gaat op volle vaart verder en is haast nog leuker dan het eerste deel.

Een ongelooflijk The Incredibles 2 prijzenpakket winnen? Doe mee met onze winactie!

In 2004 wist regisseur Brad Bird (The Iron Giant, Ratatouille) in The Incredibles de essentie van superheldenverhalen te distilleren en dat te combineren met het gezinsleven. Het resultaat is een van de beste superheldenfilms ooit, waar de vergelijkbare films rond de superheldenfamilie van Marvel – The Fantastic Four – maar karig tegen afsteken. Daarnaast is het ook gewoon een knap gemaakte animatiefilm vol spektakel en humor.

Nu, 14 jaar later, weet Bird met The Incredibles 2 opnieuw diezelfde essentie te raken. Hij heeft gewacht tot er een verhaal te vertellen viel dat hij de moeite waard vond en dat zie je aan de film. Ondanks dat we inmiddels zeer verwend zijn door de talloze superheldenfilms in de bioscoop, weet The Incredibles 2 je moeiteloos opnieuw mee te slepen in het spektakel, de humor en het gezinsleven van de Parrs.

The Incredibles 2 The Parrs

Het moderne superheldengezin

Zoals gezegd gaat The Incredibles 2 verder waar het eerste deel ophield. Superhelden zijn illegaal en Bob en Helen hebben moeite hun familie uit de problemen te houden. Dan komt er een steenrijke pr-manager in hun leven, die de zaken anders aan wil pakken. Elastigirl gaat op pad om het imago van superhelden een boost te geven en Bob blijft thuis om op de kinderen te passen.

Hier komt de kracht van de film weer boven tafel. Superheldenverhalen kunnen het normale uitvergroten en daarmee de kern van iets normaals puur in beeld brengen. In The Incredibles 2 zie je Bob worstelen met zijn nieuwe taken, maar vooral ook met het feit dat hijzelf niet in de spotlights staat. Violet is een puber die onzichtbaar kan worden, wat ook haar verdedigingsmechanisme is als ze afgewezen wordt door een jongen. Dash wil gewoon superheld zijn en Jack-Jack… is Jack-Jack.

The Incredibles 2 ontbijt

The Incredibles 2: superheldenactiespektakel

Dan is er natuurlijk nog Helen, die zich schuldig voelt om haar rol als Elastigirl boven die van moeder te verkiezen. Allemaal clichés die herkenbaar zijn voor ouders en kinderen in dezelfde situatie. Je kunt je wederom prima identificeren met het gezin Parr.

Maar The Incedibles 2 is ook gewoon een heel gaaf superheldenactiespektakel. Doordat de Incredibles meer in de openbaarheid zijn, krijgen ze ook andere gevaren te verduren. Een daarvan is een groep tegenstanders met ook superkrachten, de een nog hilarischer dan de ander. Let vooral op hoe Screech (in uilenpak) zijn hoofd beweegt en dreigend op zijn tegenstanders afloopt. Het hele animatiewerk in The Incredibles 2 zit vol karikaturale grimassen en overtuigende emoties.

The Incredibles 2 Helen

Grijp de clichés bij de kladden

The Incredibles 2 laat nergens een steekje vallen en voert je twee uur lang mee in een kleurrijke achtbaan van spektakel en humor, compleet met stoere auto’s en motoren. Elk lid van de familie Parr komt aan bod en je leeft stuk voor stuk mee met elk van hen. Het plot van de film is redelijk voorspelbaar, maar dat is niet erg. De film grijpt de clichés bij de kladden, poetst ze op tot ze glimmen en laten je er weer helemaal opnieuw van genieten. Of, om in de woorden van Mr. Incredible te spreken: The Incredibles 2 is geen zo-zo film, het is geen middelmatige film, deze film is ongelooflijk! Nu hopen dat we niet nog eens 14 jaar hoeven te wachten voor een derde deel…

The Incredibles 2 draait vanaf woensdag 27 juni in de bioscoop.

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

Modern Myths service: koop The Incredibles 2 op Bol.com

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

The Incredibles 2 Motor

The Incredibles 2 Bob

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.