80 jaar Superman Winactie Superman Uitsnede
Bol AlgemeenBol Algemeen

80 jaar Superman WINACTIE – win Action Comics #1000 hardcover en andere superprijzen! (UPDATE – Winnaars bekend)

Dit jaar bestaat de eerste superheld ooit – Superman – 80 jaar! In Action Comics #1 verscheen de Man of Steel voor het eerst en deze maand verschijnt Action Comics #1000. Modern Myths zal uitgebreid stilstaan bij de verjaardag van dit icoon en we beginnen de festiviteiten met een 80 jaar Superman winactie. Je maakt kans op geweldige Superman prijzen, waaronder Action Comics #1000 in hardcover editie en het boek Action Comics: 80 years of Superman!

De strips, de films, de rode cape, de bril, Lois Lane… iedereen weet wie Superman is. De held in het rood en blauw staat al 80 jaar voor meer dan alleen het heldhaftige. Hij vertegenwoordigt een ideaal dat voor sommigen wellicht achterhaald is, maar voor iedereen nodig. Modern Myths zal in een Superman Special de historie van de superheld van Krypton belichten en het nieuws rond Action Comics #1000 brengen.

80 jaar Superman Winactie Superman Deluxe Edtion
80 jaar Superman Winactie – 80 Years of Superman The Deluxe Edition

80 jaar Superman winactie – superprijzen!

Om 80 jaar Superman te vieren kun je nu meedoen met onze 80 jaar Superman prijsvraag. In samenwerking met CIA Comics Import Amsterdam geeft Modern Myths in de 80 jaar Superman winactie drie speciale Superman-pakketten weg:

1x Superpakket hoofdprijs:

Action Comics #1000 hardcover + Superman: The Coming of the Supermen door Neal Adams + Superman Masterpiece Edition Action Figure

Superman Winactie Hoofdprijs

1x Superpakket 1:

Action Comics 80 years of Superman the Deluxe Edition + Superman Action Comics Rebirth Deluxe Edition Book 1 + DC Universe Rebirth: Superman Reborn

80 jaar Superman Winactie Pakket 1

1x Superpakket 2:

Action Comics 80 years of Superman the Deluxe Edition + Superman Comics pakket

80 jaar Superman Winactie Pakket 2

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze 80 jaar Superman-vragen voor de echte Superman liefhebbers en e-mail je antwoorden naar redactie@modernmyths.nl, onder vermelding van 80 jaar Superman winactie. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

LET OP: Vergeet niet je naam en adresgegevens mee te sturen.

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan tot en met 21 april.

De vragen:

1) Het begon voor Superman allemaal met Action Comics #1. In welk jaar kwam die comic uit én in welk jaar werd het eerste Superman-verhaal (incl. de drie volgende verhalen) nogmaals uitgegeven, onder een andere titel? Noem de twee jaartallen en de titel van die andere comic.

2) Bedenkers Jerry Siegel en Joe Shuster verkochten de rechten van Superman aan een stripuitgeverij, voordat duidelijk werd hoe populair de superheld zou worden. Aan welk bedrijf hebben de stripmakers Superman verkocht? In welk jaar was dat en voor welk bedrag? Noem dus de naam van dit bedrijf, het jaartal en het bedrag.

3) De man die Superman nog steeds voor velen is, Christopher Reeve én Star Wars-icoon Mark Hamill (Luke Skywalker) zijn niet alleen op dezelfde dag jarig, ze hebben ook samen in één film gespeeld. Welke film was dit en uit welk jaar komt deze?

Action Comics #1000 is rond 18 april verkrijgbaar bij stripspeciaalzaken en gespecialiseerde boekhandels.

Lees hier het Modern Myths-wedstrijdreglement. Veel succes! Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

UPDATE:

En de winnaars van de Superman pakketten zijn …

– Superpakket hoofdprijs: M.H.D. van Manen
– Superpakket 1: B. Jaasma
– Superpakket 2: H. Kroes

Alle winnaars gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op.

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen waren:

1) Action Comics #1 kwam uit op 18 april 1938. In juni 1939 zouden de eerste Superman-verhalen uit Action Comics gebundeld worden tot de nieuwe strip Superman #1.

2) Jerry Siegel en Joe Shuster verkochten de rechten van Superman op 1 maart 1938 voor $ 130 aan Detective Comics en National Allied Publications, die later gezamenlijk National Comics Publications zouden worden. Uiteindelijk ging dat bedrijf in 1977 officieel verder onder de vlag DC Comics.

3) Superman acteur Christopher Reeve en Star Wars acteur Mark Hamill hebben samen gespeeld in de film Village of the Damned uit 1995 van John Carpenter.

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2015-2024 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

80 jaar Superman Winactie CIA logo

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken