Andradorra recensie - Modern Myths

Andradorra recensie – Meeslepende, maar wisselende leeservaring

Op Andradorra leefden de elfen, mensen en bergvolkers eeuwenlang vredig naast elkaar. Tot er een kwaad verscheen. Een tovenaar met het bloed van alle drie de volkeren die haat zaait waar hij gaat en over deze bijzondere wereld wil heersen. Lees in Yvettes Andradorra recensie hoe deze fantasy debuutroman van Désirée de Jong je verstrikt in een spannend, meeslepend verhaal.

De enige hoop voor Andradorra is een jong meisje, dat eveneens geboren is uit alle drie de volkeren. Alleen zij kan volgens de profetie het tij keren. Dit meisje, Ilionora, is echter verstopt op onze aarde. Een dappere jonge elf krijgt de taak om haar op te sporen en terug te brengen naar haar thuiswereld.

Andradorra is de debuutroman van Désirée de Jong en helaas is het lastig om echt goed in haar eerste boek te komen. De schrijfster gebruikt namelijk veel leestekens; érg veel leestekens.

Een jungle van leestekens

Als lezer raakte ik voortdurend verstrikt in deze overdaad. In de zinnen staan onnodig veel komma’s, op veel woorden staan accenten en meerdere malen per bladzijde eindigt een zin in drie puntjes. Ook zijn uitspraken regelmatig cursief gedrukt en worden veel zinnen afgesloten met een uitroepteken. Vaak was ik meer bezig met de vorm van de zin, dan met het verhaal. Ook had ik door de vele uitroeptekens het idee dat het verhaal naar me geschreeuwd werd.

Het lijkt alsof de schrijfster per se wil dat je haar zinnen op een bepaalde manier leest. Wellicht komt dit door haar achtergrond als dichter, maar in een roman lijdt het af van het verhaal en is het geen ontspannen leeservaring.

Toch een mooi verhaal

Dat de leestekens zo afschrikken is erg jammer, want als je deze na een tijdje leert negeren, blijkt het verhaal heel fijn geschreven. De personages hebben veel diepgang en het is makkelijk om je in te leven in iedereen die voorbij komt. De omgevingen worden prachtig omschreven en meer dan eens waande ik me in het sprookjesachtige Andradorra. Het verhaal is ongelofelijk meeslepend en ik had dan ook moeite om het boek ‘s avonds weg te leggen.

Andradorra recensie – Een wisselende leeservaring

Het lezen van Andradorra was een erg wisselende ervaring. Het spannende, meeslepende verhaal wordt dus gehinderd door een overdaad aan punten, komma’s en uitroeptekens. Toch lijkt het me heerlijk om een vervolg op dit boek te lezen, op voorwaarde dat er flink bezuinigd wordt op de leestekens. Andradorra eindigt namelijk met een enorme cliffhanger en ik ben razend benieuwd hoe het verhaal afloopt!

Titel: Andradorra
Auteur: Désirée de Jong
Uitgever: Uitgeverij Macc
ISBN: 978-90-784-3776-5

Andradorra recensie – Modern Myths Shop

Koop Andradorra via Bol.com of Amazon.nl:

Andradorra recensie - cover Modern MythsAndradorra – € 19,95 Bol.com
Andradorra – € 19,95 Amazon.nl

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2023 Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.