De Spiegelpassante 2 - De Vermisten van Maneschijn winactie - Modern Myths

De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn recensie – Duister vervolg

In het eerste deel van De Spiegelpassante serie van auteur Christelle Dabos maakten we kennis met Ophelia. Zij moest noodgedwongen naar de Pool verhuizen, waar ze in een web van intriges verstrikt raakt. Zal het Ophelia in deel twee wat meer voor de wind gaan? Lees het in onze De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn recensie!

Lees ook Silvia’s boekrecensie van De Spiegelpassante 1: De IJzige Verloofde.

Als teruggetrokken meisje dat het liefst alleen gelaten wil worden, is leven op de Pool voor Ophelia een heuse uitdaging. Daarnaast is zij, als verloofde van Thorn, haar leven niet zeker. We kwamen er in deel een al snel achter dat het op de Pool wemelt van de (politieke) intriges. En hoewel Ophelia haar tante als chaperonne bij zich heeft, is ze allerminst veilig en op haar gemak.

Hoewel De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn een nog dikkere pil is dan het eerste deel – wat misschien afschrikt – is dit verhaal afwisselender en beter door te komen.

Een uniek verhaal

In dit tweede deel gebeurt vrij veel, maar je houdt als lezer goed het overzicht en het boek blijft ook tot de laatste pagina spannend. Diverse personages maken hun opwachting en we leren enkele van hen beter kennen.

Het geheel draait niet alleen meer om Ophelia. Zo blijkt dat enkele personages niet zijn wie we dachten dat ze waren. Ook vangen we een glimp op van de herkomst van de familiegeesten. Andere aspecten worden heel geslepen nog in het duister gelaten. Dit alles maakt De Spiegelpassante deel twee opnieuw een sprookje met een duister randje. De serie valt ook niet te vergelijken met andere verhalen. Het is uniek, goed doordacht en origineel.

De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn recensie – Opmaat naar deel drie

De schrijfstijl van Christelle Dabos is erg toegankelijk. Het verhaal loopt als een trein en wordt afgesloten met een duidelijke en fascinerende opmaat naar een derde deel. Ophelia dringt steeds een stapje dichter door tot de geheimen van de Pool. Ze wordt zich meer bewust van haar rol en staat na verloop van tijd sterker in haar schoenen.

Uitkijken naar nog meer avonturen

Zoals gezegd blijft er toch nog wel het een en ander in het ongewisse. Hopelijk geeft De Spiegelpassante 3 wat meer duidelijkheid. Het tweede deel heeft een verrassend einde en we zullen zien welke avonturen Ophelia, haar verloofde en alle andere personages in het volgende deel gaan beleven. We kijken er naar uit!

De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn recensie – Een sieraad in de boekenkast

Ze zeggen wel eens: ‘Don’t judge a book by its cover’. De omslag van De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn mag er zijn. Het ontwerp spreek tot de verbeelding en sluit naadloos aan bij het verhaal. Met zijn frisse kleuren en uitgevoerd in hardcover is het boek een sieraad in iedere boekenkast!

Titel: De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn
Auteur: Christelle Dabos
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978 90 245 8724 7

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

De Vermisten van Maneschijn banner

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.