Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Castlefest 2022 – 4 t/m 7 augustus, Kasteel Keukenhof, Lisse

augustus 4, 2022 @ 10:00 - augustus 7, 2022 @ 20:00

€32,50
Castlefest 2022 - banner

Het Castlefest-gevoel is niet goed te omschrijven, maar iets dat je zelf moet ervaren. Het jaarlijks hoogtepunt van het festival is de Wickerman-verbranding. Na lang uitgesteld te zijn, vindt het geliefde festival met Castlefest 2022 eindelijk weer plaats. En wel van 4 t/m 7 augustus, op Kasteel Keukenhof in Lisse. De magische tijden breken weer aan!

Op Castlefest 2022 kun je het gevoel beleven waarbij je je enkele dagen in een totaal andere wereld waant. Er treden een groot aantal bands op: van Pagan Folk tot Wereldmuziek en van Middeleeuwse Rock tot Indie. En alles daar tussenin. De bands van Castlefest 2022 zijn onder andere: Ritual Duir, SeeD, Shireen en Ye Banished Privateers.

Ook is er de jaarlijkse Wickerman-verbranding en zijn er talloze workshops, lezingen, literaire happenings, een LARP-dorp en veel meer!

Kaartjes voor Castlefest 2022 vind je op de tickets-pagina. Je kunt zelfs live meekijken!

Castlefest 2022: Muziek

Ritual DuirRitual Duir – Op het podium vertegenwoordigt Ritual Duir een nemeton. Het is een plek waar rituelen, legendes, geschiedenis en druïdische kennis worden gedeeld. De band combineert tribal met middeleeuwse en krachtige percussie en fluiten met Keltische en klassieke tonen. En melodieuze gitaren die variëren van kalmte en vreugde tot elektrische gitaren die als donder en zwaarden oprijzen als een krijger. Al deze klanken zijn met elkaar verweven als een Keltische knoop, dansend tussen de kaders van tribal, pagan, rock en meer…

Ritual Duir speelt op donderdag, vrijdag en zaterdag tijdens Castlefest 2022.

 

SeeDSeeD – De Fae en Pagan Folk band SeeD maakt gebruik van zowel de magische wereld van de eeuwenoude Fae als de moderne wereld van fantasie, dromen en verhalen, waardoor deze werelden met elkaar versmelten. De band speelt enkel origineel geschreven muziek, die gecreëerd is vanuit de plek die bestaat tussen onze gedachten in. Hun muziek, door de band gezamenlijk geschreven, wordt gespeeld op enkel akoestische instrumenten en klinkt zowel vertrouwd als vernieuwend.

SeeD speelt op donderdag en vrijdag tijdens Castlefest 2022.

 

 

Ye Banished PrivateersYe Banished Privateers – Het heeft vijf lange jaren geduurd sinds Ye Banished Privateers voet hebben gezet op het zonnige Castlefest-terrein. Dit jaar houdt niks het Zweedse piraten collectief tegen om terug te keren naar hun favoriete Nederlandse festival. Met twee nieuwe albums die zijn uitgekomen tijdens de pandemie, en hun succesvolle “Drunken Rehearsels”, hebben de Privateers zich niet verveeld de afgelopen jaren. Toch kijken ze enorm uit naar weer kunnen doen wat ze het beste kunnen: live optreden!

Ye Banished Privateers speelt donderdag, zaterdag en zondag tijdens Castlefest 2022.

De complete line-up van bands vind je in het programma.

Schrijvers

Bijna elke zichzelf respecterende Nederlandse fantasy- en sciencefiction auteur kun je tijdens dit festival tegenkomen. Op dit moment zijn in ieder geval Sophia Drenth en Jeroen van Unen aangekondigd. Meer informatie over de schrijvers vind je binnenkort in het schrijvers-programma!

Sophia Drenth - Castlefest 2022

Activiteiten

Op Castlefest kun je dansen op Balfolk. Ook is er een heidense bende en speel je games. Betreed een larpdorp en struin over een uitgebreide markt! Voor alle activiteiten op Castlefest 2022 kijk je binnenkort bij het programma of het blokkenschema.

Modern Myths op Castlefest

Modern Myths is vaak te vinden in de wonderlijke fantasy wereld van Castlefest. Lees onze sfeerverslagen en interviews op dit leuke festival:

Cock Zandvliet - Steampunk intro

Castlefest 2022 informatie:

Fantasy Festival: 4 t/m 7 augustus
Locatie: Keukenhof, Lisse
Tijd: donderdag 4 aug 10:00 – zondag 7 aug 20:00
Prijs: Divers, in de voorverkoop: vrijdagticket 
€ 32,50 / zaterdagticket € 35,- / zondagticket € 32,50 / Passepartout € 80,00 / Kinderen gereduceerd tarief
Tickets via: Castlefest/tickets
Meer informatie: Castlefest.nl

Castlefest 2019 libelle

Gegevens

Begin:
augustus 4, 2022 @ 10:00
Einde:
augustus 7, 2022 @ 20:00
Kosten:
€32,50
Evenement Categorie:
Site:
https://castlefest.nl

Organisator

Vana Events
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Landgoed Keukenhof
Keukenhof 1
Lisse, Noord-Holland 2161 AN Nederland
+ Google Maps
Telefoon
088-8882662
Bekijk de site van Locatie