Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Club Imagine – 27 t/m 31 oktober, LAB111 / OBA

oktober 27, 2021 @ 14:00 - oktober 29, 2021 @ 18:00

€10,50
Club Imagine logo

Van 27 tot en met 31 oktober kun je naar Club Imagine. Dit extra festivalweekend van Imagine Film Festival vindt plaats op de nieuwe locatie LAB111. Daarnaast is er in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een speciale expositie. Je kunt je te buiten gaan aan filmvertoningen, een VR-installatie en een filmfilmquiz! Kijk op deze pagina naar een selectie uit het volle programma van Club Imagine!

De Stille Kracht

Op 27 oktober wordt er een integrale vertoning van de tv-serie De Stille Kracht (1974) getoond. Inclusief een avondvullend programma onder leiding van schrijver en journalist Ricci Scheldewacht. Aan de hand van de beroemde en tijdloze roman van Louis Couperus uit 1900 en de even beroemde televisieserie uit 1974. Club Imagine kijkt naar de koloniale fascinatie voor de “Guna Guna”. Oftewel: zwarte magie. Onder Indische families staat dit bekend als “Stille Kracht”.

Na vertoning van de televisieserie volgt een avondprogramma. Deze bestaat uit een bijzondere filmvertoning en een panelgesprek met een schrijvers en kunstenaars. Zij hebben zich laten inspireren door de Oosterse magie en mystiek.

Datum: Vrijdag 29 oktober. OBA Oosterdok – OBA Theater. 14:00 – 18:00 uur. Informatie: Imagine Film Festival/De Stille Kracht

Club Imagine: De Stille Kracht

Max Havelaar met Zombies

Op 29 oktober kun je naar de Max Havelaar met Zombies avond. Dit is een literair verteltheater met filmfragmenten en live muziek van Gamelan ensemble Wiludyeng. Het is een schurend spel tussen hoge cultuur en pulp-cultuur, tussen oost en west. Adelmund laat zien hoe kolonisatie en VOC-mentaliteit kon leiden tot gruwelijke misstanden. Dit is een combinatie van een lezing en een concert met zombies als metafoor. Een absolute ervaring!

Datum: Woensdag 27 oktober. OBA Oosterdok. 20:00 – 22:00 uur. Informatie: Imagine Film Festival/Max Havelaar met zombies

Max Havelaar met zombies

Club Imagine films

Van 29 t/m 31 oktober draaien er een aantal geweldige fantastische films tijdens Club Imagine. Een greep uit het aanbod:

Basket Case

Straight to Video presenteert: Basket Case. Kom in de “Video Nasty”-sferen met deze eigenzinnige horrorfilm van Frank Henenlotter (Brain Damage). Een tweeling neemt op gruwelijke wijze wraak op de artsen die hen als kind hebben gescheiden.

Basket Case

Censor

In deze horrorfilm wordt een filmcensor op de proef gesteld door haar traumatische verleden. Door de jaren tachtig-setting is Censor smullen voor de echte horrorfan. Lees onze Censor recensie!

Censor recensie - Modern Myths

Mad God

VFX-legende Phil Tippett werkte dertig jaar aan deze dystopische nachtmerrie, vol monsters en wreedheid. Een zwijgende man wordt in een steampunk outfit neergelaten in een ondergrondse wereld die wordt bevolkt door monsters en hun hulpjes. De man ruimt ze een voor een op gruwelijke manieren uit de weg. Nagenoeg zonder dialogen en zonder een echt verhaal. VFX-legende Phil Tippett creëert een dystopische nachtmerrie vol monsters en wreedheid.

Mad God poster

The Texas Chain Saw Massacre

De 4K restored editie van The Texas Chain Saw Massacre uit 1974. Deze bijna vijftig jaar oude klassieker ziet er na een digitale oppoetsbeurt beter en tijdlozer uit dan ooit. Een bestelbusje doorkruist het Texaanse platteland. Aan boord: vijf vrienden op weg naar het huisje van de opa van een van hen. Dan maken ze de fout van hun leven door een gestoorde lifter mee te nemen… Het is het begin van een nachtmerrie waarin een familie van kannibalen en een immer ronkende kettingzaag de hoofdrol vervullen. Lees Andrés uitgebreide achtergrondartikel van deze horrorklassieker: The Texas Chain Saw Massacre 4K.

Texas Chainsaw Massacre

Bekijk hier het totale filmaanbod: Imagine Film Festival/Club Imagine programma

Club Imagine filmquiz

Bloody MaryMis het niet: de grote “Filmquiz Extravaganza” in bar Strangelove! Deze quiz is voor zowel casual genreliefhebbers als hardcore screamqueens! Met natuurlijk Halloween-style aankleding, verrassende vragenrondes en bijzondere gasten. Doe mee met een team of kom gewoon meegenieten als toeschouwer. Er zijn ook bloody Bloody Mary’s! Meer info: Club Imagine Filmquiz.

Over Imagine Film Festival

Imagine Film Festival 2022 verhuist van april naar 26 oktober tot en met 4 november. Hiermee sluit het festival beter aan bij de internationale kalender van de fantastische films. Je kunt terecht op maar liefst twee nieuwe festivallocaties in Amsterdam: cultbios LAB111 en de stijlvolle De FilmHallen. Kortom, een nog leuker en nog uitgebreider filmfestival.

Imagine Film Festival 2018 logo

Club Imagine 2021 informatie:

Filmfestival: 27 oktober t/m 29 oktober
Locatie: LAB111 en OBA
Tijd: Woensdag 27 okt vanaf 14:00 – Vrijdag 29 oktober 18:00
Prijs: Divers, filmtickets:
€ 10,50
Tickets via: Imagine Film Festival
Meer informatie: Imagine Film Festival

Gegevens

Begin:
oktober 27, 2021 @ 14:00
Einde:
oktober 29, 2021 @ 18:00
Kosten:
€10,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.imaginefilmfestival.nl

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon:
020-679 48 75
Site:
http://www.imaginefilmfestival.nl

Locatie

LAB111
Arie Biemondstraat 111
Amsterdam, 1054PD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 616 9994
Site:
https://www.lab111.nl
Official Superhero Merchandise