Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Middag van het fantastische boek 2023 – 25 februari, Bibliotheek Utrecht

februari 25 @ 13:00 - 18:00

€10
Middag van het fantastische boek logo.jpg

Bibliotheek Utrecht, lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre organiseren een middag rond het fantastische genre: sciencefiction, fantasy en horror. De grote hal van Bibliotheek Neude in Utrecht wordt gevuld met boekenkramen, (bord)spel-demonstraties en cosplay. Kortom, de Middag van het fantastische boek 2023 mag je niet missen!

Naast bovenstaande onderdelen van de Middag van het fantastische boek 2023 kun je ook je eigen boeken laten verkopen of het spel Dungeons & Dragons meemaken. Daarnaast is er een schrijfworkshop en zijn er interviews met oud-winnaars van de “Harland Awards” verhalenwedstrijd. De kers op de taart is de uitreiking van de “Harland Awards verhalenprijs” in het theater!

Tais Teng - Middag van het Fantastische Boek
Tais Teng

Wat is er allemaal te doen?

In de Grote hal van Bibliotheek Utrecht aan de Neude vindt een openbare markt plaats met speculatieve boeken van boekhandel Broese, de bibliotheek, kleine uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs. Van drie uur tot half vijf wordt tijdens een spectaculair programma in de Theaterzaal de “Harland Awards 2022” uitgereikt.

In gesprek met oud-winnaars van de Harland Awards

Ook gaan vier oud-winnaars van de “Harland Awards” verhalenwedstrijd met elkaar in gesprek over schrijven, de wedstrijd, de speculatieve genres en de toekomst van het fantastische genre in de Lage Landen. Hoe zorg je voor een winnend verhaal? En een goede clou? Oud-winnaars Mascha Schoonakker (2018), Jeroen de Leeuw (2020) en Gerthein Boersma (2021) gaan in gesprek met auteur Roderick Leeuwenhart, die in 2016 zelf ook de “Harland Awards” won.

Markt

In de hal staan boekenkramen van boekhandel Broese en van Stichting Fantastisch Genre. Cosplayers zijn aanwezig en je kunt het spel Dungeons & Dragons meemaken. Iedereen die dat leuk vindt, kan in toepasselijke outfit deelnemen aan de Middag.

Middag van het fantastische boek 2023 – Ziltpunk schrijfworkshop

Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars cover
Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars

Tais Teng is schrijver en illustrator van heel veel fantasy- en sciencefictionboeken. “Ziltpunk” is een subgenre binnen de sciencefiction. Teng bedacht en introduceerde ziltpunk samen met Jaap Boekestein. Een voorbeeld ervan is de bundel Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars. In zijn schrijfworkshop met als thema “Ziltpunk” duik je met Tais Teng diep de toekomst in. Tot welk verhaal kom jij?

UPDATE: de workshop is helemaal uitverkocht!

Middag van het fantastische boek 2023 informatie:

Middag van het fantastische boek 2023: 25 februari 2023
Locatie: Bibliotheek Utrecht
Tijd: Van 13:30 tot 18:00
Prijs: Lid: € 5,- / Niet-lid: € 10,- / € 5,- deelnemer aan de Harland Awards schrijfwedstrijd
Tickets via: Bibliotheek Utrecht
Meer informatie: Bibliotheek Utrecht

Middag van het fantastische boek.jpg

Organisator

Stichting ter bevordering van het Fantastisch Genre
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bibliotheek Utrecht
Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512AE Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0302861800
Bekijk de site van Locatie