Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 – 13 en 14 juni, online

juni 13, 2020 @ 10:00 - juni 14, 2020 @ 18:00

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 - banner klein 2

In het weekend van 13 en 14 juni kun je online naar Stay Home Comic Con Summer Edition 2020. Deze virtuele stripbeurs is in het leven geroepen omdat er deze zomer geen evenementen mogen worden georganiseerd en we niet naar de fantasy festivals en comic cons kunnen. Dus wordt de SHCC vanuit huis georganiseerd!

De tweede editie van Stay Home Comic Con vindt plaats op 13 en 14 juni. Op deze online stripbeurs kun je (strip)tekenaars, handelaars, stripwinkels en uitgevers ontmoeten. Kijk in hun online winkels, volg de live streams en chat met anderen via Discord. Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 maakt gebruik van Twitch en Discord om een online comic con te organiseren. Discord werkt als beurshal. Elk half uur kun je verschillende live streams volgen die georganiseerd zijn door de deelnemers!

Volg het evenement op Facebook: Stay Home Comic Con Summer Edition Event

In de Artist Alley, Dealer Hall en de Strips & Comic Corner vind je een overzicht van je favoriete winkels en zie je hoe je ze kan bezoeken. Als je ze wilt ontmoeten, zoek ze dan op Discord op. Als bonus is er een cosplay contest.

Shirak - Cosplayer

Speciale gasten

Daniel HDR – tekenaar voor DC COMICS, Marvel Comics en Dynamite Ent.
Werk van Daniel HDR wordt sinds 1995 uitgegeven. Hij heeft gewerkt voor onder andere Image Comics, Marvel Comics, Dark Horse Comics en Dynamite Entertainment. Hij is de eerste Braziliaanse striptekenaar die genomineerd is voor de Scream Awards, in de categorie Best Screen-to-Comics Adaptation voor zijn werk in de Texas Chainsaw Massacre serie van Avatar Press.

Daniel HDR

Tom Hutchison – Schrijver, uitgever, redacteur
Mede-oprichter van Big Dog Ink Tom Hutchison is schrijver en bedenker van Critter, Penny for Your Soul, Ursa Minor en de Legend of Oz: The Wicked West. Tom is de afgelopen zeven jaar werkzaam geweest in alle aspecten van de stripindustrie, als lezer en verzamelaar, eigenaar van een stripwinkel en als schrijver voor Big Dog Ink.

Tom Hutchison

Modern Myths op Stay Home Comic Con Summer Edition 2020

Ook op onze Modern Myths social media kanalen zul je een en ander rond deze con voorbij zien komen want… wij zijn er ook! In onze virtuele stand kun je het hele weekend terecht voor de bordspellen uit de Modern Myths Shop en op zondag interviewen we live via Facebook regisseur Richard Raaphorst, over zijn Worst Case Scenario graphic novel kickstarter. Zet de data dus vast in je agenda en dan zien we je daar!

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 - Modern Myths Shop

Kickstarter: Worst Case Scenario graphic novel

Modern Myths Nieuws 2020 Week 19 20 - Worst Case Scenario artwork kleinIn 2008 zou Worst Case Scenario, een zombiefilm van Nederlandse bodem, het licht zien. Regisseur Richard Raaphorst speelde satirisch in op het oude zeer dat tussen ons en onze oosterburen speelt, van de “gestolen” wereldbeker in 1974 tot de oorlog van 40-45. In het filmverhaal verliest Duitsland de finale van het WK van Nederland en volgt er een invasie van Nazi-zombies. In 2006 komt de eerste trailer uit die gelijk een nominatie voor beste filmtrailer in de wacht sleept bij de Golden Trailer Awards. De film heeft echter veel moeite om de financiering rond te krijgen en het project wordt in 2009 beëindigd. De geniale effecten en flarden van het originele idee zijn terug te zien in de film die ervoor in de plaats kwam: Frankensteins Army.

Nu heeft Richard Raaphorst een Kickstarter gestart om een graphic novel uit de wereld van Worst Case Scenario te financieren. Het verhaal zal draaien om de kinderen uit de tweede trailer met de luchtballonnen. De planning is om twee varianten te maken: een 32 pagina’s tellende softcover en een hardcover van 52 pagina’s, met veel concept art en een voorwoord van Brian Yuzna. De cover is van de hand van Romano Molenaar (Storm, Witchblade, X-Men Unlimited, Detective Comics), het binnenwerk van Richard Raaphorst zelf. Het verhaal is geschreven door Eron Sheehan.

Als deze eerste uitgave een succes is, staan er nog twee afgeronde verhalen op de planning. Er wordt gewerkt aan perks, zoals een buste, action figure, t-shirts en posters. Inmiddels zijn de eerste doelen van de Kickstarter gehaald. Wil jij dit project ook backen, ga dan naar de Worst Case Scenario Kickstarter-pagina!

Bekijk hier de aankondiging van ons live interview met Richard:

Modern Myths op Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 informatie:

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020: 13 en 14 juni
Locatie: Twitch, Discord
Tijd: 10:00
Prijs: Gratis

Meer informatie: StayHomeComicCon.nl

Stay Home Comic Con Summer Edition 2020 - banner

Gegevens

Begin:
juni 13, 2020 @ 10:00
Einde:
juni 14, 2020 @ 18:00
Evenement Categorie:
Site:
https://stayhomecomiccon.nl

Locatie

SHCC Twitch
Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stay Home Comic Con
E-mail:
info@stayhomecomiccon.nl
Bekijk de site van Organisator