Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Imagine Film Festival 2020 – 28 augustus tot 6 september – EYE Amsterdam / Kriterion

augustus 28, 2020 - september 6, 2020

€10
Imagine Film Festival 2020 - sfeerbeeld nieuw klein

Fantasy, sciencefiction en horror: het grootste Nederlandse festival voor de fantastische film – Imagine Film Festival 2020 – vindt dit jaar in een hybride vorm plaats. Van vrijdag 28 augustus tot zondag 6 september kun je naar EYE Amsterdam en Kriterion. Of bekijk de films online. Het festival staat in het teken van originele en eigenzinnige genre-films en bestaat dit jaar uit onder andere 28 speelfilms, korte films, showcases van Nederlands werk en online panels.

Imagine Film Festival 2020 is een hybride festival met tien dagen van online films en evenementen. Datum: 28 augustus tot 6 september. Daarnaast vindt het festival ook fysiek plaats, in de bioscopen Kriterion en Eye in Amsterdam.

Het programma biedt naast 28 speelfilms ook korte films, showcases van Nederlands werk en een tweetal online panels. In Eye is er de wereldpremière van Peet Gelderbloms When Forever Dies op 31 augustus. De film, die voor een deel door crowdfunding mogelijk werd gemaakt, bestaat geheel uit archiefmateriaal van Eye.

Het volledige programma vind je hier: Imagine Film Festival 2020 programma. De kaartverkoop is inmiddels van start! Ga naar het programma en kijk bij de films van je keuze. Je kunt een keuze maken tussen tickets voor een online vertoning, of bij sommige titels een fysieke voorstelling. Prijzen liggen rond de € 8,50 en € 10,-. Wees er snel bij!

Modern Myths Special

De Modern Myths recensies, achtergronden en interviews rond de films van dit jaar kun je lezen onze Imagine Film Festival 2020 special. Dit zijn de titels die we bespreken:

Bekijk hier de festivaltrailer:

Een selectie van het programma:

Van 4 tot 6 september strijkt het festival neer in Kriterion. In het programma daar onder andere de wereldpremières van het Nederlandse Kill Mode van Thijs Meuwese en het Russische Sleepless Beauty van Pavel Khvaleev.

Imagine Film Festival 2020 - Sleepless Beauty
Imagine Film Festival 2020 – Sleepless Beauty van Pavel Khvaleev

Het volledige programma vind je hier: Imagine Film Festival 2020 programma.

Imagine Film Festival op Modern Myths

Modern Myths sprak met artistiek directeur Chris Oosterom over Imagine 2018. Het interview lees je hier.
Een greep uit onze recensies van films van afgelopen edities: O Beautiful Night, How to talk to girls at parties en November.

O Beautiful Night recensie auto
Imagine Film Festival – O Beautiful Night

Over Imagine Film Festival

Imagine Film Festival 2018 logoImagine Film Festival is het grootste en langstlopende filmfestival voor de genrefilm in Nederland. Dankzij een eigenzinnig en fantasierijk programma vol bijzondere en spraakmakende films trekt het festival een divers en avontuurlijk publiek aan. Jaarlijks draaien er meer dan 85 korte films en speelfilms. Vorig jaar trok het festival 20.000 bezoekers.

Het festival prikkelt en stimuleert de verbeelding. Verken andere en toekomstige werelden, onderzoek het onbekende en ondenkbare en werp een andere blik op onze eigen wereld. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken.

Imagine sfeerbeeld nieuw

Editie 2020 informatie:

Festival: Imagine Film Festival 2020 – hybride vorm: EYE Amsterdam, Kriterion en online
Tijd: Divers
Tarief: Rond de € 8,50 en € 10,- (keuze uit online voorstellingen en fysieke voorstellingen)
Meer informatie en rechtstreeks naar kaartverkoopImaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival 2020 - Poster

Gegevens

Begin:
augustus 28, 2020
Einde:
september 6, 2020
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Site:
https://imaginefilmfestival.nl

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon
020-679 48 75
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kriterion Amsterdam
Roetersstraat 170
Amsterdam,
+ Google Maps
Telefoon
020-6231708
Bekijk de site van Locatie