Here to Slay uitbreidingen - Modern Myths

Here to Slay uitbreidingen – Nog meer keuze om je vrienden te verslaan

In de vorige editie van de Modern Myths Spellenavond brachten we je de recensie van Here to Slay om te vieren dat de tweede uitbreiding voor dit leuke kaartspel was uitgekomen. Deze maand leggen we de focus op de twee uitbreidingen van het spel. Hoewel Warriors & Druids al een tijdje beschikbaar is, rolt Berserkers & Necromancers net vers van de pers. Met vier nieuwe party leaders heb je in de Here to Slay uitbreidingen genoeg keuze om het spel een nieuwe twist te geven! 

In deze recensie gaan we ervan uit dat je de regels van Here to Slay al kent. Ben je nog niet bekend met het spel? Lees dan onze Here to Slay recensie.

Here to Slay Warriors & Druids en Berserkers & NecromancersWe zeiden het al in onze vorige Modern Myths Spellenavond: uitgever Unstable Games is niet meer weg te denken uit de spellenwinkels. Afgelopen maand bewezen ze dat nog maar eens met een nieuwe Kickstarter genaamd Casting Shadows. Alles wat je gewend bent, zit erin: schattige wezentjes, meedogenloze vechtpartijen en een unieke twist. Redacteur Daniel zorgde ervoor dat hij van de partij was en heeft zijn bestelling geplaatst. Nu moet hij enkel nog wachten tot maart 2023…

Maar tot die tijd zijn er genoeg spellen om te spelen. Here to Slay blijft favoriet, maar wat bieden de uitbreidingen Here to Slay: Warriors & Druids en Here to Slay: Berserkers & Necromancers eigenlijk? Pak je kaarten ter hand, slijp je wapens en lees verder!

Meer kaarten, meer keuzes

In eerste instantie bieden de twee uitbreidingen voor Here to Slay niet een heel nieuwe spelervaring. Elke uitbreiding komt met twee nieuwe “classes” die vertegenwoordigd worden door een “party leader”. Het zijn de warrior wolven, druid herten, berserker manticores en necromancer honden.

Daarnaast krijg je een stapeltje nieuwe item- en spreukenkaarten. Die zijn allemaal prima aanwinsten om het spel net weer iets verrassends mee te geven. De grootste gemiste kans zit hem echter in het aantal monsterkaarten. Hier krijg je er te weinig van, terwijl die juist nét dat extra zetje hadden kunnen geven.

Warriors & Druids kaarten
Here to Slay: Warriors & Druids kaarten

Here to Slay uitbreidingen – Het spel uitbreiden

Berserkers & NecromancersHet is gelukkig niet heel moeilijk om de Warriors & Druids en Berserkers & Necromancers uitbreidingen toe te voegen. Schud simpelweg de kaarten door de basisset en je bent klaar om te gaan spelen. Om te winnen moet je nu zeven verschillende classes hebben (eentje meer dan eerst), omdat de kans nu groter is dat je meer verschillende pakt.

Het leuke is vervolgens dat niet iedereen meer achter dezelfde zes wezens aanjaagt. Met de uitbreidingen zijn er nu tien verschillende soorten. En dat kan best invloed hebben op het spel. Iedere held heeft namelijk zijn eigen voordelen, dat best voor een verschil kan zorgen.

Warrior & Druids

De eerste uitbreiding – Here to Slay: Warriors & Druids – voegt de Warrior wolven en de druid herten aan het spel toe. Beide classes zijn goede aanwinsten voor het spel. De wolven hebben de mogelijkheid om meerdere items vast te houden. En hoe meer items je hebt, hoe meer je party leader er iets aan heeft.

De herten hebben een andere speelstijl. Zij willen namelijk niet de hoogste dobbelsteenrol, maar juist de laagste. De min-drankjes die je normaal inzet om tegenstanders te tarten, kun je nu opeens voor jezelf gebruiken. Tegelijkertijd dwing je jouw tegenstanders om hun plus-drankjes op jou te gebruiken.

Berserkers & Necromancers

De manticore (een monster in de vorm van een leeuw met drakenvleugels en een schorpioenstaart) vertegenwoordigt de berserker. Ook deze helden zijn in staat om soms meer items vast te houden, maar ze floreren vooral in gevechten. Deze class is een goede mix tussen de warrior en de fighter.

De honden (een leuke knipoog naar de Egyptische jakhals Anubis) bieden als necromancers de mogelijkheid om afgelegde kaarten terug te krijgen. Met Here to Slay: Berserkers & Necromancers heb je opeens een extra deck om mee te spelen.

Here to Slay uitbreidingen – Wie begint?

Hoogste dobbelsteenrol? Oudste speler? Veel spellen bepalen hun startspeler tegenwoordig anders. Bij elk spel vertellen we wie er mag beginnen.
Here to Slay uitbreidingen: Ook met de uitbreidingen begint degene die als laatste een party leader kiest.

Feral Dragon

Here to Slay uitbreidingen – Vooral meer variatie

Grim PupperZoals gezegd bieden de Here to Slay uitbreidingen vooral meer variatie. Je krijgt vier nieuwe heldensoorten om mee te spelen en ook vier nieuwe party leaders. De winnaar is absoluut Warriors & Druids die echt iets nieuws toevoegt.

De tweede uitbreiding – Berserkers & Necromancers – had er iets meer uit kunnen halen. De berserker voelt namelijk als een mengelmoes (wat wel past bij de hybride manticore) en de necromancer werkt als party leader niet echt. Zijn kracht neemt namelijk je hele beurt op en is daardoor te specifiek. De necromancer-helden (waar iedereen gebruik van kan maken) zijn dan wel weer een aanwinst. Daarnaast is het ook jammer dat de kaarten van de tweede uitbreiding van een andere kwaliteit zijn. Hierdoor herken je aan de achterkant al dat ze uit een uitbreiding komen.

Voordelen: Leuke aanvullingen / Meer variatie
Nadelen: De kwaliteit van de kaarten is slechter / Te weinig nieuwe monsters

Titel: Here to Slay: Warriors & Druids / Berserkers & Necromancers
Ontwerper: Ramy Badie
Uitgever: Unstable Games
Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: 10+
Duur: 30-60 minuten
Genre: Fantasy / Kaartspel

Modern Myths Shop

Koop Here to Slay bij Bol.com, Amazon.nl of Het Spelhuis:

Here to Slay - packshotBasisspel:
Het Spelhuis – Here to Slay – € 24,99
Bol.com – Here to Slay – € 26,50
Amazon.nl – Here to Slay – € 26,50

Here to Slay - Warriors and DruidsHere to Slay: Warriors & Druids
Het Spelhuis – Here to Slay: Warriors & Druids – € 16,99
Bol.com – Here to Slay: Warriors & Druids – € 19,95 (niet verkrijgbaar)

Here to Slay: Berserkers & Necromancers - packshotHere to Slay: Berserkers & Necromancers
Het Spelhuis – Berserkers & Necromancers – € 16,99

Bekijk hier de trailer van Here to Slay:

Modern Myths Spellenavond 

Elke laatste vrijdag van de maand schuif je bij Modern Myths aan voor een spelletjesavond. De week is voorbij en het is tijd om tot rust te komen. Niet met een serie, maar gezellig met een bord- of ruilkaartenspel. Tijdens de Modern Myths Spellenavond worden uiteenlopende spellen besproken om alleen of met een groep te spelen, door samen te werken of gewoon ieder voor zich! Veel van de in deze rubriek besproken spellen kun je vinden in onze eigen Modern Myths Shop!

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2023 Modern Myths

Here to Slay artwork

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.