Het denkende woud recensie – Modern Myths
Bol AlgemeenBol Algemeen

Het denkende woud recensie – Boek met een boodschap voor jong en oud

De fantastische verhalen van auteur Johan Klein Haneveld spelen zich af in de fantasy, sciencefiction en horror. En nu – met Het denkende woud – ook in het post-apocalyptische young adult genre. Yvette W. was benieuwd naar het nieuwe uitstapje van deze schrijfduizendpoot. Lees in onze Het denkende woud recensie of dit nieuwe boek hout snijdt, of dat Johan haar het bos in stuurt…

Het denkende woud van Johan Klein Haneveld is een post-apocalyptisch verhaal, waar het leven alleen nog mogelijk is in symbiose met een high tech bos. Mensen wonen heel simpel in kleine hutjes met weinig bezittingen, maar krijgen wel alles van het woud. Zo kunnen ze bijvoorbeeld schoenen printen met printbots en krijgen ze een precies afgepaste hoeveelheid voedsel.

Door de bomen aan te raken, komen mensen in contact met “het netwerk” en hebben ze via een geprojecteerd scherm op hun arm de beschikking over een soort internet.

Een geheim in het woud

In deze wereld woont de 17-jarige Lilian in een klein dorp in het bos. Op een dag ontdekken zij en haar broertje Samel iets dat het woud voor alle mensen geheim probeert te houden. Vanaf dat moment moeten ze vluchten en start een gevaarlijke tocht vol leugens en verraad. Wie kan Lilian eigenlijk nog vertrouwen?

Het denkende woud recensie – De gewone wereld door nieuwe ogen

Het is in Het denkende woud ontzettend leuk om te lezen dat Lilian tijdens hun tocht allerlei ontdekkingen doet die voor haar vreemd zijn, maar voor de lezer eigenlijk heel logisch. Ze komt bijvoorbeeld vervallen huizen en voorwerpen tegen van voor de tijd van het woud; onze tijd dus.

Als ze iets nieuws ziet, lees je  haar omschrijving alsof je met geheel nieuwe ogen naar een voorwerp kijkt. Pas achteraf besef je dat je dat voorwerp gewoon in je huis hebt staan. Zo beleef je een leuke ontdekkingstocht door de ogen van een ander.

Een verhaal met een boodschap

Naast een leuk en spannend verhaal is Het denkende woud ook een verhaal met een boodschap. De wereld is ten onder gegaan door hoe de mens omging met de natuur. En de enige manier om nog op aarde te kunnen leven is in nauwe samenwerking met de bomen.

Het woud geeft de mens letterlijk alles wat ze nodig hebben om te leven. En zelfs nog een beetje meer. Het is een duidelijke, krachtige boodschap met een kritische noot over de huidige maatschappij.

Het denkende woud recensie – Een leuk verhaal voor iedereen

Het denkende woud is de eerste young adult roman van Johan Klein Haneveld. En hoewel het label “young adult” suggereert dat het boek geschikt is vanaf een leeftijd van 12 jaar, is het zeker ook leuk voor wat jongere kinderen. Het boek is soms spannend, maar bevat geen heftig geweld.

Daarnaast leest het boek als een trein door de prachtige, soms grappige omschrijvingen en het fijne taalgebruik. Het leest makkelijk weg, zonder kinderlijk te worden. Hierdoor zal jong en oud zich ermee vermaken. En dat is een knappe prestatie van de schrijver!

Het denkende woud is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Het denkende woud
Auteur: Johan Klein Haneveld
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-932-6611-7

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Het denkende woud recensie – Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.