Het geheugen van Babel recensie - Modern Myths

De Spiegelpassante 3 – Het geheugen van Babel recensie: Bombastische derde kluif

Het derde deel in De Spiegelpassante serie van auteur Christelle Dabos is verschenen: Het geheugen van Babel. Ook dit keer ga je met hoofdpersoon Ophelia mee naar een nieuwe Ark. En ook deze nieuwe fantasy wereld zit vol bijzondere personages, geesten en gevaar. Silvia stapte vol overgave in dit derde, opnieuw lekker dikke, boek. Lees haar De Spiegelpassante 3 – Het geheugen van Babel recensie!

Lees ook Silvia’s boekrecensies van De Spiegelpassante 1: De IJzige Verloofde en De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn.

In het derde deel van De Spiegelpassante heeft hoofdpersoon Ophelia twee jaar en zeven maanden op haar thuisark Anima doorgebracht. In het vorige deel ontdekte zij de duistere waarheid over de familiegeesten. Een gebeurtenis die haar niet in de koude kleren is gaan zitten. Onder een valse naam reist ze in dit derde deel – De Spiegelpassante 3 – Het geheugen van Babel – naar de ark Babel.

Babel is een hypermoderne ark, voorzien van allerlei bijzondere snufjes. Het wordt ook wel de parel van het universum genoemd. Geheel zonder gevaar is deze missie wederom niet en de grote vraag is of Ophelia haar verloofde Thorn weer terugziet. En of het geheim wat ze bij zich draagt niet alleen het verleden zal verduidelijken, maar ook de toekomst van alle arken zal bepalen.

Kleurige vertelstijl die tot de verbeelding spreekt

Wederom komt Ophelia op een uiterst merkwaardige ark terecht. Het is een wonderlijke wereld die totaal anders aandoet dan de Pool of Anima uit de vorige delen. In een kleurige vertelstijl doet schrijfster Christelle Dabos de voortgang van het verhaal uit de doeken. Het spreekt wederom allemaal erg tot de verbeelding. De lezer krijgt niet alleen te maken met bekende personages, maar ook met een aantal nieuwe onbekenden die het al dan niet goed voor hebben met Ophelia.

Het geheugen van Babel recensie – Nieuwe omgeving

Het verhaal van De Spiegelpassante wordt er niet eenvoudiger op. Met de introductie van nieuwe personages, een nieuwe ark en nieuwe familiegeesten is het boek letterlijk en figuurlijk een hele kluif. Maar wel een mooie kluif. Dabos heeft een prachtige en vooral nieuwe wereld gecreëerd die fantastisch is. Een fantasieverhaal op een heel originele manier.

Ook voor degenen onder ons die niet van een geijkt fantasy-verhaal houden is de serie van De Spiegelpassante een cadeautje. Maar waar we natuurlijk benieuwd naar zijn, is de hereniging van Ophelia met haar verloofde Thorn. En of die er wel komt. Daarbij heeft iedere Ark zo zijn mooie en minder mooie kanten; ook Babel. Waar gaat dit derde verhaal uiteindelijk naar toe?

Duik in het leven van Ophelia

Er gebeurt, zoals gezegd, veel in Het geheugen van Babel. Sommige gebeurtenissen worden daarbij erg uitgesmeerd en daar moet je van houden. Het is ook zeker aan te raden om de vorige delen te lezen, want de boeken zijn geen opzichzelfstaande verhalen. Met twee zeer uitgebreide samenvattingen krijg je als nieuwe lezer wel de mogelijkheid om in dit deel te beginnen, maar dan mis je het gevoel dat je echt in het leven van Ophelia bent gedoken.

Het geheugen van Babel recensie – Voor de doorgewinterde lezer

Christelle Dabos weet de personages in haar boeken te laten leven, geeft kleur aan de omgeving en zuigt je mee het verhaal in. De doorgewinterde lezer draait zijn hand niet om voor deze bepakte serie die vrij bombastisch in elkaar steekt. Het verhaal is meestal grimmig, maar hier en daar breekt het zonnetje door met hartelijke personages die Ophelia graag willen helpen. Maar pas op, onderschat de andere personages niet. Een aantal proberen Ophelia met plezier tegen te werken!

Titel: De Spiegelpassante 3 – Het geheugen van Babel
Auteur: Christelle Dabos
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978-90-245-8726-1

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Het geheugen van Babel recensie - Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.