Huurling van het verbond recensie – Modern Myths

Huurling van het verbond recensie – Een verrassend verwarrend verhaal

Uitgeverij Elikser stuurde een boek van Linda Zoet naar de redactie van Modern Myths. Huurling van het verbond wordt omschreven als een vlot geschreven fantasyroman met een verrassend einde. Gezien Anouk absoluut de flauwste niet is om zich in een nieuw avontuur te storten, lees je nu hier haar Huurling van het verbond recensie!

Roderick en Adam zijn huurlingen die je kan inhuren om bijzondere objecten te bewaken terwijl deze naar hun nieuwe eigenaar worden gebracht. Meestal gaat dit om bijzondere magische voorwerpen of wapens, maar in Huurling van het verbond krijgt het duo deze keer wel een heel bijzondere opdracht aangeboden.

Aangezien ze er behoorlijk wat mee kunnen verdienen, nemen ze de opdracht snel aan. Maar dan blijken hun objecten twee vrouwen te zijn. Een Sjamanka en haar lijfwacht. Aan Roderick en Adam de taak om deze vrouwen veilig naar heer Finian van de Dimmu vlakte te brengen.

Twee huurlingen en nog een huurling

Helaas voor Roderick en Adam is de lijfwacht niet zomaar een vrouw. Nee, de lijfwacht is Sasha van Montiboes, een zeer ervaren krijgsvrouw met een behoorlijk eigen wil. En ook een eigen programma. Sasha is niet enkel de lijfwacht van Valeria de Sjamanka, ze is ingehuurd door het Verbond, een soort verzet tegen de huidige regering.

Sasha heeft als taak om Valeria naar Calinos te brengen, zodat ze daar aan haar magische opleiding kan beginnen. Sasha is dus ook een huurling.

Huurling van het verbond recensie – En de cirkel is rond

Maar dan blijkt dat Valeria ook niet zomaar een Sjamanka is. Ze blijkt zelfs behoorlijk gevaarlijk te zijn en extreem sterke magie te bezitten. De bazin van Sasha – Meagan – heeft Valeria daarom onder een betovering gebracht waardoor ze zich niets kan herinneren van haar verleden.

En door die betovering kan ze ook niet goed bij haar macht. Valeria blijkt namelijk een duister verleden te hebben. En wat heeft heer Finian, de aartsvijand van het Verbond, hiermee te maken?

De chaos begint

De opdracht van Roderick en Adam loopt eigenlijk al zeer snel in de soep. Vrijwel direct na de start van de reis wordt de groep overvallen door rovers die proberen de Sjamanka te gijzelen. Gelukkig komt dan de ware aard van Sasha boven en zien we daar de echte ongenaakbare krijgsvrouw die ze is. Dit tot grote verbazing van de twee mannen die haar eerlijk gezegd een beetje onderschat hadden.

Om even te hergroeperen besluit de groep te schuilen in de stad Montiboes. En laat dat nou net de thuishaven van Sasha zijn. Toch gaat ze er met gemengde gevoelens heen.  Haar oude clan is nog steeds in Montiboes en voor Sasha is het een flinke confrontatie met haar verleden.

Een hele ommekeer

Een groot avontuur volgt, waarbij Adam en Roderick alles op alles zetten om hun taak uit te voeren en ook Sasha alles doet om háár taak uit te voeren. Wanneer het uitloopt op een strijd op de Dimmu vlakte en de groep gehavend terugkeert in Montiboes, neemt het verhaal een totaal andere wending.

Valeria wordt weer een beetje zichzelf en begint aan haar eigen duivelse plan. Hoe gaat het aflopen? Wie slaagt er uiteindelijk in zijn of haar taak?

Huurling van het verbond recensie – Verwarring alom

Auteur Linda Zoet kiest er in Huurling van het verbond voor om het verhaal vanuit verschillende oogpunten te vertellen. In het begin was ik daardoor vaak even de weg kwijt. Het duurde soms een tijdje voordat ik doorhad  vanuit wiens perspectief ik het verhaal nu zag. Pas bijna tegen het einde van het boek viel het mij op dat elk hoofdstuk met een bepaald teken begon dat dan zou staan voor Adam of voor Sasha.

Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt, ga je soms ook even een stap terug in de tijd. Is in het voorgaande hoofdstuk net een gebeurtenis afgesloten, dan ga je in het volgende hoofdstuk weer een stukje terug in de tijd om het verhaal vanuit de andere persoon te volgen.

De beide kanten van het werpmes

Een mooi voorbeeld zit al vrijwel direct in het begin van het boek, wanneer Sasha een beetje lastig wordt gevallen in een kroeg door een nogal opdringerige man die zichzelf nogal fantastisch vindt. Dit weet Sasha op een echte Sasha-manier op te lossen, door de man met een werpmes met zijn mouw aan een balk te spietsen.

In het volgende hoofdstuk lees je hoe Adam en Roderick in een kroeg zitten om te vieren dat ze een mogelijk fantastische opdracht binnengehaald hebben. Adam ziet een beeldschone vrouw en zet zijn onweerstaanbare charme in de strijd om haar te verleiden. Alleen lijkt deze vrouw wel immuun voor al zijn charmes. Adam eindigt uiteindelijk met zijn mouw gespietst aan een balk door een werpmes…

Huurling van het verbond recensie – Subtiele romantiek

Elk verhaal moet toch een snufje romantiek bevatten en ook Linda Zoet weet dit in het verhaal te verwerken. Waar Sasha en Adam in eerste instantie enorme tegenpolen lijken en het bloed onder elkaars nagels vandaan halen, groeien ze toch steeds dichter naar elkaar toe.

Omdat het niet zo opdringerig beschreven wordt, is het wel mooi om te lezen hoe de relatie tussen die twee zich steeds verder ontplooit. Al zitten er wel behoorlijk wat clichémomenten in verwerkt. Maar goed, elke romance moet natuurlijk wat standaard worstelingen doormaken.

Meest bizarre einde ooit

Het is een tijdje geleden dat ik een boek gesloten heb met het “What the hell is hier gebeurd?” gevoel. Maar Huurling van het verbond heeft me dit gevoel weer gegeven. Je hebt cliffhangers en je hebt eindes die geen eindes zijn. En dit is zo’n absoluut “geen” einde van het verhaal.

Nergens kan ik iets vinden of er nog een vervolg komt of dat dit echt het einde is. Het voelt een beetje alsof je net midden in een spannende filmscène zit en dan de aftiteling in beeld komt. Op de kaft staat dat het boek een verrassend einde heeft. Als de verrassing is dat je als lezer met het meest onvoldane gevoel ooit achterblijft, dan is de verrassing geslaagd…

Huurling van het verbond recensie – Een rollercoaster van gevoelens

Huurling van het verbond laat mij in totale verwarring achter. Het verhaal is goed en vlot geschreven en geeft genoeg spanning en sensatie om als entertainend gezien te worden. Maar dat einde en al die perspectiefwisselingen zorgen ervoor dat ik mezelf vooral zeer verward voel. Het verhaal is naar mijn mening niet af en ik hoop echt dat Linda Zoet nog een vervolg gaat schrijven.

Mocht je nu zeer benieuwd zijn naar de avonturen van de huurlingen, dan kan ik Huurling van het verbond zeker wel aanraden. Het is echt zeer vermakelijk geschreven en het idee achter het verhaal is ook goed. Enkel over de uitvoering valt dus te twisten.

Titel: Huurling van het verbond
Auteur: Linda Zoet
Uitgever: Uitgeverij Elikser
ISBN: 978-94-636-5539-2

Modern Myths Shop

Koop Huurling van het verbond op Bol.com of Amazon.nl:

Huurling van het verbond - Linda ZoetPaperback
Bol.com – Huurling van het verbond – € 27,50
Amazon.nl – Huurling van het verbond – € 27,50

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths

Huurling van het verbond recensie – Modern Myths

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.