Missing Link - Link sttt

Missing Link blu-ray/dvd: Avontuurlijke stop-motion

Wie stop-motion zegt, moet eigenlijk ook Laika zeggen. Met films als Coraline en The Boxtrolls hebben ze zich bewezen als dé studio voor stop-motion. Missing Link is hun meest recente product. Met de release van de blu-ray en dvd werd het tijd om te zien of deze film een plekje verdiend tussen de kampioenen.

Sir Lionel Frost (Hugh Jackman (The Greatest Showman, Logan)) is een avonturier met een doel. Hij wil tot de grote ontdekkers horen en hij heeft zijn zinnen gezet op alle mythische verschijningen om te bewijzen dat ze bestaan. Eenhoorns, het monster van Loch Ness, je kunt het zo gek niet bedenken of hij jaagt erop. Dan ontvang Sir Frost een brief van iemand die de Sasquatch (een soort Bigfoot) heeft gezien: de missende link in de evolutie van de mens. Na hem opgespoord te hebben, blijkt het wezen minder monster dan gedacht. Mr. Link (Zach Galifianakis (The Hangover. The LEGO Batman Movie)), zoals hij al snel wordt genoemd, wil op zoek gaan naar zijn familie. En wie kan hem daar beter bij helpen dan een avonturier die zoekt naar legendes?

Missing Link - Avonturier Frost

Laika betovert

Niemand kan beweren dat Laika een gebrek heeft aan ambitie. Stop-motion is een tijdrovend project en het wordt alleen maar tijdrovender als je veel wilt proberen. Moeiteloos bouwen ze complete sets die slechts seconden in beeld zijn, zodat je de complete reis kunt meegenieten. Haastig zijn ze nooit en alles wordt met aandacht en liefde gemaakt. De sets draaien letterlijk om hun eigen as en het gebruik van kleur is elke scène weer passend.

Missing Link - voetstap

Missende factor

Waar Laika in Missing Link uitpakt met hun sets heeft de studio kansen laten liggen in hun verhaal. Missing Link is een leuk avonturenverhaal voor het hele gezin vol humor, spanning en enthousiasme. Toch is er niet genoeg uitgehaald. Andere Laika-films blijven je langer bij en nodigen uit om vaker te kijken. Coraline zit goed in elkaar en ParaNorman werkt met twists en verrassingen. Missing Link schiet hierin een beetje tekort. Pak daarbij nog stereotype persoonlijkheden van de egocentrische Sir Frost en andere personages en je kijkt naar een film zonder veel flair.

Missing Link - Link in ijs

Missing Link: de ‘stop’ in stop-motion

Missing Link dvd packshotWellicht dat het grote publiek minder ziet in stop-motion. Laika boekte een aantal jaar succes met hun verrassende films, maar Missing Link – hun eerste film met een budget van honderd miljoen (ruim veertig miljoen boven zijn voorgangers) – bleek een box-officebom. Hij bracht nog geen vierde van het bedrag op, iets wat de film absoluut niet verdient. Het is nu hopen dat Laika gewoon doorgaat met hun projecten. Wellicht dat ze een goed verhaal opduiken en dat kunnen verfilmen in hun magische stijl. Tot die tijd kan het echt geen kwaad om te genieten van Missing Link op dvd. Helaas zijn er geen extra’s, maar online kun je heel veel vinden over de geweldige manier van werken van deze animatiestudio.

Missing Link is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Titel: Missing Link
Regisseur: Chris Butler
Acteurs: Hugh Jackman, Stephen Fry, Zach Galifianakis, Zoe Saldana, Emma Thompson
Uitgever: The Searchers
Medium: Blu-ray, dvd
Genre: Animatie

Modern Myths service: koop Missing Link op Bol.com

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

Missing Link - Link op de foto

Missing Link - Frost en Link op avontuur

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise