The Angry Birds Movie 2 - Dat gaat niet helemaal goed uitsnede

The Angry Birds Movie 2 blu-ray – Vreemde vogels en ijskoude biggen

Angry Birds, het ontzettend populaire spelletje voor op je smartphone van Finse makelij heeft naast een hele rits vervolgen, frisdranken en pretparken ook een succesvolle animatiefilm tot gevolg gehad. In het eerste deel zagen we hoe Red, een altijd boze rode vogel, met behulp van wat vrienden uit zijn praatgroep de eieren op hun eiland redt uit de hoeven van groene biggen met een te grote eetlust. Drie jaar later is het tijd voor het vervolg: The Angry Birds Movie 2!

Aan het begin van The Angry Birds Movie 2 duurt de strijd tussen Vogel- en Biggeneiland nog altijd voort. Tot er een derde eiland verschijnt. Adelaarseiland beschikt over een vulkaan waarmee de hysterische Paarse Zeta (Leslie Jones (Ghostbusters)) gigantische ballen ijs op beide eilanden afschiet uit jaloezie op het tropische klimaat waar de vogels en biggen van genieten. Leonard, de koning big (Bill Hader (IT: Chapter Two)), dringt aan op een wapenstilstand met de vogels om gezamenlijk het nieuwe gevaar het hoofd te bieden. Red (Jason Sudeikis (Horrible Bosses)) en Leonard stellen een team samen om het wapen op Adelaarseiland te vernietigen. Bekende gezichten als de pijlsnelle Chuck (Josh Gad) en de explosieve Bomb (Danny McBride) krijgen hulp van Chucks superslimme zusje Silver (Rachel Bloom) en de biggen Courtney (Awkwafina) en Big Garry (Sterling K. Brown).

The Angry Birds Movie 2 - Katapult

(On)verwacht grappig

Een film gebaseerd op een flinterdun verhaaltje van een telefoonspelletje voorspelt niet veel goeds, zeker niet als het ook nog eens een vervolg betreft. Toch is The Angry Birds Movie 2 een stuk grappiger dan je in eerste instantie vermoedt. Ouders krijgen voldoende knipogen tijdens de grappen om niet verveeld te raken. De opzet van deze animatiefilm is die van een ‘heist’-film (overval), waardoor er veel referenties zijn naar onder andere James Bond en Mission: Impossible. Ook het subplot met de kuikens die hun zusjes (eieren) moeten redden na een ongelukje tijdens het spelen zorgt voor een komische noot tussen de capriolen van de grote vogels. Het moraal ligt er duimendik bovenop en de afloop kan iedereen boven een jaar of twaalf van mijlenver aan zien komen. Maar aangezien dat ook de doelgroep is, slaagt de film daar dan ook prima in.

The Angry Birds Movie 2 - Dik ingepakt

Het beeld

De blu-ray heeft een prachtige 1080p/AVC MPEG-4 codering op een regiovrije BD50-schijf. Het menu is volledig geanimeerd met muziek. De fijne lijnen en details in het beeld zijn adembenemend. De veren van de vogels zijn allemaal te onderscheiden. Zelfs van een afstand zijn de unieke elementen van de verschillende eilanden goed te herkennen. Het contrast zorgt voor intense witwaarden en ook het zwart is echt zwart. De primaire kleuren zijn ontzettend levendig, met name het rood van de vogels en het groen van de jungle. De secundaire tinten zijn prachtig: de verschillende tinten paars en roze alsook de pastelkleuren van de adelaars spatten van het scherm. Als je je HD-setup wil laten zien aan vrienden of familie is dit de schijf om te gebruiken!

The Angry Birds Movie 2 - De adelaars

Het geluid

The Angry Birds Movie 2 komt met een DTS-HD Master Audio soundtrack. Het grootste gedeelte van de actie gebeurt op de voorste drie kanalen met een hele goede definitie van de mid-range. De filmmuziek en liedjes hebben een rijk en warm geluid, maar de stemmen zijn altijd duidelijk te verstaan. De bas is diep en op sommige momenten ‘boze buren’ hard. Met de surround kanalen achterin laat de mix helaas de bal een beetje vallen. Op een aantal momenten na zijn deze bijna volledig stil, waardoor je niet volledig wordt meegesleept met de soundtrack. Dit is echter het enige minpuntje op de verder uitstekende mix.

The Angry Birds Movie 2 - Rachel Bloom

Extra vogels en biggen

Op het gebied van extra’s staat er voor de kleintjes meer dan genoeg op de schijf: zeven korte filmpjes met de kuikens, drie doe-het-zelfprojecten gebaseerd op de film en zes making of segmenten. Deze zorgen voor de napret en geven inzicht in wat er allemaal bij een animatiefilm als deze komt kijken.

The Angry Birds Movie 2 - Red en de kuikens

The Angry Birds Movie 2:
Slapstick met donzig warm verhaaltje

The Angry Birds Movie 2 - blu-ray packshotThe Angry Birds Movie 2 is een leuke familiefilm met tussen de slapstick door nog genoeg boodschap om een donzig warm verhaaltje te vertellen. Door de degelijke HD-setup is het kijken van de film nog een behoorlijke ervaring ook. Kortom, beviel de eerste boze vogelfilm? Schaf dan zeker het vervolg aan!

The Angry Birds Movie 2 is nu verkrijgbaar op blu-ray, dvd en 4K UHD.


Titel:
The Angry Birds Movie 2
Regisseurs: Thurop Van Orman en John Rice
Acteurs: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom e.a.
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Medium: blu-ray
Genre: familie / animatie

Modern Myths service: koop The Angry Birds Movie 2 op Bol.com of Zavvi.nl:

Blu-ray:
The Angry Birds Movie 2 blu-ray – € 17,99 op Zavvi.nl
The Angry Birds Movie 2 blu-ray – € 18,99 op Bol.com

Dvd:
The Angry Birds Movie 2 dvd – € 15,99 op Bol.com

4K UHD:
The Angry Birds Movie 2 4K UHD – € 24,99 op Bol.com

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Sony Pictures Home Entertainment

The Angry Birds Movie 2 - Boze vogels

The Angry Birds Movie 2 - Mount vogel

The Angry Birds Movie 2 - Op ijs uitsnede

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise