Om een boek te kunnen schrijven is kennis van taal toch een zekere vereiste. De meeste auteurs kiezen ervoor in hun moedertaal te schrijven, maar de Nederlandse Renske de Wolf schreef haar debuut in het Engels en wist daarmee de Ierse uitgeverij Tribes Press te overtuigen. Lees in onze The Crowfield Chronicles: The King of Wolves recensie waarom wij denken dat ook steeds meer lezers overtuigd zullen zijn.
Redacteur Daniel leest voornamelijk in het Nederlands, maar ging de uitdaging toch aan. Een stuk langzamer dan gewoonlijk – en een paar nieuwe woorden rijker – las hij het eerste deel.
Een prinses omringd door strijd
Rinna groeit op aan het hof van haar vader, de koning van Northland. Als prinses wordt ze gedrild zich vooral als een voorbeeldige jongedame te gedragen. Je niet bemoeien met mannenzaken, gewoon lief glimlachen en je bezighouden met haken, dansen of mannen entertainen. Maar haar hele leven lang wordt Rinna omringd met strijd en op jonge leeftijd heeft ze al verschrikkelijke dingen gezien. Zoals vrouwen die levend verbrand werden, omdat er van hen gedacht werd dat ze Elmentants zijn, vrouwen met magische krachten.
Wanneer Rinna uitgehuwelijkt wordt aan een man van wie zij niet houdt, weet ze niet wat erger is. Zijn nachtelijke bezoekjes of het feit dat ze visioenen heeft die uit lijken te komen. Visioenen die erop wijzen dat zij misschien zelf een Elmentant is.
The King of Wolves recensie – Northland
The King of Wolves is het eerste deel van The Crowfield Chronicles en speelt zich af in Northland. Hoewel verzonnen, ademt de wereld een middeleeuwse sfeer met kastelen, rivaliserende clans, koningen, ridders en prinsessen. De setting is herkenbaar voor de lezer om kennis mee te maken, waarna De Wolf het steeds interessanter weet te maken.
Dat is voor een groot deel te danken aan de taal die in het boek gebruikt wordt. Er zijn veel gezegdes gelinkt aan mythische wezens (wyverns, wraiths) die je als lezer meteen kan plaatsen. Ook komen de vier goden die aanbeden worden telkens terug in uitspraken van de personages. De vier goden zijn gebaseerd op de elementen en je voelt meteen aan waarom juist een specifiek element zo passend is bij een uitroep.
Powervrouw
Northland is alles behalve vriendelijk als het op vrouwen aankomt, al komt dat vooral door de personages waar Rinna door omgeven wordt. Ze ondergaat dit lijdzaam en als je net begint met lezen, hoop je dat ze zichzelf erdoorheen trekt. Rinna wordt door behoorlijk wat slijk gehaald, waardoor de eerste helft van het boek behoorlijk vol zit met ellende. Je hoopt gewoon dat het ergens nog een keer de positieve kant opgaat.
Gelukkig, naarmate Rinna haar krachten begint te begrijpen, wordt ze een steeds sterker personage en worden de personages in haar omgeving ook leuker. The King of Wolves is gevuld met genoeg antagonisten waar je oprecht een hekel aan krijgt.
Een prettige opbouw
Je merkt goed dat het verhaal volgens een bepaalde structuur is opgebouwd. Wanneer je eenmaal met Rinna door het dal bent gegaan, is het tijd dat zij zichzelf en haar kracht vindt.
Een lieftallige young adult wordt het echter nooit. Hoewel het einde het grootste obstakel afrondt van het eerste boek, wil je toch door naar het vervolg. Want zo kan het toch niet eindigen?
The King of Wolves recensie – Deel 1 van de Crowfield kronieken
Op dat vervolg hoef je gelukkig niet te wachten, want The Smoke Wraiths is al verkrijgbaar. Terwijl er hard gewerkt wordt aan deel drie, verschijnt De Wolf daarnaast ook steeds meer op boekenfestijnen. Volg haar social media als je een gesigneerd exemplaar van haar werk wilt bemachtigen!
The King of Wolves is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.
Titel: The Crowfield Chronicles: The King of Wolves
Auteur: Renske de Wolf
Uitgever: Tribes Press
ISBN: 978-19-124-4139-6
Modern Myths Shop
Lees meer Modern Myths recensies!
© 2025-2025 Modern Myths
Reactie plaatsen