The Lighthouse - Willem Dafoe en Robert Pattinson uitsnede 2
BoekenBoeken

The Lighthouse winactie – laat je niet gek maken en win vrijkaartjes (UPDATE: winnaars bekend)

The Lighthouse is een uur en vijftig minuten lang genieten van topacteurs Willem Dafoe en Robert Pattinson als twee vuurtorenwachters op een afgelegen eiland. Het is hard werken in barre omstandigheden, terwijl stormachtig weer en een niet aflatende misthoorn de ziel geselen. Gaandeweg wordt een verhaal uit de doeken gedaan dat het licht niet kan verdragen. Klinkt je dit goed in de oren, doe dan mee met onze The Lighthouse winactie en maak kans op twee vrijkaartjes voor deze onderhoudende thriller van regisseur Robert Eggers! 

Lees ook de recensie van The Lighthouse door Jeroen en het achtergrondartikel over Zeemanslegendes van André.

The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers, regisseur van de moderne horror cultfilm The VVitch: A New-England Folktale. In The Lighthouse word je meegenomen in een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890. De een, Thomas Wake (Willem Dafoe (Aquaman, Spider-Man)) is een oude rot in het vak, de ander, Thomas Howard (Robert Pattinson (Twilight, The Batman)) is een jonge man met een last op zijn schouders. Op het eiland is niets anders te doen dan hard werken en het enige wat de dorst lest, is sterke drank. Terwijl de misthoorn onafgebroken blaat slaat de verveling toe bij de mannen die te dicht op elkaars lip zitten. Waanzin ligt op de loer in deze geweldige prent van botsende karakters, doorspekt van zeemanslegendes, mythologie en dramatisch poëtische conversaties in de stijl van Herman Melville (Moby Dick).

The Lighthouse draait vanaf 27 februari in de bioscoop.

The Lighthouse - Herman Melville in your face

The Lighthouse winactie: win twee vrijkaartjes naar de grens der waanzin

Kun jij je mannetje staan onder zware omstandigheden? Doe dan mee met onze The Lighthouse-prijsvraag. In samenwerking met Universal Pictures geeft Modern Myths in de The Lighthouse winactie 3 x 2 vrijkaartjes voor deze duistere karakterschets weg.

The Lighthouse poster

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze The Lighthouse winactie-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘The Lighthouse winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

Abonneer je daarbij voor bonuspunten op onze nieuwsbrief, zodat je voortaan op de hoogte blijft van al onze winacties. Aanmelden kan hier.

De vragen:

1) Het taalgebruik in The Lighthouse is, naast op accenten uit die tijdsperiode, geïnspireerd door auteur Herman Melville. Ook een beroemd zeemansboek van schrijver Robert Louis Stevenson wordt als inspiratie genoemd. Welke klassieker bedoelen we?

2) Ter voorbereiding van zijn rol als oude zeerot moest Willem Dafoe zich een nieuwe vaardigheid meester maken. Welke vaardigheid?

A. Haken
B. Breien
C. Knopen leggen

3) We blijven nog even bij Willem Dafoe. In welke eveneens vreemd aandoende film van regisseur Wes Anderson speelt Dafoe ook een zeeman die een tikkeltje raar is?

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 1 maart.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de winnaars die zich mogen baden in het licht van de vuurtoren zijn:

M. Frijters, R. Martincsek en R. Matien

Gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. Treasure Island
  2. Breien (B)
  3. The Life Aquatic with Steve Zissou van regisseur Wes Anderson

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

Bekijk hier de trailer van The Lighthouse:

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Universal Pictures

The Lighthouse winactie poster

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise