Zonneschaduw recensie - Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Zonneschaduw recensie – Een buitenaardse invasie in vogelvlucht

Sciencefiction auteur Jasper T. Scott staat bekend om zijn snelle boeken vol actie. Je krijgt vaak onverwachte plotwendingen voorgeschoteld, met hoofdpersonen die ook zo hun gebreken hebben. In Zonneschaduw is dat bijna niet anders. Lees in Silvia’s Zonneschaduw recensie hoe een paradijselijk vakantieoord verandert in een rampgebied, wanneer er meteorieten uit de lucht vallen en een wrede vijand zich aankondigt!

In Zonneschaduw – in het Nederlands uitgegeven door Iceberg Books – maak je kennis met Bill Steele. Hij probeert te overleven in de wereld van luxe vakantieoorden op het eiland Kauai. Het zit hem echter niet mee, mede omdat hij tussen alle hotel-perikelen door zijn dochter van school op moet halen. Ze heeft namelijk gevochten.

Maar plotseling schuift er een schaduw over het eiland. Er vallen meteorieten uit de lucht en vanaf dat moment is niets meer zoals het was. Een handjevol overlevenden moet uit handen zien te blijven van een onbekende, en zeer wrede, vijand.

Razendsnel, zonder overbodige informatie

Zonneschaduw is een razendsnel boek waar je als lezer doorheen vliegt. In de 307 pagina’s die het verhaal rijk is, wordt een buitenaardse invasie van begin tot eind beschreven. Het is voorbij, voordat je er erg in hebt. Alles aan dit verhaal is snel: de personages, de verhaallijn en de gebeurtenissen.

Het verhaal – maar ook de personages – gaan dan ook niet verder de diepte in dan nodig. Reken dus niet op uitgebreide flashbacks á la Stephen King. Ook wordt er niet onnodig ingegaan op details. Hierdoor blijft het geheel behoorlijk aan de oppervlakte. Maar is dat erg? Nee!

Zonneschaduw recensie – Rauwe, geloofwaardige personages

De personages die Scott beschrijft zijn namelijk geloofwaardig en behoorlijk rauw. Ze maken gruwelijke dingen mee en handelen daar ook naar. Dit verhaal is “standalone” en je hoeft geen voorkennis te hebben. Het is geen serie van drie of meer boeken, waar je verplicht bent in te duiken.

Voor de oplettende lezer geen verrassingen

Hoewel de tekst op de achterflap doet vermoeden dat ook dit Jasper T. Scott-verhaal vol zit met allerlei ongelofelijke plottwisten, is dat niet het geval. Het verhaal is lekker rechttoe rechtaan, met een begin, midden en einde zonder rare fratsen. Nergens krijg je dan ook het “dat-had-ik-echt-niet-verwacht”-gevoel. Als je een beetje oplet, weet je al gauw hoe de vork in de steel zit.

Zonneschaduw recensie – Een fijne afwisseling

Voor de liefhebbers van snelle schrijfsels, sciencefiction, actie en spanning is Zonneschaduw daarmee een aanrader. Het heeft ondergetekende in ieder geval aan het speuren gezet naar andere boeken van deze schrijver.

Jasper T. Scott is namelijk een heerlijke afwisseling naast de overvloed aan fantasy en sciencefiction saga’s waar je je doorheen moet worstelen. En dat is ook wel eens fijn. Ook de insteek met de buitenaardse invasie is aardig, hoewel niet bijster origineel. Maar het is weer eens wat anders dan de gemiddelde zombieplaag, nietwaar?

Zonneschaduw is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Zonneschaduw
Auteur: Jasper T. Scott
Uitgever: Iceberg Books
ISBN: 978-90-830-7315-6

Modern Myths Shop

Koop Zonneschaduw op Bol.com of Amazon.nl:

Zonneschaduw - Jasper T. ScottPaperback
Bol.com – Zonneschaduw – € 19,99
Amazon.nl – Zonneschaduw – € 19,99

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2024 Modern Myths

Zonneschaduw recensie - Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.