Brightburn blu-ray dvd - Brandon Breyer burning eyes

Brightburn blu-ray/dvd – Superslechterik in een horrorjasje

De populariteit van superheldenfilms is intussen zo enorm dat ze gerust een eigen genre mogen krijgen. Niet verwonderlijk dat grenzen onderzocht worden en dat brengt ons deze horrorheldenfilm. Ooit willen weten wat er zou gebeuren als Superman zijn krachten in zou zetten voor kwade zaken? Het antwoord is nu op de Brightburn blu-ray/dvd te vinden. 

Het wil Tori Breyer (Elizabeth Banks (The Hunger Games, Power Rangers)) en manlief Kyle (David Denman (13 Hours, Logan Lucky)) maar niet lukken om een kind te krijgen. Op een dag wordt hun wens vervuld wanneer een onbekend projectiel neerstort naast hun huis. Uit het gesteente halen ze een kind dat erg menselijk lijkt en ze besluiten hem groot te brengen. Al snel blijkt dat Brandon Breyer (Jackson A. Dunn (Gone Are the Days, Avengers: Endgame)) niet als andere kinderen is. Tot zover de vergelijking met Superman, want wanneer Brandon rond zijn twaalfde ontdekt dat hij bijzondere krachten heeft, wil hij deze niet inzetten om de aarde te beschermen. Zijn visie is anders.

Brightburn blu-ray dvd - Brandon en Tori

Vernieuwend, maar niet origineel

De makers van Brightburn hebben een kans gezien en deze met beide handen aangepakt. Hoewel horror- en superheldenfilms niet direct te vermengen zijn, hebben ze een geslaagde film gemaakt die meer nijgt naar de horrorfilms. Er worden flink wat knipogen gedaan naar de man van staal en dat met de beste bedoeling. Het is dan ook echt een film die is ontstaan nadat iemand zich afvroeg: “Wat als?” Toch brandt de film zich aan een aantal horrorclichés en hebben ze de scare voornamelijk toegepast in jump scare. Desondanks is het een vlotte film die niet verveeld en die een aantal gruwelijke moordscènes heeft waarbij je wel weg móét kijken. Brightburn durft zeker risico’s te nemen.

Brightburn in het bos

Superslechterik van de oude stempel

Slecht zijn om slecht te zijn wordt lange tijd al niet meer gezien als excuus. Schrijvers en filmmakers halen alles uit de kast om hun antagonisten meer diepgang te geven. Een manier om het publiek begrip te laten hebben voor het personage. Daarin slaat Brightburn wel wat stappen over. Clark Kent lijkt soms ook alleen maar goed om goed te zijn, maar het personage heeft in al die tijd genoeg diepgang gekregen om te laten zien dat hij niet uitsluitend perfect is. Brandon krijgt wel wat motief, maar uiteindelijk missen we de diepte van zijn persoonlijkheid. Een aantal keer maakt hij keuzes die niet echt onderbouwd zijn en dat remt de geloofwaardigheid. Elizabeth Banks maakt als bezorgde moeder veel goed en ziet constant de lichtpuntjes. Als Brandon volledig ontspoort, blijft zij vertrouwen hebben in haar zoon.

Elizabeth Banks in Brightburn

Nature en nurture – de Brightburn blu-ray/dvd extra’s

Brightburn blu-ray dvd - dvd packshotDe uitgave van de Brightburn dvd en blu-ray geeft ons een paar leuke extra’s. Zo praten de makers over de combinatie van horror en helden, krijg je audio-commentaar en wordt er dieper ingegaan op het nature vs. nurture fenomeen; zitten bepaalde zaken in onze genen en worden we zo geboren of kan opvoeding zo’n grote invloed hebben dat het genen overtreft?

Hoewel niet alle motieven duidelijk worden uitgelegd, geeft Brightburn ons een nieuwe ingang voor het superheldengenre. Ondanks wat horrorclichés is deze film absoluut de moeite waard en een voorloper in een oceaan aan mogelijkheden. Zet je schrap voor een paar gruwelijke scènes, want die heeft deze film zeker.

Brightburn is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Titel: Brightburn
Regisseur: David Yarovesky
Acteurs: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Medium: Blu-ray / 4K Ultra HD blu-ray / dvd
Genre: Superhelden / horror

Modern Myths service: koop Brightburn op Bol.com:

Dvd – Brightburn
Blu-ray – Brightburn
4K Ultra HD blu-ray – Brightburn

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Brightburn blu-ray dvd - Brandon Breyer kent zijn eigen kracht niet

Brightburn: duistere horror

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.