Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie – Modern Myths opening

Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie – Korte, maar gruwelijk meeslepende fantasy

De Zeven Zwaarden 1: Een Pelgrimstocht van Zwaarden is het eerste deel van een nieuw, duister en spannend fantasy-avontuur van auteur Anthony Ryan. In Het Vervloekte Land vervult de Krankzinnige God de wens van slechts één persoon. Reden genoeg voor wanhopige zielen om pelgrimstochten naar zijn tempel te maken in het centrum van deze woestenij. Lees onze Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie over dit korte, maar gruwelijk meeslepende verhaal!

Het is tweehonderd jaar geleden dat de god Vergiffenis krankzinnig werd en het koninkrijk van Alnachim verwoestte. Het Vervloekte Land – zoals het nu heet – is niets meer dan een woestenij gevuld met monsters. Maar al decennialang maken wanhopige zielen pelgrimstochten naar het centrum van deze woestenij. Een groep avonturiers gaat op weg naar de tempel van de Krankzinnige God, in de hoop dat hij hun gebeden zal verhoren.

De tocht is gruwelijk en kent vele bovennatuurlijke gevaren. Alle deelnemers hebben een bijnaam opgegeven, want als de monsters onderweg hun echte naam achterhalen, zijn ze verloren.

Hoofdpersoon Pelgrim gaat gewapend met een bezeten zwaard op pad door Het Vervloekte Land. Maar de god zal de wens van slechts één persoon vervullen. Wie zal deze tocht overleven en de god bereiken?

Een dun boekje

Met slecht 126 pagina’s is Een Pelgrimstocht van Zwaarden een flinterdun boekje. Het eerste wat ik mezelf afvroeg toen ik het in handen kreeg was dan ook: is dit wel genoeg om een goed verhaal neer te zetten? Heeft het wel genoeg diepgang? En hebben ze me niet per ongeluk een kinderboek toegestuurd?

Een Pelgrimstocht van Zwaarden leest ook vlot door; binnen een paar uur had ik het boek al uit. Maar dat het zo snel uit was, kwam ook doordat ik het boek niet neer kon leggen. Het verhaal steekt goed in elkaar en het boek is fijn geschreven.

Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie – Een goed verhaal met diepgang

Gedurende het hele verhaal kom je snippers te weten over de identiteit van de avonturiers. Zelfs de hoofdpersoon is voor de lezer een mysterie. Wie zijn deze reisgezellen en waarom riskeren ze alles voor een bezoek aan een krankzinnige god?

Doordat je niet weet wat de motieven zijn van de deelnemers – zelfs niet van de begeleidende priester – weet je geen seconde waar het gevaar vandaan gaat komen. Wie is een vriend, wie is een vijand en welk monster houdt zich schuil achter de volgende bocht? Het zijn allemaal ingrediënten voor een spannend, meeslepend verhaal.

Verfrissend snel en bondig

Na 126 pagina’s was het verhaal echt over. Als liefhebber van hele dikke boeken had iets in mij graag gezien dat Een Pelgrimstocht van Zwaarden nog veel langer door was gegaan. Maar als ik eerlijk ben is dit helemaal niet nodig. Het verhaal voelt af, ondanks de cliffhanger aan het einde. Er mist niets en meer pagina’s hadden het geheel geen goed gedaan. Eigenlijk is het wel eens verfrissend om een snel en bondig fantasy verhaal te lezen!

Een Pelgrimstocht van Zwaarden recensie – Met weinig woorden een ijzersterk verhaal

En mijn angst dat het een kinderboek zou zijn? Geheel ongegrond natuurlijk. De Zeven Zwaarden 1: Een Pelgrimstocht van Zwaarden is een kort, maar gruwelijk verhaal met volwassen taalgebruik. Het is Anthony Ryan zelfs eerder te verwijten dat zijn taalgebruik soms wat aan de ingewikkelde kant is.

Ondanks dat ik dus eerst wat sceptisch was over het formaat, raad ik dit boek zeker aan. Anthony Ryan weet met weinig woorden een ijzersterk verhaal neer te zetten.

Titel: De Zeven Zwaarden 1: Een Pelgrimstocht van Zwaarden
Auteur: Anthony Ryan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 978-90-245-9369-9

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Anthony Ryan – Modern Myths banner

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.