Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Echo Base Charity Con 2019 – Zaterdag 21 december, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

december 21, 2019 @ 10:00 - 17:00

€19,50
De Echo Base Charity Con winactie 1

Stichting Echo Base verblijdt Star Wars-fans met een nieuwe editie van Echo Base Charity Con. Het enige 100% Star Wars-evenement in de Benelux – Echo Base Charity Con 2019 – vindt plaats op zaterdag 21 december in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

De datum voor Echo Base Charity Con 2019 is niet toevallig gekozen: eerder die week gaat Star Wars – Episode IX: The Rise Of Skywalker in première, de film waarmee na 42 jaar een einde komt aan de Skywalker-saga. De totale opbrengst van Echo Base Charity Con gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Wat is Echo Base Charity Con?

Op zaterdag 21 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers. Zo is er een enorm aanbod merchandise (speelgoed, posters, t-shirts, boeken etc.) te koop, vindt er een veiling plaats met unieke stukken ten behoeve van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), zijn er vele Star Wars-cosplayers en rijden bekende robots als R2-D2 en BB-8 rond.

Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht: zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar geschikt voor de hele familie.

Star Wars Echo Base Charity Con 2019 Modern Myths lightsabers

Echo Base Charity Con 2019 gasten

Inmiddels is de aanwezigheid van vier bekende Star Wars-coryfeeën in Utrecht bevestigd:

Oscarwinnaar Lorne Peterson is een van de oprichters van Industrial Light & Magic. Hij werd in 1975 ingehuurd door George Lucas om te helpen de modellen te bouwen voor de eerste Star Wars-film. In 1978 werd hij door Lucas gevraagd de supervisie te nemen over de creatie van alle modellen voor The Empire Strikes Back. Zijn hand is zichtbaar in vrijwel elk model dat te zien is in de originele trilogie. Peterson werkte ook aan de drie Star Wars-prequel-films en vele andere klassiekers zoals Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Pirates of the Caribbean. Voor zijn bijdrage aan Indiana Jones and the Temple of Doom ontving hij een BAFTA en een Oscar.

Lorne Peterson Star Wars Echo Base Charity Con 2019
Lorne Peterson

Naast Peterson verwelkomt Echo Base Charity Con ook Michael Pennington (te zien in Return of the Jedi), Katy Kartwheel (te zien in The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) en Angus MacInnes (te zien in Star Wars en Rogue One). Meer gasten worden spoedig bekend gemaakt.

Star Wars Echo Base Charity Con 2019 gasten
Star Wars Echo Base Charity Con 2019: Michael Pennington, Katy Kartwheel en Angus MacInnes

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera. Meer informatie: www.echobasecon.nl.

Bekijk ook het Modern Myths-sfeerverslag van Echo Base Charity Con 2017.

Over Stichting Echo Base

Stichting Echo Base houdt zich bezig met het organiseren van Star Wars-conventies genaamd Echo Base Charity Con met als doelstelling geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Tussen 2001 en 2003 en in 2017 werd bijna 20.000 euro gedoneerd aan onder meer KWF Kankerbestrijding, Make-A-Wish Nederland en Unicef Nederland. De opbrengst van de 2019-editie zal worden gedoneerd aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Over Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Meer informatie vind je op kika.nl.

Echo Base Charity Con 2019: 21 december
Locatie: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Tijd: Zaterdag  21 december 10:00 – 17:00
Prijs: Divers, o.a. Dagkaart volwassene € 19,50 / Kind 6 t/m 11 jr € 12,50 / Kind tot 5 jr gratis
Tickets via: www.echobasecon.nl/kaarten
Meer informatie: www.echobasecon.nl

Star Wars Echo Base Charity Con 2019 Modern Myths Selfies

Gegevens

Datum:
december 21, 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€19,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.echobasecon.nl/

Organisator

stichting echo base
Site:
www.echobasecon.nl

Locatie

Kinepolis Jaarbeurs
Jaarbeursboulevard 300
Utrecht, 3521 BC
+ Google Maps
Official Superhero Merchandise