Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd

Star Wars: The Last Jedi op blu-ray en dvd: epische film in een epische uitvoering

In Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd zien we hoe uitzichtloos de strijd van de rebellen tegen de First Order is. Er wordt meedogenloos op Generaal Leia Organa en de haren gejaagd, terwijl hoofdrolspeelster Rey alle hoop ziet vervliegen als Jedi-meester Luke Skywalker het universum in de steek laat. Het ziet er niet goed uit voor onze helden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de reactie van de fans op dit epos…

LET OP: dit artikel bevat kleine spoilers voor het verhaal in Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd. Heb je de film nog niet gezien en wil je onbevangen beginnen aan dit nieuwe Star Wars-avontuur, lees deze recensie dan na afloop.

Sinds Disney de Star Wars-licentie van George Lucas heeft gekocht, staat het verre, verre universum van lang geleden meer dan ooit in de belangstelling. De meningen van de fans over de nieuwe films lopen daarbij zeer uiteen. Van overweldigende lof tot vernietigende kritiek. Zeker bij Star Wars: The Last Jedi – nu op Blu-Ray en dvd – ging het er heftig aan toe. Er werd zelfs opgeroepen de film uit het Star Wars-canon te schrappen. Zelfs Mark Hamill, Luke Skywalker, om wie de Last Jedi voor een groot deel draait, droeg bij aan de controverse. Aan welke kant van de discussie je je ook bevindt (je zou bijna zeggen: aan de ‘light’ of de ‘dark side’), een ding staat buiten kijf: juist door die discussie zijn de Star Wars-films weer helemaal terug. Er wordt over gepraat, ruzie om gemaakt, genoten en gehuild. Alles wat een goed verhaal teweeg moet brengen.

Rey

Spanning tot in je botten

Net als Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back is Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi het middenstuk van een trilogie. Ook in Star Wars: The Last Jedi word je meteen in het verhaal gegooid. Aan de ene kant volgen we hoofdpersonage Rey (Daisy Ridley) als ze oog in oog staat met de verloren Jedi-meester Luke Skywalker. Aan de andere kant worden de rebellen onder leiding van generaal Leia Organa (Carrie Fisher) – meedogenloos opgejaagd door de First Order. De dreiging is tastbaar, de hopeloosheid tot in je botten te voelen. Er is geen ontkomen aan voor de rebellen. En diegene waar we in de oorspronkelijke trilogie op konden bouwen, Luke Skywalker, heeft de strijd de rug toegekeerd en zich afgesloten van alles en iedereen. De teleurstelling van Rey is groot en met haar, die van een grote groep Skywalker-fans.

Star Wars: The Last Jedi op blu-ray en dvd:
Wie is Luke Skywalker?

Daar gaat een groot deel van de discussie over. Is dit Luke Skywalker? Is dit wat we van hem verwachtten? Ik zeg: ja en nee. Ja, het is begrijpelijk hoe Luke reageert op de ontstane situatie door alles wat hij meegemaakt heeft. Maar nee, juist doordat er zo’n enorm gat zit tussen Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi en deze Star Wars: The Last Jedi, voelt Luke soms als een vreemde. Een kluizenaar die de weg kwijt is. Wat is er in al die jaren gebeurd?

Natuurlijk zijn er een hoop Star Wars-strips en -boeken die daar een antwoord op geven. Maar het filmpubliek dat opgeroeid is met de eerste drie Star Wars-films, zat al die jaren te wachten op de nieuwe avonturen van Luke. Welke nooit op het witte doek verschenen zijn. Dat gezegd hebbende; wauw. Misschien is het niet wat je wilde, maar de Luke die we in deze film krijgen, raakt mij diep. Zijn heldenepos, dat over al die jaren verspreid is, krijgt emotionele betekenis, diepgang en waarde. Kom maar op met flashback films over Luke, zoals Solo: A Star Wars Story. Ze mogen terecht leiden naar dit Star Wars: The Last Jedi epos.

Star Wars: The Last Jedi Zap

Rey en Kylo versus de Praetorian Guards

Naast de sage van Luke Skywalker, zijn er nog veel meer memorabele momenten in Star Wars: The Last Jedi. De scène waarin Rey en Kylo Ren (Adam Driver) samen tegen de Praetorian Guards vechten stond nog op mijn netvlies gegrift. Op blu-ray is het spektakel nog net zo indrukwekkend. Ook de spanning van de achtervolging tussen de First Order en de rebellen boet nergens aan impact in. Star Wars: The Last Jedi is spannender en meeslepender dan zijn voorganger – Star Wars: Episode VII: The Force Awakens – en doet je uitkijken naar het vervolg. Wat wil je nog meer?

Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd Preatorian Guards

Star Wars: The Last Jedi op blu-ray en dvd: de extra’s

Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd Blu-Ray DVDDe 3D-versie van Star Wars: The Last Jedi komt in een mooie steelcase, bestaand uit drie discs. Het audiocommentaar van regisseur Rian Johnson (Looper) is de moeite waard. Je krijgt te horen waarom bepaalde weloverwogen keuzes in het verhaal gemaakt zijn. Dan zijn er nog een flink aantal deleted scenes en een feature: ‘Andy Serkis Live!’ Alles over deze acteur is een feestje. Dan is er de 95 minuten durende making-of The Director and the Jedi, waarmee je achter de schermen werkelijk overal mee naartoe genomen wordt. En je ziet wat elke keuze in de film doet met de acteurs en de crew. De featurettes Balance of the Force en Scene breakdowns maken het geheel af.

Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd is zeer, zeer de moeite waard. Vooral de 3D Blu-Ray. Combineer dit met de film zelf en je hebt een pakketje dat niet misstaat in welke Star Wars-verzameling dan ook. Wat je ook van de film zelf mag vinden.

Star Wars: The Last Jedi op Blu-Ray en dvd winnen, met een leuke sleutelhanger? Doe mee met onze winactie!

Titel: Star Wars: The Last Jedi
Regisseur: Rian Johnson
Acteurs: Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis
Uitgever: Disney
Medium: Blu-Ray / dvd

Modern Myths Shop

Koop Star Wars: The Last Jedi op Bol.com

Star Wars: The Last Jedi blu-ray en dvd-winactie posterStar Wars: The Last Jedi – blu-ray
Star Wars: The Last Jedi – dvd

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2015-2024 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

Luke Skywalker sunset

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.